EL BLOC RECORDA QUE MAI HA ESTAT EN CONTRA DE L’EXTRACCIÓ D’ARENA "PERÒ COM A MESURA PROVISIONAL I AMB LA CORRESPONENT AVALUACIÓ D’IMPACTE AMBIE




  • Els econacionalistes denuncien que és MASCARELL qui canvia "ara" de criteri i no demana cap informe mediambiental "per sectarisme, perquè és incapaç de plantejar cap conflicte al Ministeri"


  • Puig es pregunta per la solidaritat del PSOE "quan s’haja d’aprovar el projecte d’ampliació del port esportiu que el seu govern impulsa i que podria provocar impactes sobre les platges del sud i en la pròpia platja Nord de Gandia"

    Els regidors del Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya i Facund Puig han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal de respondre les manifestacions de divendres del regidor de Medi Ambient, Vicent Mascarell, "com sempre, el campió de la demagògia i novament afectat per l’amnèsia temporal, cíclica i selectiva que pateix". I és que Josep Miquel Moya ha recordat que ha estat el govern qui ha canviat de criteri al voltant de l’extracció de l’arena de la platja per transvassar-la a les platges del sud:
    En abril de 2005, el Ple de l’Ajuntament de Gandia, per unanimitat (també el Sr. Mascarell) presenta al·legacions a este projcte d’extracció d’arena, demanant la corresponent Avaluació d’Impacte Ambiental
    En abril de 2006, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Gandia (amb el Sr. Mascarell) accepta la interposició d’un recurs de reposició, la demanda de suspensió i ja manifesta que no es rebutja l’actuació sempre que es tramite com una Avaluació d’Impacte Ambiental
    I el 19 de febrer de 2008, el Tinent d’Alcalde i Regidor de Sostenibilitat, Fernando Mut, interposa un requeriment previ al contenciósadministratiu, copiant literalment la demanda de suspensió i la manifestació de que no es rebutja l’extracció sempre que hi haja Avaluació d’Impacte
    "Fins ahí, coherència absoluta. Tanta coherència que l’escrit del Sr. Mut és un còpia literal de l’escrit del Sr. Peris. I amb tots ha estat d’acord el Sr. Mascarell. Però un mes després, no només ja s’ha de ser solidaris sinò que, en el major exemple de coherència, es permet l’extracció i s’oblida el requeriment, la demanda de suspensió i la necessitat d’Avaluació d’Impacte Ambiental"
    Per contra, Josep Miquel Moya ha recordat que el Bloc només hem preguntat si s’ha tramitat la Declaració d’Impacte Ambiental, si s’ha fet alguna cosa per suspendre l’extracció i si es pensa presentar el recurs anunciat. "I ho hem preguntat per coherència amb tot el que hem manifestat sempre i perquè ací, a Gandia, a Daimús, a Guardamar, a Bellreguard, a Miramar i a Piles, volem que es facen les coses ben fetes, sobretot em matèria ambiental. I després de l’estudi d’impacte, que es tasllade l’arena que calga, mentre no hi haja una solució definitiva. Però mai, sense l’estudi d’impacte"
    Per la seua banda, Facund Puig, a qui Mascarell va acusar d’incoherent amb la seua etapa d’alcalde de Bellreguard, considera "rastreres" les desqualificacions personals – no polítiques – del portaveu del PSOE . I és que el regidor econacionalista ha recordat que ni ell ni el BLOC han estat mai en contra del transvassament d’arena de Gandia a les platges del sud de la Safor. "El que havia de fer el Sr. Mascarell és animar els seus correligionaris que manen al Ministeri de Medi Ambient a veure si d’una volta per totes posen en marxa les mesures necessàries de caràcter permanent per evitar la repressió de les platges sense haver de passar cada vegada pel calvari de si "arena sí o arena no".
    Puig s’ha preguntat per la solidaritat de Mascarell quan s’haja d’aprovar el projecte d’ampliació del port esportiu que el seu govern impulsa. "Ja veurem com dissimularà l’impacte que provocarà en eixes platges i en la pròpia platja Nord de Gandia. Ja li ho deia Josep Serra, Catedràtic de Ports en un programa de ràdio i tv, en el mateix programa que un altre contertuli l’informava que esta no era l’extracció de 200.000 m3, sinó una prèvia d’emergència de 50.000. I ell, sense enterar-se"



Gandia, 14 d’abril de 2008

| Més