ARTICLE D'OPINIÓ PUBLICAT HUI A LA REVISTA GENTE DE LA SAFOR



Manipulador l’últim!

Josep Miquel Moya* 22/11/2007


“(…) Para López es “lamentable” que el Consell de Camps “utilice la televisión pública de todos los valencianos para hacer política partidista y así conseguir réditos electorales para Rajoy”(…) López pide a García que explique por qué deja que el PP “use la televisión de todos los valencianos como trampolín para hacer campaña electoral y perpetuarse en el poder (…) “.(Font: Nota de premsa del PSPV-PSOE publicada a la seua pàgina web el passat dilluns, a propòsit del tractament informatiu que Canal 9 hauria donat a la visita del secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon. Dolors López és la representant del PSPV-PSOE en el Consell d’Administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).
A priori, esta denúncia de Dolors López no és cap novetat. I és que, malauradament, ja estem acostumats a que això passe a Canal 9, dia sí, l’altre també. Sobre la televisió pública de totes i tots els valencians han plogut multitud de denúncies de manipulació informativa i mostres d’un partidisme barroer.
Tot i això, no recorde que Canal 9 – ni cap altra televisió pública democràtica - s’haja atrevit a retransmetre un mitin d’Aznar, de Zaplana, de Camps o de Rajoy ¡!!!. No ho recorde. I no crec que s’haja produït perquè ens hauríem assabentat tots, ja que la reacció del PSOE hauria estat sonada. I amb raó.Per això ens estranya que s’intente justificar, en una espècie de “salve’s qui puga” o “tonto l’últim” que el diumenge, 10 de novembre, la Televisió Pública de Gandia oferira en directe des del Teatre Serrano, l’acte polític de la candidata socialista per València a les Corts Espanyoles, Maria Teresa Fernández de La Vega. Vull dir que, per exemple, no tindrem arguments de cap classe per continuar lamentant l’ús partidista de Canal 9, si justifiquem o intentem llevar-li ferro a l’assumpte de la utilització partidista de Gandia TV. Parlant de llevar-li ferro, què gran casualitat, què grandíssima coincidència, que la primera vegada en la història que GandiaTV desconnecta amb Infotv un diumenge de matí ens trobem la retransmissió en directe pel senyal de GTV (la televisió pública de Gandia, ciutat presidida per un alcalde del PSOE) d’un mitin de la candidata del PSOE, a Gandia.
Creiem que algú s’ha passat i, a més, que s’ha mostrat una ben escassa intel·ligència perquè la visita de la senyora De la Vega, en qualitat de Vicepresidenta, dóna per a molt i és, indubtablement, una notícia de primera magnitud i no feia falta embrutar-la amb eixa burda decisió partidista.
Insistim en que pensem que fins i tot els propis regidors socialistes són conscients de la gravetat del tema i que caldria, almenys, una rectificació pública que no es basara en mentides tècniques que intenten culpar un altre. I caldria la disculpa del director de la televisió i seria saludable la de la presidència del Consell d’Administració. Del Sr. Boix qui, per cert, ara també és un dels màxims responsables dels socialistes valencians. Ho dic, per allò de la denúncia amb què encapçale aquest article. Però no. Han assumit la decisió i, fins i tot, els ha faltat ben poc per aplaudir-la. A nosaltres ens agradaria saber què en pensa l’alcalde. Si comparteix també eixa opinió…. O si està d’acord també el Comitè d’Ètica del PSPV-PSOE, on hi ha una representant del govern gandià…
D’altra banda, esperàvem que, de passada, l’afer també servira perquè es reflexionara sobre com s’està utilitzant la televisió pública, en el límit de la ratlla ètica, amb informatius sesgats i dirigits (que, per exemple, s’obren amb converses fetes en un sopar) i amb una programació de la que han desaparegut molts programes de participació…
I com sembla que, òbviament, el director no dimitirà, li demanem que recorde ell com treballa Canal 9, televisió que coneix bé, i, per l’amor de Déu, no els faça bons !!!!. Els mitjans de comunicació públics deuen comptar amb un codi ètic que, ací, s’ha sobrepassat obertament.

*Portaveu del Grup Municipaldel BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia

| Més