EL BLOC-VERDS RESPON A LIDUVINA GIL QUE LA GRATUÏTAT DE LES ESCOLES INFANTILS I ELS LLIBRES DE TEXT ES POT APLICAR AVUI MATEIX



Els eco-nacionalistes recorden que l’alcalde Orengo va proposar l’increment de l’impost de construccions per a l’aplicació de la mesura durant aquest curs

Per als regidors, la primera tinent d’alcalde és "prou atrevida" i un "pèl temerària" afirmant coses que després es comproven que no són certes

Un a un, els regidors del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia han desmuntat els arguments i les crítiques de la primera tinent d’alcalde, Liduvina Gil. Per a Josep Miquel Moya, "tots sabem que la senyora Gil és prou atrevida i, en alguns casos un pèl temerària, que sol afirmar coses que després es comproven que no són certes, i fa volantins per eixir-se’n … però no pensàvem que s’atreviria a afirmar que el Bloc paralitzava propostes pensant que podrien beneficiar electoralment al PSOE. És que és molt atrevida, la primera tinent d’alcalde". El portaveu econalionalista espera que Gil "per molt valenta que siga" no gose afirmar que el Bloc no va treballar en l’anterior legislatura, perquè segons la seua lògica, no haguéren fet res en cap dels departaments que dirigien. "I ja es poden beneficiar electoralment. Jo li recomane, per tant, a la senyora Gil que guarde el seu atreviment per fer efectius els compromisos que s’adequireixen. Ahí tindrà tota la nostra col·laboració, però s’equivoca si pensa que el Bloc va a defugir cap debat i menys encara si és de l’estil del que ens presenta la senyora Liduvina"

Per la seua banda, Facund Puig ha assegurat que no fa falta estar un any planificant la gratuïtat de les escoles infantils i que es pot decidir ara mateix. Segons l’edil, l’ajuntament és sobirà per decidir que este mes de setembre no es cobren les mensualitats de les escoletes municipals. "Problema resolt. No cal esperar a gener per acordar-ho. Nosaltres no ho vam fer perquè hi havia temps suficient el mes de juliol per prendre la decisió"

Pel que fa a la gratuïtat dels llibres de text, Puig ha recordat que el compromís que van adquirir el PSOE i el BLOC en juliol de 2006 va ser que en el curs 2007-2008 l’Ajuntament de Gandia es faria càrrec de la gratuïtat dels llibres de text en els nivells que no cobrira la Conselleria d’Educació. Això no es pot decidir fins que la Conselleria no determine els nivells ni la quantitat econòmica per cada alumne. Una vegada conegut, ara que ja estan els llistats definitius d’alumnat per centres es pot conéixer amb certesa els destinataris d’eixa ajuda. "Per tant, en una setmana poden estar preparats els abonaments, si hi ha voluntat política. Per cert, el Sr. Alcalde havia proposat incrementar l’impost de construccions per tal de recaptar els 600.000 o 800.000 euros que necessitava per a fer front a la mesura. I incrementar este impost no és una tasca del Departament d’Educació, sinó del d’Hisenda, o de la propia alcaldia "

Per al Bloc-Verds tampoc té cap sentit manifestar que en lloc de pagar els llibres de text es pagaran "beques de menjador", ja que les que no cobrix la Conselleria ja fa molts anys que les paga el Departament de Benestar Social d’este ajuntament. "Justament en una situació semblant a la dels llibres. On no arriba la Conselleria en les beques de menjador ho fa l’ajuntament. Així, perfectament es podria fer amb els llibres de text"

Per últim, Puig s’ha defensat de les acusacions de "falta de dedicació" i ha recordat que "la legislatura actual és molt llarga. La Sra. Gil porta set o huit delegacions. En la passada jo era alcalde d’un poble de 4.000 habitants i assessor d’educació. Ella és reponsable d’una quantitat inabastable de delegacions. Que no s’ho agarre tan fort i que no s’altere tant quan nosaltres fem els nostre treball de realitzar propostes que puguen arribar a ser interessants per als ciutadans, perquè pot acabar afectant-li la salut"


Gandia, 7 de setembre de 2007




| Més