PSOE I PLATAFORMA REBUTGEN LA PROPOSTA DEL BLOC PER A LA GRATUÏTAT DELS LLIBRES DE TEXT I LES ESCOLES INFANTILS



El Ple de l’Ajuntament aprova altres quatre mocions dels econacionalistes


--
Des de el Bloc-Verds esperen que ‘a la tercer vaja la bona’ després que el govern municipal tornara a rebjutjar l’esmena a la proposta de repartiment dels 1.9 milions d’euros provinents de l’estat. Recordem que els econacionalistes pretenien que 800.000 € es dedicaren a escoles infantils i a llibres de text i 200.000€ a incrementar la partida per al manteniment dels col·legis de la ciutat, que sembla que s’ha esgotat. Els arguments de la Plataforma i del PSOE per oposar-se a la mesura van ser diversos, tot i que no ha convençut als anteriors socis de govern. "Que si no ho vam incloure als pressupostos municipals, que si no vam presentar l’esmena a la comissió (quan ells presenten esmenes a mocions nostres fins i tot una vegada iniciat el plenari)... Tot plegat es va veure la falta de voluntat política d’assumir els compromissos adquirits i d’invertir de forma prioritària en les necessitats de ciutadanes i ciutadans". Facund Puig ha recordat que "hi ha un fet particularment greu en la proposta del govern". De vora dos milions d’euros, no n’hi ha cap destinat a una partida de caràcter social (joventut, benestar social, dona, educació, cultura, medi ambient, esports...).

En qualsevol cas, el Bloc-Verds no renuncia a aconseguir que la proposta que han reiterat acabe sent una realitat. "Va ser un compromís de l’anterior govern, del qual nosaltres érem part, que s’hauria de posar en marxa en el curs que ara acaba de començar, i, a més, pensem que és molt positiva per a les economies de les famílies amb fills i filles en edat escolar" Precisament, si no hi ha novetats abans, el pròxim estadi serà el debat en el plenari d’octubre de la moció que el grup municipal va presentar i que, per qüestions de temps, sembla que no es va incloure en l’ordre del dia del plenari d’ahir. "Si en eixe moment veiem que tornem a tropessar amb l’oposició del govern municipal en esta qüestió, arribarem a la conclusió que el recolzament del PSOE a la gratuïtat dels llibres de text i de les escoles infantils només obeïa, quan la va proposar, a un posicionament electoralista"

Millor sort van tindre les quatre mocions presentades pel Bloc-Verds, les quals es van aprovar, tres d’elles per unanimitat. Concretament, la que feia referència a l’assumpció de la Declaració de Montreal en la lluita contra l’homofòbia que suposa un compromís d’esta ciutat contra les actituds i comportaments homòfobs; la de protesta contra les apagades de llum produïdes este estiu i de recolzament als comerciants i veïns afectats i la de demanda de declaració del Tio de la Porra com a Bé d’Interés Cultural. La quarta fou aprovada pel PSOE, Plataforma i Bloc, que és la que fa referència a l’exigència de restauració del dany forestal ocasionat per Iberdrola amb les obres de construcció de la línia d’alta tensió.


Gandia, 14 de setembre de 2007

| Més