DONES EN BLOC DE LA SAFOR ANIMA A CONTINUAR TREBALLANT PER LA IGUALTAT


Reivindiquen més esforços en l’educació, en el mon laboral, sindical i polític

Han programat una conferència per a dimarts d'Àgueda Micó i l'espectacle poètic-musical d'A Manta (28 de març)


“Des de finals del segle XIX, moltes dones han treballat i lluitat de forma individual i col·lectiva per conquerir els drets de les dones en particular i, de la classe obrera, en general. Actualment, malgrat haver aconseguit millores, encara és necessari continuar en aquesta lluita per acabar amb la discriminació i la marginació que pesa sobre elles”

És per això que, des del col·lectiu de Dones en Bloc de la Safor han denunciat aquest matí que:


• Pel fet de ser dones treballadores, pateixen desigualtats en les seves condicions laborals: per un mateix treball, menys salari.

• Pel fet de ser mares, els i les empresàries prefereixin contractar homes, i això dificulta l’accés de les dones al mercat laboral i el manteniment del treball, a causa de les baixes maternals.

• Pel fet de ser dones i mares és difícil la conciliació de la vida laboral i familiar.

• Pel fet de ser dones immigrants, s’enfronten amb la seva condició de dones, estrangeres i treballadores.

Em aquest sentit, reivindiquen un major esforç des de els administracions per fomentar les polítiques d’igualtat en tres camps:

1.- En l’educació:

• Que es faci un treball educatiu des de la família, l’escola, la societat, els mitjans de comunicació, en valors no sexistes ni discriminatoris, ni amb rols predeterminats per la dominació d’un sexe sobre l’altre.

• Que s’eduqui també en la igualtat, la dignitat, la llibertat, la seguretat, el dret a la vida i la possibilitat de desenvolupament i realització personal.

2.- En el món laboral:

• Que les empreses afavoreixin horaris de treball, tant per a la dona com per a l’home, per poder conciliar vida laboral i vida familiar. Que s’atorguin permisos, tant de maternitat com de paternitat.
• Que s’acabi la discriminació de la dona respecte l’home relativa a sou, contractes laborals, atur, valoració de la formació i capacitat professional per ocupar càrrecs de responsabilitat.
• Que la procedència de la dona sigui un enriquiment cultural i social i no un fre a la seva integració i a la seva dignitat com a treballadora i ciutadana de ple dret.
• Que les empreses tinguin un codi ètic i una normativa per evitar l’assetjament psicològic i sexual.

3.- En el món sindical i polític:

• Que en el món sindical i polític s’afavoreixi la igualtat d’oportunitats en la participació i responsabilitats entre companys i companyes; així com que es treballi per a la sindicació i afiliació de les dones treballadores.

• Que les i els polítics treballin per garantir la igualtat entre homes i dones, sigui quin sigui el seu origen i situació econòmica i social.

Per la seua banda, la presidenta de Dones en BLOC de la Safor, Eva Pellicer ha presentat els actes programats per commemorar aquesta diada:

Dia: Dimarts, 10 de març
Xerrada: DONA AL SEGLE XXI. Hem arribat a la plena igualtat?
Lloc: Casal Jaume I
Hora: 20 h
Àgueda Micó és Llicenciada en Dret i Ciències Polítiques, i te el Diploma d'Estudis Avançats en l'àrea de Ciències Polítiques i de l'Administració de la Universitat de València. Actualment, compagina la seua tasca política de Regidora a l'Ajuntament de l'Olleria, amb la tasca docent universitària en diversos màsters, impartint classes relacionades amb la matèria de polítiques públiques. Malgrat no ser la seua dedicació de recerca principal, les polítiques d'igualtat de gènere sempre han tingut un paper important per a ella.

Dia: Dissabte 28 de març
Concert d’A manta
Lloc: Casa la cultura de Palma
Hora: 20h
Presentació del espectacle espectacle poètic-musical Deixeu Parlar la Terra.
A manta es un grup format per tres músics: Laia Carreras, Irene Ferrero i Maria Carreras. Els seus espectacles són una barreja de bona música inspirada en els arrels de la nostra terra, poesia compromesa amb el nostre territori...



La Safor-Valldigna, 6 de març de 2009

| Més