EL PSOE I LA DRETA (PP+ PLATAFORMA) REBUTGEN LA PROPOSTA DEL BLOC-VERDS PER A GARANTIR QUE LA MEITAT DE LES ACTUACIONS MUSICALS SIGUEN EN VALENCIÀ


El PSOE aprova una moció de recolzament sense concretar-lo i es queda en una declaració d'intencions

Plataforma de Gandia (ex PP) i socialistes recolzen que s'excloga als cantants o grups catalans


Facund Puig ha recordat les famoses declaracions de Toni Durà, Director de Polítiques Culturals de l'Ajuntament de Gandia sobre la no presència de grups/cantants de música en valencià en la Fira de Gandia: "Ja ens agradaria a nosaltres que els grups de música (en valencià) que vingueren tingueren la mateixa qualitat, fama o interés per al poble que els que canten en anglès o castellà. No és així, per tant, la Fira de Gandia no és un moment d'aplicar ideologies, és un moment de donar satisfacció a tot el món. Per tant, el criteri de qualitat i de varietat és el que apliquem a la Fira... "




Text de l'esmena rebutjada:

Josep Miquel Moya Torres i Facund Pig Muñoz, regidors del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, en referència a la proposta d’acord de la moció presentada pel grup municipal socialista de l’Ajuntament de Gandia sobre el Concurs de grups joves de la música en la nostra llengua denominat l’AMPLIFICA’T, presenten la següent

ESMENA D’ADDICIÓ


“Que l’Ajuntament de Gandia:

1.- Acorde, que a les festes majors de la nostra ciutat, la Fira i Festes de Gandia, en base a eixa Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, almenys el 50% de les actuacions siguen en la nostra llengua.

2.- Garantisca actuacions de música en valencià en les manifestacions festives de la ciutat, de les quals siga organitzador o col·laborador, instaurant una línia de subvencions específica per a tal fi, a través del Departament de Promoció Lingüística.

3.- Organitze, fora de les festes locals, el “Dia de la Música en Valencià”, amb actuacions de músics i cantants en valencià.



Gandia, 1 d’abril 2009

| Més