EL BLOC-VERDS DESTACA L’EXCEL·LENT COLLITA DE PREMIS I BONS LLIBRES DE LA LITERATURA SAFORENCA



  • Com ve sent habitual, els econacionalistes regalen un llibre als mitjans de comunicació. Enguany, l’escollit és "Or i Vellut : retrats de dones de Gandia" d’Isabel Canet

Un any més el BLOC de Gandia ha volgut agrair "l’amabilitat i la paciència" rebuda per part dels mitjans de comunicació i, alhora,"conrear els bons costums" regalant una rosa i un llibre, en commemoració del Dia de Sant Jordi.
Enguany, els econacionalistes han destacat l’excel·lent collita de la literatura saforenca, sobretot pel que fa a premis i els bons llibres:
De premis:
Ignasi Mora, Premi Mallorca del Consell Insular de Mallorca, amb "Ulisses II" (encara no publicat)
Maria Josep Escrivà, Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, amb "Flors a casa", (Edicions 62) i Poeta de la Ciutat 2007
Àngels Gregori, Premi Ausiàs March de Poesia, amb "Llibre de les brandàlies" (Ed. 62)
Josep Lluís Roig, Premi de Poesia Ibn Jafadja d’Alzira, amb "Càries" (Bromera) i Premi Vila de Lloseta de Narrativa en la modalitat de narració curta, amb "El primer paradís" (Moll)
Mari Àngels Moreno, Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Bancaixa de l’Ajuntament de Burjassot, amb "Cita a la matinada" (Bromera)
Cristelle Enguix, Premi de Poesia Ciutat de Benicarló, amb "L’arbre roig" (Brosquil)
Juli Capilla (viu a la Font d'en Carròs, és nascut a València) va guanyar el XII Premi Tardor de Poesia de Castelló de la Plana el passat mes de febrer. El poemari es titula 'Aimia'.
Maite Insa (viu a la Font d'en Carròs, va nèixer a Barcelona), guanyadora del Premi de Poesia Roís de Corella de València 2006, pel recull 'El poema és sobrer', qua va ser presentat a finals del 2007.
I collita d’altres magnífics llibres, com:
"Puta postguerra", de Josep Piera (Ed. 62)
"Visions del Tirant", del mateix Piera i el fotògraf Toni Catany (Lunwerg)
"El vaixell de Genseric" de Ferran Garcia-Oliver (Proa)
Encarna Sant Celoni (Tavernes) i el seu recull de poesia eròtica femenina "Erotiques i despentinades"
"Espere no haver-me’n deixat cap i penedir-me després, però preferim assumir eixe risc que deixar d’esmentar els protagonistes d’este any literari".
Precisament, el títol triat enguany per regalar els mitjans de comunicació és Or i Vellut : retrats de dones de Gandia d’Isabel Canet. Entre les raons de l’elecció, Josep Miquel Moya ha destacat que es tracta d’un llibre "proper, que ens descobreix dones de la nostra ciutat, conegudes però que, en realitat, desconeixíem. També perquè és un llibre senzill però intens, filat d’una manera dolça i entranyable i d’una gran qualitat literària"
El portaveu econacionalista també ha recordat l’estima cap a l’autora, amb qui han col·laborat els darrers anys en el Catàleg del Patrimoni Històric de la Ciutat, "una dona, tan dolça i entranyable com el llibre, d’una humanitat aclaparadora, però, al mateix temps, posseïdora d’una vàlua intel·lectual i rigorositat científica indubtable"


Gandia, 23 d’abril de 2008

| Més