EL BLOC-VERDS VOL LA CONVOCATÒRIA URGENT DE LA COMISSIÓ D’URBANISME PER ACLARIR LES CAUSES DEL RETARD EN LA CONSTRUCCIÓ DE L’HOSPITAL


El diputats del BLOC a les Corts faran una pregunta parlamentària amb eixa intenció

"Recordeu que es volia que l’ajuntament fora un cristall de roca, fort i transparent. De roca, de moment sí que ho sembla, però transparent ja és una altra cosa".
Els regidors del Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya i Facund Puig han tornat a comparéixer aquest matí després que es coneguen, a través dels mitjans de comunicació, algunes de les causes del retard de les obres de l’Hospital Comarcal. És per això, que els econacionalistes han demanat una convocatòria urgent de la comissió d’urbanisme "que, per cert, amb caràcter ordinari ja fa dos mesos i mig que no s’ha reunit" per conéixer el que està passant. "Sembla que ja sabem per què no han començat les obres de l’Hospital Comarcal. Hi ha un problema per "adaptar el projecte a la realitat física del terreny cedit", és la contestació del senyor alcalde. Però posats a interpretar, hi ha qui diu que l’Hospital no cap en la parcel·la! Arrea cotxero! Això ja sí que seria un fet extraordinari. El terreny que hem cedit no és suficient? O amb fet un projecte malament?. Creiem que és necessari saber exactament què ha passat"

Els econacionalistes han anunciat que els diputats del BLOC-Compromís a les Corts faran una pregunta parlamentària amb eixa intenció.
"Podríem fer bromes si no fora pequè el tema és ben important i seriós. El 27 de juliol, tornàvem a manifestar en una roda de premsa que el lloc triat no ens semblava adequat perquè impossibilitava futures ampliacions i deiem, literalment, que "el terreny es quedaria xicotet en poc de temps". La veritat és que no pensàvem que fora tan prompte. Però com deiem, no ens sembla cosa de broma. En els últims mesos hem estat preguntant què passava. No només se’ns deia que les obres anaven a bon ritme i s’acabarien en el termini previst sinó que, fins i tot, se’ns acusava per part del senyor Mut d’alarmistes i arreplegue frases textuals: "considerava fora de lloc qualsevol crítica o nerviosisme que s’ha intentat transmetre a la població al dir que hi havia dificultats insalvables per començar la construcció del nou hospital, que estarà acabat en l’equador de la legislatura". Però, l’1 d’agost, confirma "la bona marxa de les obres de construcció del nou hospital" i desmenteix que faltara documentació per iniciar les obres"

Per al BLOC-Verds, seria greu que Mut i l’alcalde no ho sapigueren, però ho seria més encara que ho sapigueren i digueren el contrari. En aquest sentit, han lamentat haver d’assabentar-se d’aquestes qüestions a través dels mitjans de comunicació – "els quals ens mereixen tots els respectes" - i no de la comissió d’urbanisme.


Gandia, 27 de novembre de 2007

| Més

ARTICLE D'OPINIÓ JOSEP M MOYA


PUBLICAT HUI AL LEVANTE

| Més

EL BLOC-VERDS ES MOSTRA ‘PERPLEX I INDIGNAT’ PER LES INVERSIONS ANUNCIADES PELS DIPUTATS DEL PP A GANDIA



Per a Josep Miquel Moya resulta ‘al·lucinant’ que es diga ara que l’Hospital Comarcal no estarà per al 2008-2009 sinó per al 2011


Facund Puig creu que les xifres no quadren i es tracta d’una nova declaració d’intencions sobre infrastructures educatives, no la inversió real prevista per a 2008.


'Perplex, amb tocs d'indignació’. Així s’han mostrat aquest matí el portaveu del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya, qui ha demanat explicacions de perquè se’ls diu ara que l’Hospital Comarcal no estarà enllestit per al 2008-2009 sinó per al 2011, tal i com han anunciat a Gandia, recentment, el diputats del PP. "Fins ara tot anava bé!: Posàrem la 1ª pedra el 15 de març; el senyor Camps va dir a finals d’eixe mes que les obres començàvem d’immediat; el senyor Orengo va dir en abril que era qüestió de dies i el senyor Mut va dir en juliol que les obres ja havien començat i fa poc, en una tertúlia televisiva, que el termini anava comptant i que s’acabaria en la data prevista. Això encara que ningú veiem les obres, preguntàvem, … En 8 mesos l’única cosa que han fet ha segut la tanca. Ara, la data es retarda 2 anys! No els 8 mesos de retràs que portàvem sinó 2 anys! I veiem que dels 41 milions que costa l’Hospital se’n destinen només 6 per al 2008, menys del 15%. I on està exactament el problema? No el sabem: problemes tècnics? Econòmics? Ningú ho explica. I si és un problema tècnic s’ha de fer tot el que calga per solucionar-lo i si és un problema econòmic que la Generalitat prioritze adequadament la seua inversió"


Per als econacionalistes, la nova declaració s’emmarca en una sèrie de decisions estranyes que han anat prenent-se al voltant del tan necessari, ja quasi urgent Hospital Comarcal: "començàrem amb la ubicació, en una zona industrial que hem hagut de desarrollar d’una manera determinada, convenis amb els propietaris, projecte d'accés sud, etc., decisions totes elles que semblaven estar preses amb pinces. Calia urgència perquè l’hospital estiguera l’any 2008 i amb això es justificava tot. Ara, no hi ha cap avanç respecte a la construcció de l’hospital, com denunciàvem, mentre que la urbanització del sector sí que ha anat avançant"
Moya també ha trobat a faltar cap referència al Centre de Salut del Grau, "una infrastructura infrautilitzada perquè podria i hauria de donar cobertura les 24 h. tot l’any i només ho fa a l’estiu. I ací sí que parlem només de diners: el que costaria destinar els professionals necessaris per atendre’l"


Les xifres no quadren
D’igual manera, Facund Puig tambvé ha denunciat la dificultat per conéixer la inversió en infrastructures educatives perquè CIEGSA no ha fet públic el llistat de les inversions a realitzar. No osbtant això, assegura que de l’anàlisi realitzat de la informació oferida a la compareixença pública dels representants populars, es pot concloure fàcilment que el govern valencià no podrà invertir de cap de les maneres en el 2008 a la ciutat de Gandia els més de 50.000.000€ que anuncia en infrastructures educatives. "Per què? Per diverses raons: El llistat contempla actuacions que encara no compten amb la necessària cessió del solar per part de l’ajuntament, i, per tant, no pot haver encara cap projecte de construcció redactat sobre unes parcel·les no cedides. Això fa impossible iniciar les obres de construcció en el 2008 del nou IES anunciat, del nou centre a la part est de Gandia o al centre de primària que es vol construir al sector de les Foies.Tornen a aparéixer centres que ja havien estat pressupostats i que duen un retard d’execució considerable. Si els posem tots els anys en les previsions és com si multiplicàrem les inversions anuals realitzades. I això no és cert"


A més, i segons la informació apareguda als mitjans de comunicació (no hi ha document escrit) els populars s’oblidarien projectes que ja estan redactats, com la remodelació del Roís de Corella.


També, asseguren, hi falten actuacions: La remodelació del col·legi Cervantes; Solució al problema de la massificació del col·legi d’Educació Especial… "Les xifres no quadren: semblen emeses molt alegrement. Per exemple: Si fer un IES val 6.000.000€ i remodelar el Maria Enríquez 8.000.000€, per què no es fa el Maria Enríquez nou? Mentre l’ampliació del Veles e Vents, un centre nou, costa 4.500.000€, el col·legi de les Foies sencer val 3.000.000€. Per què el col·legi de les Foies costa 3.000.000€ i el de la part oest de la ciutat 4.000.000€, si els dos seran de dues línies?"


Per als econacionalistes estes reflexions els permeten pensar que els diputats del PP han vingut a contar-nos, novament, el Crea Escola, amb les errades apuntades. Açò és, per tant, "una nova declaració d’intencions a no se sap quants anys vista, no la informació real de la inversió prevista per la Generalitat en infrastructures educatives per a la nostra ciutat i la comarca per a l’exercici 2008" que era el que reclamàven.



Gandia, 26 de novembre de 2007

| Més

25 DE NOVEMBRE



| Més

25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


El proper dia 25 de novembre hi haurà una morta més. Hui, com cada vegada que hi ha un "dia de...", se’ns recordaran les dramàtiques dades: 69 dones mortes, des de l’1 de gener d’enguany a tot l’Estat; es calcula que més d’una per setmana, i això sense comptar els centenars de denúncies per agressió física o psíquica i els milers d’actes de violència que ni tan sols arribem a conèixer.
Però només amb dades no es resolen els problemes. Les morts i les pallisses són la cara més visible d’un problema que va, però, molt més enllà. Un problema arrelat en una societat com la nostra, on encara es difonen missatges polítics, campanyes publicitàries i continguts educatius que consideren les dones com un objecte d’aparador: la dona florer, la model obligada a no menjar i la xiqueta que no és educada en el coneixement del seu propi cos són tres cares d’un mateix model de feminitat. Un model que reprodueix estereotips i justifica, potser de manera informal però ben evident, la inferioritat respecte a l’home.
Al segle XXI, quan, almenys en teoria, les dones gaudim d’oportunitats que ni tan sols haurien somiat les nostres àvies, i quan moltes pensaven que la lluita feminista havia arribat al seu final, les notícies ens recorden cada dia que això no era més que una il·lusió, que entre totes i tots hem contribuït a crear i que caldria desmuntar.
Després de dos anys d’entrar en vigor la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Contra la Violència de Gènere, la fiscalia continua tenint serioses dificultats per fer-la efectiva, perquè, sobretot, encara es necessita una forta aposta econòmica que permeta modernitzar el Ministeri de Justícia o dotar d’ajudes econòmiques a les víctimes perquè puguen començar una nova vida.
Els i les representats polítiques tenim una gran responsabilitat en açò, i els ajuntaments, com el graó de l’administració més proper a la ciutadania, haurem de tindre sempre les portes obertes a totes les dones que necessiten suport en els moments més durs. Però el millor seria que aquestes situacions no arribaren a produir-se; per això, les institucions hem de tindre una política decidida de suport a la coeducació, de denúncia d’actituds i imatges sexistes als mitjans de comunicació i la publicitat; hem de combatre amb contundència la degradació del cos de la dona que es fa per una bona part del món de la moda i, sobretot, hem d’assumir un compromís ferm de transformar la societat i els valors dominants, entre totes i tots. Sols des de l’unitat de totes les forces polítiques, podrem posar fi a esta nova forma de terrorisme.
Per tot això les dones del Bloc ens unim als actes proposats per l’Ajuntament de Gandia en commemoració del 25 de novembre, per recordar les víctimes de la violència, i volem convidar a tota la ciutadania a participar-hi. Cal, d’una vegada per totes, que tant a nivell individual com col·lectiu, encetem un combat contra aquesta lacra social i, sobretot, contra allò que la fa possible.


Gandia, 25 de novembre de 2007.

| Més

ARTICLE D'OPINIÓ PUBLICAT HUI A LA REVISTA GENTE DE LA SAFOR



Manipulador l’últim!

Josep Miquel Moya* 22/11/2007


“(…) Para López es “lamentable” que el Consell de Camps “utilice la televisión pública de todos los valencianos para hacer política partidista y así conseguir réditos electorales para Rajoy”(…) López pide a García que explique por qué deja que el PP “use la televisión de todos los valencianos como trampolín para hacer campaña electoral y perpetuarse en el poder (…) “.(Font: Nota de premsa del PSPV-PSOE publicada a la seua pàgina web el passat dilluns, a propòsit del tractament informatiu que Canal 9 hauria donat a la visita del secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon. Dolors López és la representant del PSPV-PSOE en el Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).
A priori, esta denúncia de Dolors López no és cap novetat. I és que, malauradament, ja estem acostumats a que això passe a Canal 9, dia sí, l’altre també. Sobre la televisió pública de totes i tots els valencians han plogut multitud de denúncies de manipulació informativa i mostres d’un partidisme barroer.
Tot i això, no recorde que Canal 9 – ni cap altra televisió pública democràtica - s’haja atrevit a retransmetre un mitin d’Aznar, de Zaplana, de Camps o de Rajoy ¡!!!. No ho recorde. I no crec que s’haja produït perquè ens hauríem assabentat tots, ja que la reacció del PSOE hauria estat sonada. I amb raó.Per això ens estranya que s’intente justificar, en una espècie de “salve’s qui puga” o “tonto l’últim” que el diumenge, 10 de novembre, la Televisió Pública de Gandia oferira en directe des del Teatre Serrano, l’acte polític de la candidata socialista per València a les Corts Espanyoles, Maria Teresa Fernández de La Vega. Vull dir que, per exemple, no tindrem arguments de cap classe per continuar lamentant l’ús partidista de Canal 9, si justifiquem o intentem llevar-li ferro a l’assumpte de la utilització partidista de Gandia TV. Parlant de llevar-li ferro, què gran casualitat, què grandíssima coincidència, que la primera vegada en la història que GandiaTV desconnecta amb Infotv un diumenge de matí ens trobem la retransmissió en directe pel senyal de GTV (la televisió pública de Gandia, ciutat presidida per un alcalde del PSOE) d’un mitin de la candidata del PSOE, a Gandia.
Creiem que algú s’ha passat i, a més, que s’ha mostrat una ben escassa intel·ligència perquè la visita de la senyora De la Vega, en qualitat de Vicepresidenta, dóna per a molt i és, indubtablement, una notícia de primera magnitud i no feia falta embrutar-la amb eixa burda decisió partidista.
Insistim en que pensem que fins i tot els propis regidors socialistes són conscients de la gravetat del tema i que caldria, almenys, una rectificació pública que no es basara en mentides tècniques que intenten culpar un altre. I caldria la disculpa del director de la televisió i seria saludable la de la presidència del Consell d’Administració. Del Sr. Boix qui, per cert, ara també és un dels màxims responsables dels socialistes valencians. Ho dic, per allò de la denúncia amb què encapçale aquest article. Però no. Han assumit la decisió i, fins i tot, els ha faltat ben poc per aplaudir-la. A nosaltres ens agradaria saber què en pensa l’alcalde. Si comparteix també eixa opinió…. O si està d’acord també el Comitè d’Ètica del PSPV-PSOE, on hi ha una representant del govern gandià…
D’altra banda, esperàvem que, de passada, l’afer també servira perquè es reflexionara sobre com s’està utilitzant la televisió pública, en el límit de la ratlla ètica, amb informatius sesgats i dirigits (que, per exemple, s’obren amb converses fetes en un sopar) i amb una programació de la que han desaparegut molts programes de participació…
I com sembla que, òbviament, el director no dimitirà, li demanem que recorde ell com treballa Canal 9, televisió que coneix bé, i, per l’amor de Déu, no els faça bons !!!!. Els mitjans de comunicació públics deuen comptar amb un codi ètic que, ací, s’ha sobrepassat obertament.

*Portaveu del Grup Municipaldel BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia

| Més

EL BLOC-VERDS DENUNCIA LA FALTA DE SEGURETAT DE LES OBRES DE REMODELACIÓ DEL COL·LEGI SANT FRANCESC DE BORJA

El grup municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia vol fer-se ressò de la denúncia pública realitzada per la presidenta de l’AMPA del col·legi públic sant Francesc de Borja a causa de l’incompliment d’unes normes mínimes de seguretat a les obres de remodelació que s’estan efectuant en l’esmentat centre educatiu.

El Bloc-Verds considera lamentable que les obres d’enderrocament que s’estan realitzant en punts de l’edifici estan efectuant-se amb els alumnes i el professorat dins del centre, la qual cosa suposa un menyspreu a la seguretat dels xiquets i xiquetes i del personal docent i no docent que hi treballa.

Sembla impropi d’un país avançat com el nostre que el representants dels pares i de les mares de l’alumnat denuncien públicament que les criatures eixien ahir de vesprada del centre amb els cabells blancs per la polseguera acumulada als corredors de l’edifici en remodelació, fruit dels enderrocaments realitzats.

El Bloc-Verds exigix a la Conselleria d’Educació que adopte les mesures adequades per a garantir la seguretat de l’alumnat i dels treballadors i treballadores i també exigix al l’Ajuntament de Gandia que verifique el compliment adequat del pla d’obra i de l’estudi de seguretat i salut que el projecte de remodelació hauria de contindre.

Gandia, 20 de novembre de 2007.

| Més

JOSEP MIQUEL MOYA: " I AIXÒ ÉS EL QUE TENIM: UN PSOE, AMB MAJORIA ABSOLUTA, AMB UN PACTE DE GOVERN MOLT FÀCIL D’ENTENDRE: TU COL·LOCAM ELS MEUS I ...


... JO ET DEIXARÉ FER EL QUE ET DONE LA GANA"


El BLOC-Verds acusa Orengo de mentir sobre la transparència i la participació de l’oposició a les empreses públiques
.

Per als econacionalistes el Govern "s’ha instal·lat en la hipocresia, en les formes de governar de la dreta, en la festa, en la burla, en l’ús dels mitjans públics, en la col·locació indiscriminada…"
.

Els regidors reiteren el compromís amb la ciutadania de continuar treballant per l’interés general i defensar els valors de l’esquerra "que se li pressuposaven als actuals dirigents del PSOE de Gandia"



Roda de premsa de Josep Miquel Moya i Facund Puig:

Hem assistit a un episodi més d’engany o, per dir-ho d’una altra manera, hem tornat a comprovar com l’alcalde de la ciutat públicament diu una cosa però després efectivament en fa una altra


Al Consell d’Administració de l’empresa "Iniciatives Públiques de Gandia" es va nomenar els consells d’administració de les empreses d’urbanisme i d’esports


Està recent el debat anterior sobre la composició d’eixos consells d’administració on sabeu que, des del Bloc li demanàrem que donara participació als grups polítics per una qüestió d’asèpsia democràtica però també de prudència política entre altres coses perquè tampoc posa en perill, ni de bon tros, cap majoria


Li proposàrem que s’incloguera en els estatuts la garantia de la presència d’almenys un representant de cada grup, proposta que va ser denegada
Però, després, davant dels mitjans de comunicació, va insistir que hi hauria transparència i participació

Quan es realitza la convocatòria del Consell, acudim a veure l’expedient, per conéixer la proposta, i se’ns diu que no hi havia cap documentació. Quan demanem una certificació de que se’ns convoca sense documentació i sense que puguem saber quina és la proposta, es rectifica i se’ns diu que se’ns passarà


Però abans de que els membres del consell coneguen la proposta, es redacta un comunicat antològic que afirma el contrari de la veritat, passant-se primer a premsa que als consellers però a més, enganyant els mitjans de comunicació, en un nou exemple de transparència


Perquè ja heu vist que, com preveíem, i en contra del que afirmava l’alcalde, no hi ha representants dels grups polítics de l’oposició


És a dir, estem copiant l’estil de les empreses públiques que ha anat creant la dreta valenciana de Zaplana i Camps i que, tots els dies, denuncien els dirigents i diputats del PSPV-PSOE: CIEGSA, CACSA, Ciutat de la Llum, IVVSA, ...
Estem acostumats a que el PP de Gandia diga una cosa mentre que el PP de València en fa una altra. Però ara, amb la majoria absoluta del senyor Orengo, el PSOE fa a l’inrevés: a Gandia fa una cosa mentre que a València en diu una altra


I això és el que tenim:


Un PSOE, amb majoria absoluta, amb un pacte de govern molt fàcil d’entendre: tu col·locam els meus i jo et deixaré fer el que et done la gana


Que fa ús dels pitjors mecanismes de control inventats per la dreta, de la mateixa manera que la dreta


Perquè hi ha multitud d’exemples d’empreses públiques on es garanteix en els estatuts la presència dels grups polítics, com RTVV


Ací no


I el sr. Orengo diu que ho fa perquè no ralentim les decisions


Miren: 2 consellers de 9 poden ralentir poca cosa, a no ser que tinguen por a que es coneguen algunes decisions


Però en una cosa té raó: ara tot anirà més ràpid; de fet va molt ràpid i entenem que el sr. Orengo estiga més còmode amb el sr. Mut perquè este li permet (mentre col·loque la gent, "de persona a persona", vol dir un a un) fer coses que el sr. Orengo ni s’haguera atrevit a plantejar-li al Bloc


A mí, la frase eixa "he passat del frenobloc al turbomut" em sembla genial. Efectivament, està el turbomut posat. Ja ho deia també Javier Cremades, referint-se a l’Ahuir: ahora, sin el Bloc, todo será más fácil. El senyor Orengo ho té tot més fàcil


S’han acomplit totes les prediccions:


No hi ha participació


S’han encertat els noms dels qui anaven a formar part d’eixos consells d’administració (per sort, ja no deu quedar massa gent per atendre)


I ben prompte es complirà l’altra: l’assignació de sous


Per a nosaltres és ben dur comprovar que, desgraciadament per a tots, fa la sensació que la paraula de l’alcalde, que ens representa a tots, cada vegada val menys i que estem en el pitjor dels escenaris possibles dels múltiples que hi havia: unes maneres de governar equiparables a les del senyor Camps o la sra. Rita Barberà, però executades en nom del PSOE


Com, per exemple, d’això en parlarem un altre dia, l’ús de la televisió pública per retransmetre un mitin del Partit Socialista, la qual cosa podria haver estat un error però que han convertit en quasi una heroïcitat del director i en una demostració de la feina ben feta. Què passa? Deia el sr. Boix en el Consell d’Administració. Li va faltar el canto d’un duro per dir: sí senyor, això és un home! I traure’l a muscles, com als toreros, al crit de: hala, Camps, ensenyat a fer les coses a Canal 9


Mentre, en el mitin, la sra. De la Vega ens advertia dels perills dels governs de la dreta, sense adonar-se’n, potser, que al costat tenia uns deixebles ben avantatjats


O la no demanda de gran ciutat o l’incompliment d’una altra de les grans promeses de la campanya: un reté a cada barri! Ara sembla que no només no hi haurà reté sinó que llevaran, definitivament, els que hi havia


Ahí estan instal·lats, en la hipocresia, en les formes de governar de la dreta, en la festa, en la burla, en l’ús dels mitjans públics, en la col·locació indiscriminada, ...
El turbomut en marxa


L’exclusió de l’oposició de les empreses públiques és, en realitat, una cosa més i, conforme van les coses, esperable


Això sí: estarem en les meses de contractació. Ja veurem. No patiu que tindrem oportunitat de parlar d’això també


Mentre, nosaltres reiterem el compromís amb la ciutadania de continuar treballant per l’interés general i no per l’interés particular d’uns pocs (eixa era el frenobloc per al senyor Orengo)


I el compromís de continuar defensant els valors de l’esquerra i que se li pressuposaven, fins ara, als companys del PSOE de Gandia o, per ser justos, als actuals dirigents del PSOE de Gandia perquè estem convençuts que molts socialistes que encara creuen en eixos ideals, no deuen estar passant-ho massa bé


| Més

EL BLOC DE GANDIA ES SUMA A L'APAGADA ELÈCTRICA DE DEMÀ AMB EL LEMA Enfront del canvi climàtic, actua ja!


Nombroses organitzacions ecologistes, sindicals, socials i ciutadanes del País Valencià així com de la resta de l'estat, entre les quals s'hi troba el Bloc Nacionalista Valencià, han convocat per a demà una apagada amb el lema: Enfront del canvi climàtic: actua ja!
L'acció reivindicativa coincideix amb la presentació a València de l’informe científic de les Nacions Unides sobre canvi climàtic pel Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC), des de dilluns passat, fins el dissabte pròxim.

Per als econacionalistes, és imprescindible un major compromís de la societat, però sobretot per part dels governs en general, i el de la Generalitat en particular, cap a la reducció de les emissions de gassos d'efecte hivernacle. Segons IPCC, "al País Valencià s'està incomplint de manera escandalosa el Protocol de Kyoto, el qual estableix els límits a les emissions de gassos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Les darreres dades disponibles situen les emissions al 75% respecte l'any 1990 (quan haurien d'estar al 15%), i les primeres estimacions actuals donen valors molt per damunt d'aquest percentatge".

És per axiò, que el Bloc Nacionalista Valencià de Gandia fa una crida a la ciutadania perquè demà, 15 de novembre del 2007 entre les 20:00 i les 20:05 hores, desconnectem el consum elèctric en habitatges, centres de treball públics i privats i instal·lacions i equipaments públics durant cinc minuts.


En BLOC, per la defensa del TERRITORI !!!!

| Més

PER AL BLOC ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT SÓN "OCULTISTES, REGRESSIUS, DISCRIMINATORIS" I NO ATENEN A LA REALITAT DEL PAÍS VALENCIÀ


Morera presentarà esmenes per a fomentar l’accès jove a l’habitatge i equiparar les pensions i la inversió sanitària valencianes a la mitjana estatal

.
L’Estat i la Generalitat continuen sense apostar pel tren Gandia-Dénia i la ronda sud

.


El Secretari Nacional del Bloc i Diputat Autonòmic pel Bloc-Compromís, Enric Morera ha qualificat aquest matí els Pressupostos de la Generalitat per a 2008 com a ocultistes, regressius i que no s’adapten a la realitat social i econòmica. "Ocultistes, perquè no detallen amb claretat quines seran les inversions, per exemple, en construcció de noves infrastructures, jutjats, escoles… Tampoc s’adapten a la realitat social i econòmica del País Valencià, i són gastadors, perquè augmenten considerablement la despesa en personal de confiança…"
Morera ha anunciat que el seu partit presentarà una proposta dirigida als joves, fins als 30 anys, perquè s’elimine l’impost de transmissió patrimonial i l’acte jurídic documental que augmenten un 10 per cent el cost de les hipoteques. Des del punt de vista social, també presentaran dues esmenes per tal que s’equipare el sou dels pensionistes valencians (619 euros) a la mitjana estatal (145 euros més). "Els valencians també tenim un dèficit en inversió anitària, necessitem més de 900 milions d’euros per arribar a la mitjana espanyola"
Per la seua, el secretari comarcal de polítiques municipals i portaveu del Bloc a Oliva, David González ha lamentat també l’ocultisme pel que fa infrastructures comarcals reclamades per tots els sectors socials i econòmics. "En el cas del tren Gandia-Dénia, s’hi ha presentat propostes de tots els colors i cap d’elles venen recollides als pressupostos de l’Estat i la Generalitat. Les dues administraciones es passen la pilota". Per al regidor oliver, la situació és molt semblant també en el cas de la circumval·lació o ronda sud de la Safor. "Nosaltres proposàrem, sense èxit, la fórmula d’alliberar el peatge de l’AP-7 fins que s’acometa la insfrastructura". D’igual manera, es troben a faltar consignacions pressupostàries per a la regeneració de les platges de la comarca.
El secretari comarcal, Facund Puig ha criticat també l’opacitat en matèria d’educació. I és que "no hi ha forma de saber quines seran les actuacions educatives perquè estan en mans de l’empresa pública CIEGSA, la qual compta amb un pressupost global, no detallat. Així, és impossible saber, per exemple, si es contempla un nou centre de secundària per a Gandia, la remodel·lació del CP Cervantes o altres col·legis de la comarca". El regidor gandià, també considera que els pressupostos de la Generalitat i l’Estat són reduïts i sucursalistes, "dissenyats d’esquenes a la realitat comarcal i en funció d’interessos partidistes, des de València i Madrid, respectivament". El Bloc també ha denunciat el caràcter discriminatòri de les inversions de l’administració central, autonòmica, però també provincial (Diputació) "castigant els pobles del signe polític que no és afí al del govern"


La Safor-Valldigna, 12 de novembre de 2007

| Més

EL BLOC-VERDS CONSIDERA MOLT POSITIVA LA PARTICIPACIÓ DEL GOVERN ESTATAL I LA GENERALITAT EN EL V CENTENARI DEL NAIXEMENT DE FRANCESC DE BORJA


Els econacionalistes demanen compromisos concrets i quantificables
.

Josep Miquel Moya ofereix al govern municipal la col·laboració del seu grup "per ajudar a que siga un èxit"
.


Els regidors del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya i Facund Puig han comparegut aquest matí per "valorar ben positivament i agrair efusivament" els anuncis de les administracions estatal i autonòmica de suport a la celebració del V Centenari del naixement de Francesc de Borja. Tot i que els haguera agradat que la Generalitat s’implicara abans "i no després de que s’haja manifestat el desig de participar per part del govern central, donant la sensació de que es va a remolc". D’igual manera, preferirien que la visita de la vicepresidenta del govern no s’hagués fet amb motiu d’un acte polític de partit una vegada designada candidata per València. "Volem dir que ens agradaria que no es quedara tot en simples paraules, contextualitzades en una precampanya electoral. Des d’eixe punt de vista seria bo, seria necessari, que eixa voluntat de participar, de sumar-se, es concretara. Són d’agrair les manifestacions de desig però encara ho serien més les quantificacions d’eixos compromisos"
No obstant això, els econacionalistes consideren que els preparatius de l’efemèride van per bon camí, a pesar que falten poc més de dos anys i van produint-se avanços que poden suposar la culminació d’un excel·lent treball o una frustració davant de les expectatives creades. En aquest sentit, el Bloc s’ha posat a la disposició del govern per aconseguir que siga un èxit "i ens agradaria que es comptara amb nosaltres, que es demanara la nostra col·laboració. Pensem que podem aportar moltes coses: ja ho férem amb la preparació del V Centenari o de la Fundació Palau dels Borja, ho hem fet aportant idees (que han estat assumides) sobre els integrants del Consell de Participació, i podem aportar moltes més coses"


Gandia, 7 de novembre de 2007

RODA DE PREMSA V CENTENARI
7-11-07
Josep Miquel Moya:
Bon dia,
Hem conegut dos anuncis de suport a la celebració del V Centenari del naixement de Francesc de Borja que nosaltres volem valorar ben positivament i agrair efusivament
Ja hem dit moltes vegades que per al Bloc, la celebració de l’efemèride ha de suposar un nou impuls de la ciutat i són imprescindibles totes les sinèrgies, totes les ajudes que puguem aconseguir
Ara bé, a nosaltres no ens agraden les instrumentalitzacions
No podem amagar que ens hagués agradat que la visita de la vicepresidenta del govern no s’hagués fet amb motiu d’un acte polític de partit una vegada designada candidata per València
O que la Generalitat, per boca del seu President, que és el President de tots els valencians, hagués donat suport més prompte i no després de que s’haja manifestat el desig de participar per part del govern central, donant la sensació de que es va a remolc
Volem dir que ens agradaria que no es quedara tot en simples paraules, contextualitzades en una precampanya electoral
Des d’eixe punt de vista seria bo, seria necessari, que eixa voluntat de participar, de sumar-se, es concretara. Són d’agrair les manifestacions de desig però encara ho serien més les quantificacions d’eixos compromisos

Nosaltres no volem donar una impressió negativa. Ben al contrari. Però és evident que una vaga promesa, prèvia a un acte electoral, per part del govern central, i una telefonada, després d’aquell anunci, i, sobretot, després de més de tres anys en que havíem demanat a la Generalitat la seua implicació en la futura Fundació Palau dels Borja i s’havia declinat la invitació, no són suficients
És cert que sembla que anem pel bon camí. L’anterior legislatura encetàrem la preparació del que nosaltres consideràrem una efemèride a celebrar. Falten poc més de dos anys i van produint-se avanços que poden suposar la culminació d’un excel·lent treball o una frustració davant de les expectatives creades
El Bloc ens posem a la disposició del govern per aconseguir que siga un èxit i ens agradaria que es comptara amb nosaltres, que es demanara la nostra col·laboració. Pensem que podem aportar moltes coses: ja ho férem amb la preparació del V Centenari o de la Fundació Palau dels Borja, ho hem fet aportant idees (que han estat assumides) sobre els integrants del Consell de Participació, i podem aportar moltes més coses
De la mateixa manera que si volem aprofitar com toca l’esdeveniment haurem de comptar amb altres administracions, a les quals, a banda d’agrair-les el seu interés, els demanem, compromisos concrets i quantificables
La vicepresidenta del govern espanyol o el President de la Generalitat Valenciana tenen tots els nostres respectes però hem d’aprofitar eixos anuncis i hem d’aprofitar el moment en què es fan perquè tant l’un com l’altre, el govern central i el govern autonòmic, concreten eixos compromisos
De tota manera, insistir en que la ciutat pot felicitar-se i reiterar el nostre compromís, demostrat al llarg dels últims anys, de posar-nos a la disposició del govern municipal per a tot el que estimen oportú

| Més

EL BLOC-VERDS DE GANDIA PRESENTA UNA MOCIÓ QUE CONDEMNA ELS ATACS FEIXISTES CONTRA LES SEUS DELS NACIONALISTES VALENCIANS

La de Gandia ha estat una de les seus del País Valencià que més atemptats ha patit
.

El Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia ha presentat al Ple ordinari que tindrà lloc el pròxim 15 de novembre una moció sol·licitant que la corporació "Condemne la violència feixista que està exercint-se contra els nacionalistes valencians per part de l’extrema dreta, com el darrer atemptat patit per la Seu Nacional del BLOC la nit entre el 8 i el 9 d’octubre d’enguany"

Així, els econacionalistes demanen a la Delegació del Govern que informe amb detall del contingut de l’artefacte que va ser dipositat a la Seu del BLOC i de quines són les línies d’investigació que està duent a terme.

Per últim, insten la Delegació del Govern que desplegue mesures per investigar l’origen dels atemptats "i les activitats dels grups terroristes d’extrema dreta per tal que l’administració de Justícia tinga dades per actuar amb la força de la llei contra les accions d’aquests grups"


Gandia, 5 de novembre de 2007

| Més