EL BLOC VERDS DEMANA LA REDACCIÓ URGENT D’UN PLA ESTRATÈGIC PER AL FUTUR DEL TURISME DE GANDIA



Els eco nacionalistes alerten que el turisme de sol i platja comença a experimentar alguns símptomes de crisi

I és que segons el regidor del Bloc Verds a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig es percep una disminució en els índexs d’ocupació, fonamentalment d’apartaments turístics, així com una davallada de la despesa realitzada pel visitant: "És cert que este no és només un fenomen de caràcter local, però és possible que des de l’anàlisi de la realitat concreta de Gandia i de la búsquesa de solucions específiques de la nostra ciutat puguem arribar a minimitzar l’impacte d’esta situació".


És per això, que el Bloc-Verds considera que Gandia no pot permetre’s el luxe que el sector turístic entre en un procés de crisi de major volada, perquè el turisme és un pilar bàsic en l’economia de la ciutat. I én aquest sentit, demanen la redacció urgent d’un Pla estratègic per al futur del turisme de Gandia i que es pose en funcionament. Així, el pla hauria de contemplar, entre altres aspectes:

- El paper de l’ajuntament i de les altres administracions en el disseny i la gestió de la política turística (organismes, ordenances, ajudes, impulsos...).
- La promoció turística (web comercial, viatges de familiarització, reunions de treball en destí, assistència a fires...).
- L’oferta hotelera i hostelera. Recolzament municipal a la recerca i a la inversió en polítiques d’increment de la qualitat dels establiments.
- L’oferta d’apartaments. Ordenació de l’oferta. Creació d’una central de reserves unificada.
- Una aplicació integral de la política de qualitat experimentada en la zona d’arena, amb bons resultats, a la gestió de la totalitat dels serveis públics municipals del conjunt del casc urbà de la platja (neteja de la via pública, arreplega de residus, seguretat, manteniment dels serveis urbans...).
- El paper reservat als espais naturals existents al territori en el futur de la nostra oferta turística.
- Activitats d’entreteniment dels distints segments de població. No és massa edificant, ni ens ajuda a milllorar l’oferta turística que un conjunt d’edificis de la platja apareguen amb cartells denunciant el soroll existent a la via pública.
- El paper que han de representar les infrastructures previstes al voltant de les instal·lacions nàutiques.
- L’oferta cultural específica per a la platja.
- L’oferta cultural complementària (bàsicament centrada en la ciutat i el seu potencial).


L’edil econacionalista ha demanat al departament de Turisme, en col·laboració amb els sectors implicats, que "inicie un procés de reflexió en què s’acabara definint, d’una manera consensuada, què hem de fer en el futur en la platja, sense necessitat de fer, obligatòriament, més apartaments"



Gandia, 24 d’agost de 2007

| Més