9 D’OCTUBRE. DIA NACIONAL DEL PAÍS VALENCIÀ

+ BLOC, + GANDIA, + PAÍS VALENCIÀ

Enguany fa huit segles del naixement de Jaume I, el rei que va crear, ara fa 770 anys, una entitat política nova i independent: el Regne de València, un estat amb unes fronteres ben definides, amb una legislació diferenciada, amb una moneda pròpia i amb una llengua oficial que era la de Jaume I, que era la de bona part dels seus regnes, una llengua que és, encara hui, el principal tret d’identitat del nostre poble.
Hui, 9 d’octubre de 2008, els valencians i les valencianes, podem estar orgullosos de la nostra llarga història i afirmar, amb contundència, que no han pogut amb nosaltres. Malgrat l’abolició de les nostres lleis ara fa 301 anys, malgrat la divisió del nostre territori en províncies fa poc més de segle i mig, malgrat la prohibició i persecució de la nostra llengua i les nostres senyes d’identitat durant el franquisme, malgrat els intents de dividir-nos i d’aigualir les nostres reivindicacions durant la Transició, malgrat haver imposat un nom ridícul per a la nostra terra i malgrat que, els de sempre, pactaren un Estatut de vergonya que, de nou, ha intentat convertir-nos en un poble invisible.
Malgrat tot, el nostre és encara un poble viu, amb una llengua que és parlada als carrers i ensenyada a les escoles gràcies a la voluntat insubornable de milers, de famílies i de mestres. I el nostre poble és viu gràcies al treball constant i diari dels centenars de càrrecs públics que als ajuntaments, a les diputacions i a les Corts Valencianes demostren que tenim un projecte de país, un projecte de territori i un projecte de societat.
El nostre país ha sobreviscut, sobretot, perquè sempre hem sabut mirar cap endavant, perquè sempre hem volgut mirar al futur i no sols al passat, perquè, en definitiva, hem pogut demostrar cada vegada a més gent que la llibertat del País Valencià no és només un dret històric, sinó també un instrument útil per millorar les condicions de vida de la gent, per preservar el nostre territori, per fer avançar la nostra economia, perquè la nostra cultura siga moderna i tinga futur… Les dones i els homes del BLOC, a centenars de pobles i ciutats, hem aconseguit que la gent entenga que "+ País Valencià" vol dir més autonomia financera per millorar el nostre estat de benestar, que + País Valencià vol dir més garanties per a la preservació del nostre territori, del medi ambient, dels espais naturals; + País Valencià vol dir més justícia social, més serveis públics, més atenció a les persones més desfavorides, més promoció de les xicotetes empreses, més suport a la nostra llengua i a la nostra cultura. Més País Valencià vol dir més llibertat, més justícia i més solidaritat.
I perquè tot això siga possible el poble valencià només compta amb un instrument polític: el Bloc Nacionalista Valencià. Per això, amb total claredat podem afirmar que: "+ BLOC serà + País Valencià"

Gandia, octubre de 2008

| Més