EL BLOC-VERDS DEMANA A L’ALCALDE QUE ‘ES POSE LES PILES’ I SOLUCIONE LES MANCANCES D’INFRASTRUCTURES PER A L’EVACUACIÓ D’AIGÜES I CONTRA LES AVINGUDES



Les obres dels dipòsits de la Plaça Navarra i el col·lector de Rafalcaid estan adjudicades, però cal enllestir-les

.
El col·lector de Grau 1 i Grau 2, la tercera fase del barranc de Beniopa, l’ampliació de la depuradora i el tractament terciari són exemples d’actuacions promeses que continuen pendents
.

L’Ajuntament continua sense netejar el Barranc de Sant Nicolau, tot i l’autorització fa tres mesos de la Confederació Hidrogràfica
.


El portaveu del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia ha comparegut aquest matí per tal de mostrar la preocupació del seu grup davant les mancances que hi ha encara a algunes parts de la ciutat pel que fa les infrastructures per a l’evacuació d’aigües i contra les avingudes, sobretot després dels darrers episodis de pluja i la previsió de més precipitacions durant la tardor.

Tot i reconèixer que a Gandia s’han realitzat moltes actuacions d’eixe tipus, com els dipòsits pluvials a la platja o el col·lector de Venècia, Josep Miquel Moya ha recordat que en estos moments hi ha dues d’eixes grans obres adjudicades, que requereixen de tots els esforços per enllestir-les. "Un és el dipòsit de la plaça Navarra, un dels tres dipòsits pluvials que manquen encara a la Platja, les obres del qual s’han d’agilitar, per seguretat i per evitar molèsties als veïns. I l’altra el col·lector de Rafalcaïd que va estar començat i paralitzat per problemes administratius".

Moya també ha recordat la necessària ampliació de la depuradora, així com el tractament terciari que permet la reutilització selectiva de les aigües. "Eixe tractament fou aprovat dins del projecte Acuamed per a la regeneració ambiental del Serpis i no tenim fins ara cap notícia al respecte"

Pel que fa a les darreres pluges, el Bloc-Verds ha alertat que aquestes han creat problemes seriosos en dues urbanitzacions de la ciutat, Grau-1 i Grau-2, "on tres anys després que la Conselleria em presentara el projecte, continuen sense col·lector" i Sant Nicolau. En aquesta darrera, "cal una revisió en profunditat dels sistemes d’evacuació d’aigües, tant de pluvials com d’aigües negres, del clavegueram".

Un altre projecte pendent de la Conselleria en matèria d’infrastructures hidràuliques és la tercera fase del barranc de Beniopa, el marge dret entre el pont de Mercadona i la via del tren, "també reconegut per la Conselleria en el seu dia, amb un cost aproximat de 600.000 euros (que tampoc excessiu) i que completaria les obres de les fases anteriors"

El portaveu econacionalista ha insistit en una altra assignatura pendent en la ciutat, la neteja de rius i barrancs, com ara el cas del de Sant Nicolau, fonamentalment en el seu tram final on encara no s’hi actuat, "tot i comptar amb autorització de la Confederació Hidrogràfica des de fa tres mesos. Per cert, demanàrem públicament, fa mes d’un mes, que es netejara el Barranc de les Coves que estava ple d’enderrocs i encara està igual"

Raons, que han dut a Josep Miquel Moya a demanar a l’alcalde de la ciutat "que es pose les piles i aprofite el boato amb què compta per avançar i solucionar totes estes qüestions, essencials en una ciutat moderna"

| Més