NOMDEDÉU: “ENTRE ELS TRAGES DE CAMPS I LES FACTURES D’ELX, VOLEM PARLAR DE LA NECESSÀRIA PRESÈNCIA VALENCIANA A EUROPA”


El BLOC ompli el Centre Olivense d'Oliva

Morera pregunta els alcaldes del PSOE i PP de la Safor "si estan d'acord amb allò que els seus partits voten a Madrid, València i Brussel·les"



El cap de llista del BLOC en la Coalició per Europa diu que “la ciutadania està ja farta de les campanyes d’insults i desqualificacions, i vol escoltar propostes en positiu”.

El cap de llista del BLOC en la Coalició per Europa, Enric Nomdedéu, va declarar ahir a Oliva que “les dues formacions majoritàries duen a terme una campanya bruta, d’insults i desqualificacions, on uns, els socialistes, se’n recorden del cas Gürtel i dels trages de Camps, però no de les factures del PSOE d’Elx pagades amb diners municipals; i els altres, els populars, clamen contra aquestes factures i contra l’avió militar de Zapatero, però ni tan sols acompleixen en Fabra o en Camps el que diu el seu prop codi ètic. En l’únic que semblen estar d’acord tots dos, i és significatiu que siga així, és en procurar que les altres candidatures no es puguen notar, en fer creure a la ciutadania que aquestes són unes eleccions on ha de votar blanc o negre, socialista o popular, Zapatero o Rajoy. Una falsedat evident, que des del BLOC i la Coalició per Europa mirem de desmuntar al llarg de la campanya”.

Nomdedéu va assenyalar que “ara PP i PSOE volen fer creure que només hi ha dues opcions, i que són entre elles com la nit i el dia; però fa ben pocs mesos, a Euskadi, eixes dues opcions, suposadament antagòniques, bé que es van saber ajuntar per fer fora justament els nacionalistes democràtics del govern de Vitoria. Davant d’aquests missatges negativistes, que demanen el “vot en contra”, nosaltres no demanem que es vote contra ningú, sinó en favor del País Valencià i dels que defensem els seus interessos en temes com el Corredor Mediterrani, el pas del Tren de Mercaderies Transeuropeu, la protecció del xicotet i mitjà comerç front a les grans superfícies, la defensa dels interessos dels agricultors davant l’entrada descontrolada de productes de països tercers, l’oficialitat de la nostra llengua a Europa, el suport a la nostra economia industrial i exportadora front a la cultura del “pelotazo” i els diners fàcils, l’impuls de l’urbanisme racional i compatible amb el medi ambient front a la destrucció sistemàtica del paisatge i la llei de la selva a l’hora d’urbanitzar... D’això és el que caldria parlar aquests dies de campanya, i posicionar-se cada formació sobre aquests i altres problemes d’àmbit i solució europea que afecten la ciutadania, i no dedicar-se a muntar unes primàries contra Zapatero o un referèndum sobre Camps”.

Per la seua banda, el diputat i secretari general del BLOC, Enric Morera va posar la marjal de Pego-Oliva com a exemple de les polítiques sostenibles econòmica i mediambientalment que es poden potenciar des d'Europa. Morera va preguntar els alcaldes socialistes i populars de la Safor "si estan d'acord amb el que decideixen els seus partits a València, Madrid i Brussel·les en contra de projectes i els interessos de la comarca".

L'ex europarlamentari també va recordar que a "Europa, en aquests moments els pocs diputats valencians del PSOE i el PP han defensat un corredor central, en comptes de l'eix mediterrani o han votat en contra de l'informe Auken que condemna la política urbanística al País Valencià".


La Safor-Valldigna, 02 de juny de 2009

| Més