EL BLOC-VERDS PREOCUPAT PER LA INVOLUCIÓ CULTURAL QUE POT SUPOSAR PER A GANDIA QUE MUT ESTIGA EN CONTRA DE LA PARTICIPACIÓ A LA FIRA DE FRANKFURT



El conveni amb l’institut Ramon Llull el van aprovar per unanimitat PSOE i Plataforma a la Junta de Govern Local del 10 de setembre passat.

Les protestes del PP obliguen la Plataforma a canviar el posicionament
-

Frankfurt és l’aparador cultural més important del Món i s’ha convidat la cultura escrita en la nostra llengua. Gandia hi presentarà l’edició del Tirant de Piera i Catany
-

El regidor del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig ha mostrat aquest matí la preocupació del seu grup davant el comunicat de la Plataforma de Gandia on considera "que nuestro Ayuntamiento no debe ir de la mano de la Generalidad de Cataluña a un Salón de la Cultura Catalana" en referència a la participació de Gandia a la Fira de Frankfurt. Per a Puig, el posicionament de la Plataforma "pot suposar una involució, amb les seues pressions al govern de la ciutat, en qüestions culturals i lingüístiques". Per al Bloc-Verds qüestionant la presència de Gandia als foros internacionals, "PP i la Plataforma estan negant el caràcter mundial de la nostra literatura"

Els econacionalistes han recordat que la presència de Gandia a Frankfurt és fruit dels contactes iniciats l’anterior legislatura i que la nostra ciutat ha estat convidada (a l’igual que la Generalitat Valenciana, que s’ha desmarcat) juntament Morella i Sueca i les universitat valencianes o altres administracions com el Govern Balerar, el d’Andorra, l’Ajuntament de Perpinyà, de l’Alguer o l’Instituto Cervantes i el Ministeri d’Indústria i Comerç.

"Concretament, el llibre amb què preteniem estar a Frankfurt és la nostra obra literària més emblemàtica, el Tirant, una edició magnífica preparada per Catany i Piera". Puig ha recordat que es tracta d’un llibre elaborat amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, "és a dir amb Madrid, no amb Barcelona, gens sospitós de catalanista"

Per últim, des del Bloc-Verds han recordat que el PSOE sempre els tindrà "al seu costat" pel que fa al foment i la defensa de la nostra cultura i senyes d’identitat pròpies.

-


COMUNICAT PLATAFORMA (17-09-07):



La Plataforma de Gandia quiere manifestar que nuestro Ayuntamiento no debe ir de la mano de la Generalidad de Cataluña a un Salón de la Cultura Catalana.
Gandia forma parte de Cataluña y nuestra cultura está diferenciada de la catalana.
Gandia forma parte de la Comunidad Valenciana y por tanto nuestra cultura es la valenciana.
Y de acuerdo con el Estatuto somos una comunidad bilingüe, por lo que nuestra expresión cultural es, tanto en valenciano como en castellano.
No compartimos la presencia de Gandia en dicho Salón "para defender lo nuestro sin polémicas absurdas".
Lo nuestro es la cultura, la tradición y la idiosincrasia valenciana..




NOTA: Hem destacat el que creguem que és una errata, tot i que mai se sap, hem vist de més grosses !!!!

| Més