EL BLOC-VERDS DEMANA A LA GENERALITAT LA DECLARACIÓ DEL TIO DE LA PORRA COM A BÉ D’INTERÉS CULTURAL VALENCIÀ


Els econacionalistes recolzen la programació de la Fira perquè continua amb el model que van encetar la darrera legislatura

El portaveu del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya va aprofitar la comissió de Cultura celebrada ahir per demanar suport a una iniciativa que ha prés el Bloc com a entitat particular, la demanda a la Generalitat de la declaració del Tio de la Porra com a Bé d’Interés Cultural valencià en la modalitat de bé immaterial. Cal recordar, que la Llei de Patrimoni permet la declaració de Bic en eixa modalitat a les manifestacions culturals, etnològiques i festives que siguen genuïnament valencianes. "Des del Bloc pensem que el Tio de la Porra té entitat suficient per aconseguir la declaració i formar part, per tant, del catàleg de BICs valencians, al costat d’altres festes. Pensem que és una bona iniciativa per donar rellevància a una de les tradicions que més estimem els gandians i que ens singularitza com a ciutat"

Donat que la Llei permet a qualsevol particular demanar l’inici d’eixe expedient, el Bloc ha cursat eixa demanda i va demanar el suport tant de la comissió com del plenari, un recolzament que se’ls va assegurar ahir en la comissió per part de tots els grups polítics.

D’altra banda, el regidor nacionalista va mostrar també el seu vist-i-plau amb el plantejament de la Fira, "perquè segueix el mateix esquema del dos darrers anys, el qual s’ha demostrat vàlid i majoritàriament acceptat". No obstant això, Moya ha introduït xicotets matissos, però que en cap cas invaliden la proposta:

- "Pel que fa als espais, no haguérem rescatat el pati de l’Ausiàs March i haguérem continuat amb el de les Escoles Pies, per donar-li vida a la Vila-nova i al carrer Major que la uneixen amb el Passeig, però són detalls"

- "Pel que fa a la programació pensem que caldria una major presència de grups valencians perquè la Fira ha d’aprofitar també per situar-nos en el món. Això no és localisme sinó el conreu d’allò que som"

El Bloc-Verds també va mostrar la seua preocupació pel que fa a dos temes concrets. D’una banda, el que s’ha anomena ‘l’October Fest a la Plaça del Prado’, i és que "no ens acaba d’agradar que al Prado, per al que hi havia un projecte de convertir-la en lloc per a les expressions de la cultura popular valenciana, en un sentit ample, es dedique a una festa estranya per a nosaltres i es promoga el culte a la beguda. No volem dir que no siguem conscients que en festes la gent beu i són moments per a alguns excessos però eixa promoció indirecta no l’acabem de trobar del tot encertada"

El segon tema que preocupa als econacionalistes és el del preu d’una de les actuacions del Maria Enríquez, no per la qualitat de l’actuació sinó pel cost. "A nosaltres 42 € ens sembla una passada. Ja sabem que és una actuació de gran nivell, d’un cost elevat, però en la Fira mai s’havia cobrat eixos preus i creiem que fa molt poc favor al concepte de Fira popular. És evident que parlem només d’una actuació i que hi ha moltes altres més barates i motes gratuïtes, també en la línia dels anys anteriors, però pensem que és una qüestió simbòlica"

Des del Bloc-Verds s’ha convidat a la ciutadania a ixir al carrer durant la Fira, desitjant que faça bon oratge i que ens ho passem tots d’allò més bé

Gandia, 31 d’agost de 2007

| Més

ARTICLE PUBLICAT HUI A SAFOR GUIA


"Els valencians som tantes coses que no som res, ja no som res, hem quedat diluïts i aplacats per la cultura i per la nació dominant. És una mort anunciada, que va fent cuejades com qualsevol sargantana quan se li lleva el cap d’un pessic"
El fill de Pere 30/08/2007
Els nacionalistes d’aquest país ja és hora que aconseguim la majoria d’edat. Aconseguir la majoria d’edat vol dir, políticament parlant, aconseguir la independència de pensament. No podem estar pendents d’endevinar quin serà el forat pel qual ens la clavaran els companys de l’esquerra. No podem estar a tothora donant explicacions del que fem o del que deixem de fer. Practiquen el cinisme de la manera més vil i amb tota la impunitat social, els companys de l’esquerra. El País Valencià (i tots) serà de tots o no serà. El nostre sostre electoral sembla que estem tocant-lo i el nostre país (el valencià) cada vegada és més orfe. Ni el BLOC ni cap partit, més o menys verd, aconseguim, ni per separat ni junts, traure el cap a una vora d’una manera decisiva. Ens ho hem de plantejar seriosament. Aquesta mort lenta i anguniosa, juntament amb la mort del nostre país resulta ja insuportable. Si el que vol la majoria de la gent que viu i menja del país és deixar que aquest país siga una província d’Espanya, doncs que ho siga. Si ens desgallinem per a convèncer que el nostre estatut no és l’estatut que convé per als interessos del país, i així i tot, el noranta i tants per cent de les Corts Valencianes ens diuen que no, doncs que s’aprove i vegem-ne les conseqüències; si tenim un dèficit en les inversions que, si no fóra així, tindríem més seguretat, més infrastructures, més vida i més benestar, i això és el que la gent vota i, per tant, és el que vol, doncs que així siga... Que la gran majoria dels valencians volen seguir adormits i anestesiats en el gran paradís de la Comunitat Valenciana, doncs que continuen així. Si ve el Papa o l’Amèrica o la Fórmula 1 o Julio Iglesias i els nostres xiquets no poden anar a escola normalment, i això és el que es vol, doncs que així siga. Si serem un país de cambrers i l’asil d’Europa, mentre la taronja al camp té un valor nul i a les grans superfícies són cares, doncs bé. Si el territori està més foradat que un colador...Si el català i el valencià són dues llengües completament diferents... Si malgrat tot, som incapaços de reaccionar...Si després de 20 i escaig anys de Llei d’Ús i Ensenyament, la nostra llengua està en perill d’extinció....Si per a obtindre vots a cabassos has de negar la teua pertinença al País i has d’amagar la gramàtica... Molts dels nacionalistes d’esquerres i de dretes dels inicis democràtics serveixen de cuirassa dels dos grans partits nacionals espanyols. És la coartada que els justifica als partits nacionals espanyols davant del seu compromís amb la societat i amb la Constitució amb allò de pomoure la “diversitat cultural de les terres d’Espanya”. Però la seua acció no va més enllà de la nòmina que cobren. Aquest país no es consolida amb simpaties i gestos; aquest país i tots els països, han d’estar plens de vida, de riscos. A la fi, tots provincians espanyols, o millor encara, castellans.

http://www.saforguia.com/OPINION/Columnistas/tabid/77/Default.aspx

| Més

ARTICLE D'OPINIÓ DE DAVID MAFÉ


Publicat hui a l'edició La Safor de Las Provincias

| Més

EL GRUP MUNICIPAL DEL BLOC VERDS PRESENTA EL BLOG ‘PER UNA GANDIA VALENCIANA, VERDA I D’ESQUERRES’


El Grup Municipal del Bloc-Verds ha creat el primer blog municipal de l’Ajuntament de Gandia, sota el títol Per una Gandia valenciana, verda i d’esquerres.
http://blocverdsgandia.blogspot.com/ pretén ser un espai per a la reflexió al voltant de les accions i les propostes del grup municipal i del col·lectiu econacionalista de la ciutat. Així, qui ho desitge pot deixar palesa la seua opinió i/o fer arribar-hi suggeriments.
A la pàgina del Bloc-Verds també hi trobarem enllaços amb altres blogs d’interés. Tote i tots esteu convidats a deixar la vostra opinió.

Gandia, 27 d’agost de 2007

| Més

EL BLOC VERDS DEMANA LA REDACCIÓ URGENT D’UN PLA ESTRATÈGIC PER AL FUTUR DEL TURISME DE GANDIA



Els eco nacionalistes alerten que el turisme de sol i platja comença a experimentar alguns símptomes de crisi

I és que segons el regidor del Bloc Verds a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig es percep una disminució en els índexs d’ocupació, fonamentalment d’apartaments turístics, així com una davallada de la despesa realitzada pel visitant: "És cert que este no és només un fenomen de caràcter local, però és possible que des de l’anàlisi de la realitat concreta de Gandia i de la búsquesa de solucions específiques de la nostra ciutat puguem arribar a minimitzar l’impacte d’esta situació".


És per això, que el Bloc-Verds considera que Gandia no pot permetre’s el luxe que el sector turístic entre en un procés de crisi de major volada, perquè el turisme és un pilar bàsic en l’economia de la ciutat. I én aquest sentit, demanen la redacció urgent d’un Pla estratègic per al futur del turisme de Gandia i que es pose en funcionament. Així, el pla hauria de contemplar, entre altres aspectes:

- El paper de l’ajuntament i de les altres administracions en el disseny i la gestió de la política turística (organismes, ordenances, ajudes, impulsos...).
- La promoció turística (web comercial, viatges de familiarització, reunions de treball en destí, assistència a fires...).
- L’oferta hotelera i hostelera. Recolzament municipal a la recerca i a la inversió en polítiques d’increment de la qualitat dels establiments.
- L’oferta d’apartaments. Ordenació de l’oferta. Creació d’una central de reserves unificada.
- Una aplicació integral de la política de qualitat experimentada en la zona d’arena, amb bons resultats, a la gestió de la totalitat dels serveis públics municipals del conjunt del casc urbà de la platja (neteja de la via pública, arreplega de residus, seguretat, manteniment dels serveis urbans...).
- El paper reservat als espais naturals existents al territori en el futur de la nostra oferta turística.
- Activitats d’entreteniment dels distints segments de població. No és massa edificant, ni ens ajuda a milllorar l’oferta turística que un conjunt d’edificis de la platja apareguen amb cartells denunciant el soroll existent a la via pública.
- El paper que han de representar les infrastructures previstes al voltant de les instal·lacions nàutiques.
- L’oferta cultural específica per a la platja.
- L’oferta cultural complementària (bàsicament centrada en la ciutat i el seu potencial).


L’edil econacionalista ha demanat al departament de Turisme, en col·laboració amb els sectors implicats, que "inicie un procés de reflexió en què s’acabara definint, d’una manera consensuada, què hem de fer en el futur en la platja, sense necessitat de fer, obligatòriament, més apartaments"



Gandia, 24 d’agost de 2007

| Més

ARTICLE D'OPINIÓ LORENA MILVAQUES

MITJÀ: SAFOR GUIA
DATA: 23/08/2007
SECCIÓ: COLUMNA "Els colors de l'arc iris"
TÍTOL:

La discriminació i la violència vers les dones és un fenomen endèmic arreu del món. És probablement la violació dels drets humans més universal i suposa un veritable obstacle per al desenvolupament d’una societat plena, lliure i democràtica. La violència de gènere inclou una sèrie de pràctiques que han coaccionat a les dones durant anys i han passat desapercebudes davant nostre.Les dones sabem que la violència de gènere no és un problema nou a la societat, i que durant massa anys s’ha esquivat el debat amb l’excusa que afectava a l’àmbit privat de la parella, és per això, que davant un nou acte de violència ocorregut a la nostra ciutat, Gandia, ara fa escassos dies que acabava amb la vida d’una jove de 22 anys, vull aprofitar per alçar la meua veu, recolzada estic segura amb la de milers de dones d’arreu del món, per denunciar públicament este fet i per solidaritzar-me amb totes les dones que pateixen qualsevol tipus de violència. Perquè cal que les dones ens fem escoltar i fem entendre d’una vegada per totes que homes i dones som iguals en qualsevol aspecte de la vida diària. Son, hui en dia, totalment condemnable els atacs físics, psíquics o verbals contra qualsevol ésser humà, i més encara, amb la brutalitat amb que molts d’ells són comesos. Però, encara em dona més força per denunciar públicament este acte de brutal violència ocorregut a la nostra platja, i m’encoratja a treballar fermament dia a dia per aconseguir eradicar-los, el fet d’haver-lo viscut en primera persona, ja que per casualitat, em trobava passejant tranquil·lament amb el meu home i el meu fill pel lloc, quan este “energumen” (perquè en estos moments no tinc una altra paraula per qualificar l’agressor....), sense cap tipus d’escrúpols i amb la sang gelada, va ser capaç d’acabar amb la vida d’un ésser humà sota la mirada d’una criatura que cridava i no entenia perquè.Tots junts, i amb la implicació real de totes les administracions implicades, hem de lluitar enèrgicament contra la violència vers les dones, mitjançant les mesures més adients, al igual que difondre els valors d’igualtat, de tolerància i de respecte entre tots els ciutadans i ciutadanes . Sols així serem capaços en un futur, espere pròxim, d’acabar amb actes com el de ara fa uns dies.
Lorena Milvaques

| Més

ARTICLE D'OPINIÓ SEBASTIÀ E GINER


Publicat el 21/08/2007 a l'edició comarcal de Las Provincias

| Més

EL BLOC VERDS DEMANA ACCELERAR EL PROCÉS DE PROTECCIÓ DELS EDIFICIS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT

Els eco nacionalistes lamenten la desaparició de l’antiga Clínica Pellicer

Per al Grup Municipal del Bloc Verds a l’Ajuntament de Gandia aquest ha estat un ‘estiu negre’ pel que fa a la desaparició del nostre patrimoni històric i arquitectònic. I és que a l’enderroc del Trinquet El Zurdo i la Cafeteria Liberty, cal sumar ara la pèrdua d’un altre espai emblemàtic, l’antiga Clínica Pellicer.
Els eco nacionalistes alerten que el ritem actual pot acabar amb una part del patrimoni de la ciutat, sobretot pel que fa als edificis posteriors a la Guerra Civil Espanyola.
Front això, el Bloc Verds proposa que s’accelere el procés de catalogació i de protecció d’aquests edificis, tal i com s’ha actuat ja amb l’antiga Tassa o amb el de Bancaixa, al passeig de les Germanies.

Gandia, 21 d’agost de 2007

| Més

EL BLOC-VERDS ALERTA SOBRE L’ESTAT DEL BARRANC DE LES COVES DAVANT LA PROXIMITAT DE LES PLUGES DE SETEMBRE



Des del Grup Municipal Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia s’ha comprovat l’estat en què es troba el Barranc de les Coves, al seu pas pel sector Beniopa -Passeig. La quantitat d’enderrocs i restes d’obres acumulades impossibilitaria el trànsit correcte de l’aigua.

És per aquesta raó, que els eco nacionalistes exigim a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la necessària neteja periòdica dels nostres barrancs, en especial el de Beniopa, o que autoritze a l’Ajuntament de Gandia a actuar-hi.
No cal dir, que amb la proximitat de la tardor arriba també el perill de pluges fortes i d’inundacions al nostre territori.



Gandia, 20 d’agost de 2007




| Més

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DEL BLOC-VERDS


Assumpte: declaracions Fernando Mut sobre Iberdrola

Davant les novament desafortunades declaracions del líder de la Plataforma de Gandia i regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Fernando Mut, el Grup Municipal del Bloc-Verds vol manifestar el següent:
1.- Que fa la sensació que el fet d’haver assumit responsabilitats de gestió no ha modificat els costums del senyor Mut des de la seua arribada a l’escena política ja que continua utilitzant l’insult com a instrument d’expressió cada vegada que fa qualsevol manifestació pública, la qual cosa dóna mostra tant de la seua educació com de la seua vàlua humana
2.- Que el compromís del Bloc per treballar pel bé de la ciutat i dels interessos generals no es veurà modificat ni pels insults del senyor Mut ni per les seues eixides de to i que, naturalment, no emprarem mai la seua estratègia de desqualificacions personals, encara que realitze manifestacions tan ridícules com les darreres
3.- Que sembla ser que el senyor Mut no és capaç de parlar de cap tema sense utilitzar adjectius despectius, que ell qualifica d’irònics, amb un mal gust evident i un sentit de l’humor un pèl pervertit. Tot i això, per al Bloc no és gens preocupant ni novedosa esta particularitat digna de psiquiatres, després d’haver estat escoltant durant huit anys els insults vessats contra l’anterior govern municipal, sobretot contra l’alcalde Orengo i comprovar la seua miraculosa conversió en lloances
4.- El que sí que ens preocupa és la seua falta de capacitat per al diàleg i la seua tendència a convertir qualsevol tema en una qüestió personal, aspectes gens recomanables per a qui té responsabilitats de govern en la nostra ciutat. Ja ens va donar una mostra amb la demanda del catàleg de béns i espais protegits i ara sembla també haver assumit la crítica feta pel nostre grup a la manca d’inversions en la xàrcia de mitja tensió per part d’Iberdrola
5.- De la mateixa manera que lamentem que, com a representant del govern municipal i, per tant, de tots els ciutadans, el regidor d’Urbanisme, senyor Mut, siga capaç de donar informacions a mitges o falsejades fins i tot en temes que no han estat de la seua responsabilitat, amb l’única finalitat d’aparéixer als mitjans de comunicació i poder regalar-nos amb les seues "iròniques" declaracions

6.- Pel que fa al tema que ens ocupa i preocupa volem recordar que amb la posada en funcionament de la nova línia, el grup municipal del Bloc-Verds recordàrem que hi havia pendent la restauració dels danys forestals ocasionats per Iberdrola i proposàrem que l’Ajuntament fera una avaluació, al marge del nostre convenciment en que també s’hauria d’insistir en la incoació de la sanció administrativa pertinent per incomplir les condicions ambientals de l’autorització de la Generalitat. Efectivament, ho recordàrem el dia en que acabaven les obres perquè no es poden entendre estes com a finalitzades fins que no es repose el dany forestal. D’altra banda, els tres mesos de què parla el senyor Mut ho són (segons consta en l’autorització) per presentar l’informe d’impacte a les aus, que, òbviament, s’ha d’avaluar amb el temps, però no per la reposició del dany causat a la muntanya, comprovable físicament hui en dia
7.- En eixa manifestació, ja reiteràvem la importància d’unes adequades inversions en la xàrcia de mitja tensió per evitar les apagades a que ens acostumava Iberdrola i que dies després, amb la nova línia ja en marxa, es tornaren a produir. Este fet ens ha donat la raó i, probablement, això haja estat el que, incomprensiblement, ha molestat el senyor Mut, qui ara anuncia eixes inversions que nosaltres reclamàvem i aprofita per insultar la nostra reflexió, sobre la que res va dir en el seu moment
8.- Des del Bloc ens alegrem que hi hagen previstes inversions per a la modernització de la xàrcia elèctrica (producte, com reconeix el senyor Mut, del treball de l’anterior govern) i que l’Ajuntament tinguera previst exigir a Iberdrola la reparació dels danys causats en l’obertura dels accessos de la línia d’alta tensió, la qual cosa hagués pogut comunicar públicament en el seu dia, sense haver de recórrer a l’insult
9.- Per això, suposem que donarà suport a les mocions que presentarem en el proper plenari demanant a la Generalitat que no done per acabats els treballs fins que eixa reposició estiga conclosa i en les condicions adequades, d’una banda, i, d’una altra, perquè l’Ajuntament de Gandia, en nom de tots els usuaris i empresaris afectats per la darrera apagada, demane a la Generalitat l’inici d’un expedient sancionador, com estan fent altres administracions autonòmiques en defensa dels interessos generals
10.- Finalment, li preguem al senyor Mut que canvie d’actitud i sàpiga actuar amb una major dosi de paciència (i no estaria gens malament que també d’educació) perquè el Bloc continuarà plantejant totes aquelles qüestions que considere beneficioses per a la nostra ciutat i, al pas que va, potser se li acaben massa prompte els adjectius despectius i tinga que posar-se a treballar seriosament, per a la qual cosa, per cert, tindrà la nostra col·laboració.


Gandia, 20 d’agost de 2007

| Més

EL BLOC TORNA A EXIGIR UN ACORD QUE IMPULSE EL TREN GANDIA-OLIVA-DÉNIA

Els nacionalistes denuncien que el País Valencià estiga a la cua estatal pel que fa a la inversió de RENFE

El secretaris comarcal i de polítiques municipals del Bloc de la Safor-Valldigna, Facund Puig i David González, respectivament, han tornat exigir que les dues administracions responsables del projecte del tren Gandia-Dénia, el Govern Central i la Generalitat, es posen d'acord per impulsar el projecte.
En aquest sentit, els nacionalistes han recordat que el ministeri i la conselleria "han incomplit novament l'anunci fet abans de les eleccions de la signatura imminent del conveni, el que demostra que aquell era una promesa clarament electoralista, i que molts ja el vam qualificar de burla. Ara, el temps ens ha donat la raó. Segur que uns dies abans de les eleccions generals, novament tornen a anunciar que el tren ja està a punt".
Per als nacionalistes no sembla que hi haja massa motius per a l'optimisme, en un context en el què s'ha fet públic que RENFE només ha destinat un 2,8% de la seua inversió als trens que recorren el nostre territori (menys que comunitats de menor pes, com ara Astúries, Murcia o Extremadura, per exemple).
El Bloc ha anunciat que els seus diputats autonòmics traslladaran aquesta reivindicació històrica a la discussió dels pròxims pressupostos
.

| Més

ARTICLE SEBASTIÀ GINER


Publicat el 16-08-07 a Las Provincias

| Més

ARTICLE D'OPINIÓ EVA PELLICER


Publicat a Levante el dia 16-08-07



| Més

LA NOVA FALLIDA DEL SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC DEMOSTRA QUE LA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ AL DÈFICIT ENERGÈTIC DE GANDIA


Per al Bloc-Verds el problema no és la quantitat, sinò la qualitat de les infrastructures d’Iberdrola a la nostra comarca

Per al Grup Municipal Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia el nou cas de fallida del subministrament elèctric a la platja de Gandia, tot just quan s’havia anunciat la posada en funcionament de l’alta tensió entre Castelló de la Ribera-Gandia, demostra la inèficacia d’aquesta línia, la qual sembla destinada a abastir les noves macro-urbanitzacions més que a solucionar el dèficit energètic de Gandia i la Safor, tal i com han denunciat els eco nacionalistes en més d’una ocasió. Tammanetix, el succès posa en evidència, una vegada més, la manca d’inversions en la modernització de les infrastructures que depenen d’Iberdrola.

Per al Bloc-Verds, la nova línia d’alta tensió no només ha tingut un impacte mediambiental ‘brutal’ sobre el nostre territori, sinò que ha perjudicat també a un sector econòmic estratègic com és el turístic.

És per aquesta raó, que des de el Bloc-Verds s’anima als usuaris afectats a que presenten les reclamacions corresponents a les oficines d’Iberdrola.

Gandia, 16 d’agost de 2007

| Més