| Més

EL BLOC DENUNCIA UNA OPERACIÓ URBANÍSTICA DEL GOVERN “SENSE PRECEDENTS” PER BENEFICIAR UNA DETERMINADA EMPRESA


Per als econacionalistes l’acord d’Orengo i la urbanitzadora de Sanxo Llop, COPRUSA, “no és més que l’escenificació d’una estratègia amb un final pactat: que la mercantil ontinguera liquiditat. Per això es va intentar comprar-li els pisos d’Athenea primer, la modificació de les condicions de reparcel·lació després, per a finalment donar-li els diners que necessitava, 10 milions d’euros". 

Moya es pregunta si aquest és el mateix tracte que rebran els ciutadans o xicotets empresaris amb problemes. "Anem a posar 10 milions d’euros de tots nosaltres per dur endavant una urbanització important i necessària, adjudicada a una empresa, que s’endurà uns beneficis. Quan les coses anaven bé, han repartit els beneficis amb la ciutat?".

Si tan interessant és el preu del sòl futur, tampoc entenen “per què no fa l’Ajuntament la urbanització per gestió directa?” Recorden que l’empresa pot renunciar i l’Ajuntament fer-se'n càrrec, tal i com va passar a la zona d’equipaments privats de la platja.


Acusen al PSOE i Plataforma de mentir quan negaven els problemes de liquiditat de l’empresa o “que els accessos al futur hospital comarcal perillaven. Ara resulta que es fa l’operació per garantir els accessos”.


Gandia, 27 d’octubre de 2009

| Més

EL BLOC APORTA UN INFORME LEGAL DE LA FVMP CONTRARI A LA REVISIÓ DELS DRETS DE REPARCEL·LACIÓ DEL POLÍGON SANXO LLOP



L’empresa urbanitzadora ha fet una revisió unilateral, a la baixa, dels drets d’adjudicació de parcel·les dels propietaris dels terreny, que només afecta aquells propietaris que opten per la retribució en terrenys, mentre que suposarà un augment dels seus drets per a aquells que opten per la retribució en metàl·lic
. 

L’informe ”entén que no cap la modificació unilateral per l’Urbanitzador, sinó que ha d’ajustar-se al procediment establert per a la seua modificació, ja que en cas contrari podria considerar-se un greuge respecte d’altres aspirants a Urbanitzador, a més de vulnerar els drets dels propietaris afectats". 

Els econacionalistes traslladen l’informe als propietaris afectats i a l’Ajuntament de Gandia.




Gandia, 26 d’octubre de 2009

| Més

MORERA ANUNCIA GESTIONS AMB L’IVVSA PER A ACCELERAR LA URBANITZACIÓ DE SANTA ANNA CONSERVANT L’ALQUERIA DE ROMAGUERA


El Diputat del BLOC a les Corts Valencianes visita Gandia i es pregunta “per què Orengo fa el contrari del que reclama el PSOE valencià i destrueix els darrers testimonis del nostre patrimoni rural”.

Moya vol saber “què diu l’informe de l’arquitecte Carles Dolç, el qual té Mut des de fa més de tres mesos i per què no el fa públic?”.

Exigeixen una excavació superficial, “perquè estem convençuts que pot aportar noves dades sobre la història del edifici”.


“Qui perd els orígens, perd la identitat” I és que per al secretari General del BLOC, Enric Morera, és incompatible la commemoració del Vé Centenari del Naixement de Francesc de Borja, amb la destrucció del patrimoni de l’època, en referència al destí de l’alqueria de Romaguera. Un edifici datat al segle XVI-XVII i que serà enderrocat en poques setmanes per a desenvolupar un PAI promogut per l’IVVSA. Morera considera que és perfectament compatible la conservació de l’edifici amb el projecte. PSOE, PP i Plataforma (ex PP) “estan utilitzant l’excusa de la urbanització i utilitzant el lògic i comprensible nerviosisme dels veïns de Santa Anna per carregar-se un edifici històric singular que ha format part d’este entorn i del nostre paisatge urbà durant segles i que podria continuar fent-ho, ara amb un ús dotacional per al barri, que falta li fa”. És per això, que ha anunciat gestions amb l’empresa pública depenent de la Generalitat perquè “s’accelere l’inici de les obres tan necessàries per a aquest barri”.

El diputat autonòmic no entén la postura de l’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, “destruint el patrimoni rural valencià, tot just el que reprotxen els socialistes valencians a la popular Rita Barberà”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el portaveu del grup municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia. Per a Josep Miquel Moya no és tan difícil salvaguardar l’edifici: “si som capaços d’encomanar palaus de congressos dins de l’aigua, podem encomanar integrar l’alqueria de Romaguera en la urbanització. Ja sé que la imatge de l’alqueria, ara, és patètica. Però és conseqüència de la desídia i la falta de capacitat per vetllar pel nostre patrimoni del govern municipal que, com passarà amb l’Alqueria de les Boles al Grau, deixarà que es perda miserablement, permetent ocupacions il·legals i la seua destrossa”.

Moya ha aprofitat per recordar que l’Ajuntament de Gandia va encomanar dos informes: el dels arqueòlegs Víctor Algarra i Joan Cardona -que hi constaten vestigis del segle XVI- i un altre a l’especialista en arquitectura tradicional, Carles Dolç. “Eixe altre informe, malgrat estar en l’ajuntament des de fa més de tres mesos, no se’ns ha facilitat, tot i la nostra insistència per escrit. Per què? Què diu l’informe de Carles Dolç?”.

D’altra banda, els econacionalistes denuncien que només s’han fet excavacions arqueològiques dels murs, però no s’ha realitzat cap de superficial. Per això ho exigeixen, “perquè estem convençuts que pot aportar noves dades sobre la història de l’edifici però, també, perquè si finalment s’enderroca, almenys que es documente adequadament, com faria qualsevol que realment estiga interessat en la defensa, el coneixement i la divulgació del nostre patrimoni”.

Per últim, el BLOC ha volgut llançar un missatge als veïns de Santa Anna: “Entenem la seua preocupació. I per això reclamem l’inici de les obres d’urbanització. Però els preguem que ens ajuden a mantindre l’Alqueria, que forma part del seu paisatge”.

A la visita també hi eren el regidor del BLOC-Verds, Facund Puig, l’assessora del grup municipal, Lorena Milvaques, i la secretària Local del BLOC JOVE de Gandia, Laura Morant.


Gandia, 23 d’octubre de 2009

| Més

EL BLOC ACUSA MUT DE D’ABANDONAR INTENCIONADAMENT LES OBRES QUE ELLS ENCETAREN LA LEGISLATURA ANTERIOR


JOSEP M MOYA:
“La seua obsessió per desprestigiar al BLOC, amb el silenci còmplice i covard del PSOE, l’està desprestigiant a ell com a gestor".




Els econacionalistes recorden que el responsable d’Urbanisme ha tingut dos anys per rematar les obres del Passeig. “I no ho ha fet. De la mateixa manera que no ha sabut o volgut acabar les urbanitzacions de Marxuquera, de Rafalcaid o de Kentucki, o ve prometent una remodelació de la Plaça del Prado. Clar, que també va prometre un aeroport”.

Asseguren que una obra de l’envergadura del Passeig és normal que presente algun desperfecte, com ara també li passa a la Vila-nova. “I és normal que s’obligue a les empreses constructores a que el subsane. Però el que no és normal és que Mut certifique l’obra sense que estiga solucionat, com ha fet també al Prado. Ell sabrà per què”.

Denuncien que en dos anys, no ha hagut cap actuació de manteniment en els trams del Passeig anteriors a l’arribada de la Plataforma al Govern: “s’han deixat podrir les jardineres, mentre que les dels trams efectuats en la seua etapa es mantenen, es reposen, es reguen... Però ha fet el mateix amb el Prado “.


| Més

EL BLOC-VERDS VOL SABER QUÈ S’HA FET DEL SUPERMERCAT AL CENTRE HISTÒRIC


Els econacionalistes recorden que fa 10 mesos l’ajuntament va signar un contracte de lloguer amb una cadena de supermercats i es va assegurar que obriria les portes els primers mesos de l’any 2009

Foto: Safor Guia (23-12-2008)


De la foto han passat gairebé 10 mesos. L’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, el tinent d’alcalde d’ordenació del Territori, Fernando Mut i el director general dels supermercats Mas y Mas, José Juan Fornés van signar el contracte de lloguer d’un espai municipal al Centre Històric (els baixos del Mercat Municipal) per a la instal·lació d’aquesta coneguda cadena alimentària. Aleshores es va assegurar que la inversió prevista era de 600.000 euros i que durant els primers mesos de l’any 2009 el supermercat obriria les portes.
Doncs bé, el BLOC es pregunta què ha estat d’aquest anunci, sobretot després que a la reunió de la Junta de Districte del Centre Històric, celebrada fa uns quants dies, l’alcalde de barri, Antoni Gomar insinuara que hi havia problemes per a complir l’acord signat.
És per això, que els econacionalistes volen saber si l’empresa se n’ha fet enrere i, en cas afirmatiu, si l’Ajuntament de Gandia ha encetat converses amb altres grups alimentaris per estudiar la viabilitat d’instal·lar al Centre Històric el més que reivindicat supermercat.
D’altra banda, el BLOC recorda que en un Plenari ja es va preguntar sobre la qüestió i es va informar d’una sèrie de problemes d’energia elèctrica que retardarien el projecte. No obstant això, en una junta de districte posterior es va assegurar que els entrebancs estaven superats.

| Més

LA COMISSIÓ D’URBANISME ACCEPTA INCLOURE TOTES LES AL·LEGACIONS DEL BLOC AL PROJECTE DE DUPLICACIÓ DE LA VARIANT DE GANDIA

Els econacionalistes agraeixen el gest i asseguren que aquest ha de ser el tarannà habitual del govern municipal. “Ha quedat palès que les nostres aportacions i propostes, quan s’escolten, són molt positives per a la ciutat”

Les al·legacions proposaven, per començar, una major anàlisi del que s’anomena l’alternativa 0 o evitar els impactes sobre espais protegits com la marjal, el castell de Bairén, la Cova del Puntal del Gat, de la Terreta o el barranc de Sant Antoni, entre altres qüestions



Finalment, ahir dimecres la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia va decidir incloure totes i cadascuna de les 13 al·legacions presentades pel Grup Municipal del BLOC-Verds a l’estudi informatiu “Duplicació de la variant de Gandia”. És a dir, que les propostes formaran part de les al·legacions que també enviarà l’Ajuntament de Gandia a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment.
Una actitud que els econacionalistes volen agrair públicament, perquè demostra que “la ciutat sempre ix guanyant quan des del govern es fomenta el diàleg, el debat constructiu i se’ns dóna participació a la resta de forces polítiques. Almenys pel que fa al BLOC”. Josep Miquel Moya espera que aquest siga el tarannà que s’impose d’ara endavant a la si del govern municipal de Gandia.
Pel que fa a les al·legacions presentades pel BLOC, proposen “amb totes les reserves del món” que s’estudie la viabilitat de la construcció d’un túnel que salve la muntanya de Sant Joan amb eixida a la Finca de Rausell, destinant l’actual nus per a millorar la connectivitat amb Gandia i la Platja i preservant la visibilitat del Castell de Bairén i el seu entorn i evitant l’impacte mediambiental sobre aquests espais protegits (Bairén i Marjal). “També la Llei de Patrimoni Valencià impedeix el projecte en un punt determinat del traçat, que afecta a la Cova del Puntal del Gat, un extraordinari jaciment musterià, amb restes humanes, encara no excavat”
Continuant amb les qüestions patrimonials, a Moya li preocupa l’afecció a la ximeneia industrial de la Banyosa, que en l’estudi es proposa traslladar de lloc. Des del Bloc entenen que no és necessari, perquè aquesta quedaria en la mitjana. El que sí que cal és la seua restauració, pendent des del projecte original.
“I, finalment, l’ermita de Sant Antoni. L’estudi opta per ampliar la circumval·lació cap a l’ermita i elimina tota la seua esplanada del darrere, recentment recuperada en la rehabilitació de l’ermita.”
En matèria mediambiental, exigeixen una adequada regeneració ambiental al voltant dels túnels (els nous i els actuals) tant en la part superior com en la pròpia muntanya. Un altre aspecte important, és l’omissió que l’estudi fa del barranc de Sant Antoni, que ve de la Falconera i va canalitzat junt a la variant fins el Serpis, “i fou causant de les inundacions de 1987 a Benirredrà i gran part de Gandia. És de summa importància que quede ben clar que no hi ha cap tipus d’afecció, estudiar acuradament el pas de les aigües i projectar les millores que siguen necessàries, davant de les contínues reclamacions que vénen realitzant veïns de Benipeixcar i de l’anomenat barri del Sifó”
Els econacionalistes han mostrat també la seua preocupació per l’afecció als terrenys de la Societat Protectora d’Animals de la Safor (volen saber si van a poder continuar prestant el servei en eixe lloc) la solució que se li done en el Sifó, “després de l’error que es va cometre en la primera actuació, amb aquell mur” i la minimització de l’impacte en les zones residencials de Benipeixcar-3 i l’Alqueria de Martorell entre altres qüestions.
Cal dir però, que el BLOC no descarta l’alternativa 0. “Dit d’una altra manera: és necessària la duplicació? ¿Els beneficis són superiors a l’impacte?” Consideren que a l’estudi es fa només una lleugera referència a esta alternativa 0 (a què obliga la legislació), per dir, simplement, que ha estat desestimada. “Nosaltres volem saber per què, quins són els arguments”



Gandia, 22 d’octubre de 2009

| Més

CCOO I BLOC RECLAMEN MÉS ESPAIS DE DIÀLEG I MENYS TITULARS DE PREMSA


Els econacionalistes es reuneixen amb els dirigents sindicals de la comarca i coincideixen a la necessitat d’agilitzar el Consorci Comarcal per l’Ocupació (10 mesos després, encara no s’ha reunit) així com la constitució del Consell Econòmic i Social de Gandia (desestimat pel govern) i el Consell Local de la Formació Professional (mai constituït en esta legislatura)

Les dues formacions mostren la seua preocupació davant l’augment de les xifres de l’atur, sobretot a sectors vitals com el terciari, alhora que demanen l’augment de l’oferta de sòl públic per a la construcció d’habitatge social


JOSEP MIQUEL MOYA, PORTAVEU BLOC-VERDS: “Des del BLOC ens comprometem a treballar per este Pacte per l’economia, l’ocupació i la cohesió social, que, com diu, pretén una especial atenció a les persones aturades i amb risc d’exclusió social i una atenció als sectors productius, al manteniment de l’ocupació i a les polítiques de benestar social”

JOSEP A CARRASCOSA, SECR COMARCAL CCOO: “Si no hi ha reacció de la inversió pública, anem a passar-ho malament, perquè el sector privat no té capacitat inversora”

| Més

EL BLOC PRESENTA UN RECURS DE REPOSICIÓ CONTRA EL PROJECTE DEL TRAMVIA


Els econacionalistes reiteren la petició que es modifique el traçat projectat i siga substituït per un altre que aprofite l’actual línia fèrria entre Gandia i el Grau


FACUND PUIG: “I, si això no fóra possible, que s’abandone el projecte i siga substituït per un altra alternativa, que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Gandia contempla, anomenat metrobús i que, com s’ha reiterat diverses vegades, podria circular per una plataforma reservada, és molt més flexible, és molt més econòmic, podria arribar fins la platja i no provocaria les afeccions que l’actual projecte del tramvia tindrà per a una quantitat important de veïns d’esta ciutat”


El recurs queda estructurat en 13 punts i es basa en els arguments següents:

1.- El projecte, tal i com s’ha enviat a la Conselleria per a la seua supervisió, no ha sigut exposat al públic.

Nosaltres considerem que eixe fet no és legal perquè no ha permés als ciutadans interessats conéixer-lo i poder presentar al·legacions.

És reiterada la jurisprudència existent que ha anul·lat aprovacions de projectes per no haver sigut objecte d’informació pública en la seua integritat o per no haver-se tret a nova informació pública després d’haver introduït modificacions essencials.

2.- El projecte aprovat comporta una sèrie d’afeccions negatives per als veïns del carrer Tossal:

.- Nivell elevat de sorolls.
.- Possibilitat de pèrdua patrimonial de les propietats existents.
.- La distància a les vivendes existens és escassa en alguns punts del traçat.
.- La peatonalització del carrer va ser pagada amb les contribucions especials lliurades als propietaris.

3.- El punt de comandament, oficines i subestació elèctrica continua ubicant-se en una zona dotacional del Sector Mar-2. Al nostre parer es tracta d’instal·lacions que són incompatibles amb l’ús residencial del sector i que, a més, no estan permeses pel PGOU vigent.

4.- El projecte continua preveient l’ocupació de zones verdes per a ubicar l’estació del carrer del Magistrat Català i la desviació de la carretera per la construcció d’un tram de doble via al sector Mar-2.

En eixos casos, la llei obliga a compensar ambdós espais amb noves zones verdes de dimensió idèntica a les suprimides pel pas del tramvia.

5.- El projecte deixa sense resoldre una qüestió important. És el de la ubicació dels edificis per a tallers i cotxeres. En no saber on ubicar-los, diuen que “no son objecto del presente contrato” i ajornen la decisió de la ubicació al moment posterior de la concessió.

Nosaltres considerem que eixes infrastructures són imprescindibles per al tramvia i el projecte hauria de contemplar la seua ubicació, si no podria ser anul·lat.

6.- Darrerament, trobem que el projecte continua sense resoldre la qüestió de la catenària i contempla 3 situacions:

.- Tram entre la parada Centre i Blasco Ibàñez en què es descarta l’ús de la catenària aèria.

.- Tram entre la rotonda de Daimús i la parada del Grau en què deixa en mans del concessionari la possibilitat d’optar pel soterrament.

.- Tram situat entre els dos anteriors en què es manté la catenària aèria.

Si, com s’afirma al projecte, tot el traçat del tramvia discorre per espais urbans, no podem entendre per què es produïx esta discriminació entre els tres trams.

A més a més, en el nostre recurs de reposició reiterem l’afecció visual que la catenària pot tindre sobre l’espai protegit del Serpis.

Per tot això, reiterem la petició que es modifique el traçat projectat i siga substituït per un altre que aprofite l’actual línia fèrria entre Gandia i el Grau.

I, si això no fóra possible, que s’abandone el projecte i siga substituït per un altra alternativa, que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Gandia contempla, anomenat metrobús i que, com s’ha reiterat diverses vegades, podria circular per una plataforma reservada, és molt més flexible, és molt més econòmic, podria arribar fins la platja i no provocaria les afeccions que l’actual projecte del tramvia tindrà per a una quantitat important de veïns d’esta ciutat.

Curiosament, hui mateix s’ha fet pública una enquesta encomanada per un mitjà de comunicació local en què es pregunta als ciutadans que valoren algunes de les actuacions públiques projectades a Gandia. De totes elles, l’única que no arriba a una valoració de 5 punts és precisament la del tramvia.

Cadascú que traga les conclusions que crega convenient, però nosaltres continuem pensant que en el plantejament d’este projecte el govern municipal s’ha equivocat.

| Més

AL BLOC LI PREOCUPEN LES AFECCIONS DE LA DUPLICACIÓ DE LA CIRCUMVAL·LACIÓ DE GANDIA


Els econacionalistes presenten al·legacions (davant el Ministeri de Foment i la Comissió Municipal d’Urbanisme) a l’estudi informatiu de la variant alertant sobre els possibles impactes sobre espais protegits com la marjal, el castell de Bairén, l'ermita de Sant Antoni, la Cova del Puntal del Gat, de la Terreta o el barranc de Sant Antoni...

Per començar, demanen una major anàlisi del que s’anomena l’alternativa 0. “És necessària la duplicació? ¿Els beneficis són superiors a l’impacte?”

LORENA MILVAQUES: “Entenem que, cas d’executar-se este projecte, seria el moment per rematar aquelles coses que quedaren pendents a l’hora de l’execució de la variant (En concret, la restauració dels elements danyats (la restauració paisatgística dels entorns dels túnels, la restauració de la ximeneia) i la senyalètica d’accés a la ciutat)”.

JOSEP MIQUEL MOYA:
“Per això, nosaltres proposem (hem de dir que amb totes les reserves del món) que s’estudie la viabilitat de la construcció d’un túnel que salve la muntanya de Sant Joan amb eixida a la Finca de Rausell, destinant l’actual nus per a millorar la connectivitat amb Gandia i la Platja i preservant la visibilitat del Castell de Bairén i el seu entorn”.

| Més

El sac de boxa


Un sac de boxa és aquell element que utilitzen els boxejadors per a entrenar-se. És un element estàtic que en rebre els cops perd momentàniament la verticalitat però que sempre torna a la seua posició inicial per a estar en disposició de continuar rebent. El valencianisme polític del BLOC ha esdevingut un sac de boxa. Un element amb el que s’entrenen i diverteixen els cadells de l’extrem ideològic explicitat en la Constitució de 1978 que en el seu article 2 sentència:
“La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles”.
Aquest principi metafísic –el sistema solar podrà desaparèixer però Espanya subsistirà ‘indisoluble’ per tota l’eternitat– és compartit i defensat per l’ample ventall dels espanyols que estan en nòmina per exercir com a tals. Des dels joves boxejadors que s’entrenen directament amb el sac de boxa, ja sabeu, com pel propietari i administradors que regenten el gimnàs on esdevé l’esport. És a dir des dels violents grups d’extrema dreta fins al Cap de l’Estat, el rei Juan Carlos, passant pels partits polítics dinàstics i ací, a la ciutat de València, pel guàrdia de seguretat del ‘gimnàs’, el delegat del Govern el senyor Ricardo Peralta.
L’any passat, per aquestes mateixes dates, el Levante-EMV (19-10-2008) em publicava l’article ‘La pedra i el vidre’ amb motiu dels atacs a seus del BLOC i de l’agressió que una regidora de la Safor va patir. Enguany, el dia 9 d’octubre, un titular del mateix periòdic anunciava: “El Bloc irá al acto pese a las amenazas y los violentos” Aquesta notícia era la imatge ideal per als partits dinàstics espanyols: mostrar el valencianisme com un fet conflictiu. Tot el ‘ventall’ va col·laborar i va fer el seu paper eixe dia. La patètica escena va quedar gravada per a la història: dos diputats del BLOC, Enric Morera i Josep Maria Pañella, i un grapat de joves valencianistes perseguits i agredits pel jovent, alegre i combatiu, de l’extrema dreta espanyola i amb unes forces de seguretat, també espanyoles, que portaven els beneits valencianistes com cagalló per sèquia pels carrers laterals per on passava la processó cívica del matí del 9 d’octubre.
Les lamentacions són inútils. Quan l’Estat de dret ho és per a uns i no ho és per a la resta, no cal escalfar-se el cap. No cal continuar enganyant ni estafant als valencians dient que en aquest Estat de dret cabem tots. És mentida i que ho afirma esdevé, malgrat les seues bones intencions, còmplice d’aquesta situació. En aquest ‘gimnàs’ als valencianistes només els toca el paper del sac de boxa. Els que tinguen inclinacions masoquistes poden seguir participant d’aquest joc.
Amb nosaltres que no compten. Els sobiranistes valencians republicans, els demòcrates valencians –amb els de la resta de l’Estat i d’Europa– estem ja cercant un altre gimnàs, distint al que es va construir amb materials espuris i que es va inaugurar en 1978.

Ciutat de València, 11 d’octubre de 2009

Víctor Baeta Subias, de República Valenciana - partit valencianista europeu

| Més

EL BLOC VALORA LA FIRA COM DE TRÀMIT, DE TRANSICIÓ, “DE DEJÚ A L’ESPERA DE LA GRAN FARTADA ELECTORAL DEL 2010”


Els econacionalistes consideren que ha comptat amb un gran èxit d’afluència perquè el model ho propicia, però insisteixen en la necessitat de quantitat, qualitat i varietat:


  • Quantitat d’espectacles i activitat perquè la gent trie.
  • Qualitat, amb espectacles de renom que no podem veure la resta de l’any.
  • I varietat per poder arribar a tots els gustos i segments.
  • I demana d’una estabilitat pressupostària, que no estiga condicionada al calendari electoral.


JOSEP MIQUEL MOYA: “Vull agrair al responsable polític, als tècnics i a tots els treballadors i col·laboradors de la Fira. Perquè, malgrat les puntualitzacions que cadascun de nosaltres puguem fer, ningú pot negar-los la seua dedicació i esforç. De la mateixa manera que agraïm a tots els gandians i gandianes i visitants, el seu comportament cívic”.

| Més

EL BLOC ESPERA QUE S'ACLARISCA LA IMPUTACIÓ DE MUT I DESITJA QUE NO SIGA CERTA

Desgraciadament per a la classe política, últimament tenim massa gent als jutjats, la qual cosa fa augmentar el ja de per si gran desprestigi dels polítics. Al BLOC no som dels qui entrem i eixim dels jutjats com d’un cafeteria, però, últimament està de moda. I està bé que siga així, si realment hi ha indicis de delicte.

Ara, en la nostra ciutat, el senyor Mut, tinent d’alcalde d’esta ciutat, apareix com a imputat per l’Audiència, és a dir, l’audiència entén que hi ha indicis. Encara que ell té experiència en açò dels jutjats perquè hi ha que recordar que va dur al jutjat el senyor Orengo, no fa massa anys, i va dur moltes vegades a l’ajuntament, suposem que no li serà molt agradable.

Per al BLOC és imprescindible que s’aclarisca el tema. Que es determine si és cert o no que es va oferir unflar un contracte, és a dir, signar-lo per una quantitat econòmica major que el que tocava. Perquè ens agradaria saber si això és un pràctica, ja que estem parlant dels diners de tots els gandians.

En realitat, ens hagués agradat molt més no veure al senyor Mut com a imputat, i ho diem sincerament. Però si algú té cap dubte, ens agradaria que s’aclarira i, òbviament, i també ho diem sincerament, desitgem que no siga cert, que el senyor Mut no siga condemnat, pel seu bé i pel bé de la ciutat.

| Més

El BLOC ofrena demà Jaume I a Potries

Militants i simpatitzants del Bloc Nacionalista Valencià de la Safor-Valldigna estan convocats a Potries demà dijous, la vespra de la festivitat del 9 d'Octubre, per celebrar la festa del poble valencià. Així, s'ha previst un sopar amb cassoles de bonítol, a partir de les 20.30 hores. Tot seguit, tindrà lloc la tradicional ofrena nacionalista (una corona de llorer) al rei En Jaume I. Els actes tindran lloc al recinte firal de Potries.

L'Ajuntament d'Almoines també ha programat diferents actes per a commemorar la diada del poble valencià


D'altra banda, el Bloc també se suma als actes programats per l'Ajuntament d'Almoines per commemorar la festivitat del País Valencià:


Dijous, 8 d'octubre

21 h Sopar popular

22.30 h Concert de FolkiFesta


Divendres, 9 d'octubre

11 h Passacarrer amb els dolçainers i tabaleters de la Safor

11.30 h Actuació del grup de Danses de Xeraco

12.00 h Baixada de la Senyera

| Més

EL BLOC-VERDS CREU QUE EL GOVERN ÉS POC AMBICIÓS PEL QUE FA A LA RECOLLIDA SELECTIVA I EL SOTERRAMENT DE CONTENIDORS


Els econacionalistes presenten al·legacions al Reglament d’Arreplegada de Residus Sòlids Urbans i a la Neteja Viària, que es troba en període d’exposició pública

JOSEP M MOYA: “Són al·legacions molt senzilles i fàcilment assumibles si, per part del govern municipal, es donen dues condicions: d’una banda, òbviament, la voluntat d’escoltar-nos i d’estudiar les propostes i, d’una altra, si és que, de veritat, es vol ser ambiciós en temes tan importants com, per exemple, l’increment efectiu de la recollida selectiva o la implantació dels contenidors soterrats”

FACUND PUIG: “Nosaltres també proposem la creació d’una oficina que servisca per atendre els suggeriments, les preguntes, els dubtes, les queixes i les denúncies de la ciutadania relacionades amb el funcionament del servei”


NOTA: Si vols consultar el contingut complet de la roda de premsa, sol·licita-ho ací

| Més