EL BLOC-VERDS PROPOSA AL GOVERN LOCAL LA GRATUÏTAT DE LES ESCOLES INFANTILS I QUE ES SUBVENCIONEN ELS LLIBRES DE TEXT A L’EDUCACIÓ OBLIGATÒ



Els eco-nacionalistes també aplicarien bonos d’ajuda per a les guarderies privades
L’anterior govern es va comprometre a cobrir part del cost dels llibres de text si no ho fea la Generalitat



El Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia ha anunciat aquest matí que proposarà al govern municipal que estudie la proposta electoral dels eco-nacionalistes de garantir l’absoluta gratuïtat de les escoles infantils municipals i, de manera progressiva, crear bonos d’ajuda per a les famílies que, reunint uns determinats requisits, no tinguen plaça en les guarderies municipals, i hagen d’acudir a guarderies privades per poder continuar treballant. Per al portaveu, Josep Miquel Moya "el cost d’esta mesura és relativament baix comparat amb el que pot significar per a les famílies i d’exemple social. Serien, aproximadament, uns 115.000 euros anuals (com a anècdota comparativa, el que va costar el concert de Paulina Rubio) als que hi afegiríem el que volguérem per als bonos de les guarderies privades"
Per als eco-nacionalistes, Gandia ha d’apostar per les escoles infantils. "Pensem que l’horitzó hauria de ser la construcció d’almenys dues més en esta legislatura perquè parlem d’una claríssima necessitat social: allò de la conciliació de la vida familiar i laboral ja no és una bona idea sinó una absoluta necessitat per a la immensa majoria de parelles que necessiten dels ingressos econòmics dels dos membres per fer front a les obligacions de la vida: hipoteques, manutenció, educació del fills"
Moya i Facud Puig han recordat que les darreres legislatures el Bloc va construir una escola infantil nova al Grau i a Benipeixcar, van programar una altra a Corea, es va introduir una al futur polígon Sanxo Llop i esperen que durant estos quatre anys se’n facen almenys dues més "però hem de pegar una passa més i donar exemple, des de l’Ajuntament"
D’altra banda, pel que fa als llibres de text, el portaveu nacionalista ha recordat que l’anterior govern municipal, amb el mateix alcalde que l’actual, PSOE i Bloc es van comprometre a eixa gratuïtat per a tota l’educació obligatòria, en juliol del 2006, i per tant pensen que caldria complir eixa promesa. "No ens atrevim a dir exactament com ni a donar xifres. L’estadi ideal seria la subvenció de tota l’educació obligatòria, es a dir, primària i ESO, complementant per a primer i segon l’ajuda de la Generalitat. Eixe seria l’estadi ideal però sabent que la Generalitat subvenciona part de la despesa de 1er. i 2on. i per no crear greuges comparatius, pensem que, com a mínim, s’hauria de subvencionar, en la mateixa quantitat que la Generalitat, des de 3er. fins a 6é. de primària"


Gandia, 5 de setembre de 2007




PROPOSTA


Escoles infantils
Càlcul cost 2006: 115.000 €
Pagaments: 40-100 € (segons els serveis)
Llibres de text:
Càlcul cost 2006:
418.000 € primària
250.000 € secundària
100.000 € infantil
Bono Generalitat: 117 €
Càlcul cost llibres (Federació de Pares d’Alumnes de València):
140-180 €

| Més