EL BLOC-VERDS ESPERA QUE EL PLA DE PREVENCIONS CONTRA INCENDIS I EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL PARPALLÓ-BORRELL TINGUEN CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA



Puig recorda que les propostes provenen d’actuacions iniciades en l’anterior legislatura

--

Els econacionalistes pregunten a Mascarell sobre la situació del carril bici entre Gandia i Oliva

--


El regidor del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig ha comentat aquest matí quin és el posicionament del seu grup pel que fa als punts tractats a la Comissió de Seguretat, Mobilitat i Serveis Bàsics al Ciutadà al voltant del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell. Un projecte impulsat pels econacionalistes la darrera legislatura.

Així, pel que fa al Pla de prevenció contra incendis, el Bloc-Verds considera que no s’hauria de quedar en una declaració d’intencions i una vegada supervisat per la Generalitat hauria de poder ser realitat en un breu període de temps. "La quantitat econòmica de la intervenció prevista, 670.000 €, en un termini previst de 25 anys, la fa perfectament factible i el pressupost de 2008 hauria de contemplar una partida econòmica destinada a fer front a les primeres actuacions". Per a Puig també convindria coordinar les actuacions previstes amb els municipis que fiten amb el paratge natural, perquè si no, l’efectivitat del pla pot disminuir sensiblement. "El foc no coneix fronteres administratives entre termes municipals. A més a més, algun contacte en eixe sentit ja es va iniciar en la legislatura passada. Convindria que el pla no es quedara circumscrit al perímetre del paratge, sinó que acabara abastant, com a mínim, la resta del sòl forestal del nostre terme municipal "

Des de el Bloc-Verds també s’espera que el centre d’interpretació no es quede només en un avantprojecte, donat que eixa seria la part més fàcil de realitzar. Consideren que l’avantprojecte hauria d’anar acompanyat d’un compromís municipal, amb les seues dotacions pressupostàries, que permetera la redacció del projecte constructiu, de la construcció física de l’edifici i de la dotació material i humana que possibiliten l’ús efectiu com a espai didàctic i divulgatiu del paratge natural. "Evidentment, este tipus d’intervencions facilitarà el millor coneixement del paratge per part del ciutadans de Gandia, de la Safor i dels turistes que ens visiten. No obstant això, convindria revisar algunes propostes d’ordenació del paratge inicialment previstes, perquè s’ha començat a observar que l’increment de visitants d’algunes zones pot afectar alguns exemplars de la fauna que hi habita (especialment les àguiles)"

D’altra banda, a la comissió el grup Bloc-Verds va preguntar al regidor de mobilitat per la situació del carril bici entre Gandia i Oliva, a l’eixida de Gandia que, a pesar de les queixes dels usuaris, continua sense poder-se travessar. "I, el que és més greu, no hi ha prevista cap altra via alternativa que siga mitjanament segura per als usuaris" Segons Puig, Vicent Mascarell li ha contestat que intentarà resoldre el problema, a pesar que la via depén d’un altre departament. No obstant això, els econacionalistes continuaran "insistint per tal d’aclarir què ha passat i quan està previst que es resolga el problema "

Per cert, que des del Bloc-Verds es troba a faltar un departament propi per al Medi Ambient, el qual ha estat suprimit aquesta legislatura i s’ha diluït entre la Comissió de Seguretat, Mobilitat i Serveis Bàsics al Ciutadà i la d’Ordenació del Territori (abans Urbanisme) i Habitatge.



Gandia, 13 de setembre de 2007

| Més