IVÀ BONET: PER CULPA DEL PP LA CITRICULTURA JA NO ÉS UNA ALTERNATIVA A LA CRISI DE LA CONSTRUCCIÓ



El BLOC assegura que el sector ha perdut un 40 per cent dels llocs de treball i la superfície agrícola a la comarca s'ha reduït un 30 per cent


Tot i "les nefastes polítiques del PP", des del Col·lectiu Local del BLOC de Gandia es vol llançar un missatge d'esperança, perquè el sector continua viu, vol continuar produïnt i exportant. El Secretari Local, Ivà Bonet ha recordat que del total de les exportacions citrícoles que es realitzen a la Mediterrània, el 60 per cent són de l'Estat Espanyol i d'aquest percentatge, un 80 per cent correspon a la taronja valenciana. "Està en la teulada del PP salvar un sector capdavanter en exportacions a Europa i que dóna molts llocs de treball. En aquest sentit, és important una bona política de preus. El BLOC va presentar a les Corts una proposició de llei perquè es pactaren els preus mínims…"


La consellera suspèn
I és que per al BLOC un any és temps més que suficient perquè s'evidencie que la nova conselleria d'agricultura - en la qual tenien dipositades algunes expectatives, perquè coneix el sector i era molt fàcil superar Cotino - "no té idees, no ha detectat quina és la problemàtica del camp i no ha sabut o volgut donar-li solucions…" Per al responsable d'Agricultura de l'Executiva Local del BLOC de Gandia, Agustí de Miguel algunes iniciatives com la creación d'un observatori de preus o la compra per contracte "no han servit per combatre l'especulació, entre altres qüestions perquè no s'hi han dedicats mitjans econòmics, ni inspectors per controlar-ho…"

Gandia, 17 de juliol de 2008

| Més