EL BLOC-VERDS CONSIDERA QUE S'ESTÀ PRODUÏNT UN "FENOMEN ESTRANY" AL VOLTANT DEL Vé CENTENARI DE FRANCESC DE BORJA



Vé CENTENARI NAIXEMENT FRANCESC DE BORJA


EL BLOC-VERDS CONSIDERA QUE S'ESTÀ PRODUÏNT UN "FENOMEN ESTRANY" AL VOLTANT DE LA IMPLICACIÓ DE LES DIFERENTS ADMINISTRACIONS EN ELS ACTES DE L'ESDEVENIMENT


Els econacionalistes demanen que s'aclarisquen les aportacions de la Generalitat i el govern central i "que Orengo no ens trasllade versions interessades dels seus contactes amb uns i els altres no se sap bé amb quina finalitat. O sí"

DE MATISOS I CONTRADICCIONS:



  • La Societat Estatal de Commemoracions Culturals, que depén del govern central, només aportaria a la celebració del Vé Centenari un 8% del que inicialment s’havia promés (tot i la intermediació anunciada de la Vicepresidenta del Govern espanyol, Sra. Maria Teresa Fernàndez de la Vega). Es parlava de 3 milions d’euros i sembla que la cosa es quedarà en 240.000 .


  • El director general de Turisme d’Interior de la Generalitat Valenciana, que afirmava en unes declaracions a un mitjà de comunicació que, de moment la Conselleria de Turisme no té damunt la taula cap projecte de l’Ajuntament de Gandia relacionat amb el Cinqué Centenari.


  • La consellera de Cultura de la Generalitat anuncia que la ciutat d’Alcoi acollirà l’any 2010 la novena edició de la Llum de les Imatges. Que ja s’havia fet pública esta decisió a finals del 2007 i que des de fa un any que estan nomenats els comissaris responsables de la coordinació de l’event. I és que l’alcalde de Gandia havia informat en la darrera Comissió Executiva del Vé Centenari, celebrada el passat dia 13 de gener, que estava negociant amb la Generalitat que l’edició de la Llum de les Imatges corresponent a 2010 es realitzara a Gandia.

    Gandia, 30 de gener de 2009

| Més