EL BLOC VOL DESBLOQUEJAR EL CONSORCI DE LES COMARQUES CENTRALS VALENCIANES







La moció es registrarà als ajuntaments valencians i naix de la Proposició No de Llei presentada pel BLOC en novembre a les Corts Valencianes
.



Morera condemna l’actitud feixista de la Generalitat pel tancament del reperidor de TV3 a la Carrasqueta

El Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia presentarà una moció al Ple demanant al president del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes que convoque el més ràpidament possible la Junta General per tal de renovar els seus òrgans després de les eleccions municipals i superar així l’actual situació d’inactivitat. Així, s’hi sol·licita també la voluntat de recolzar la continuïtat del projecte de consorci, així com instar el Consell de la Generalitat al reconeixement explícit del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, incloent el finançament del seu funcionament institucional. El portaveu dels econacionalistes, Josep Miquel Moya ha recordat aquest matí la importància que per a Gandia tenen les Comarques Centrals Valencianes, no només perquè conformen una regió fonamental per al nostre país, des d’un punt de vista econòmic, social i cultural, sinò perquè la ciutat sempre ha reivindicat la seua capitalitat i ha estat "un dels pocs ajuntaments, tal vegada l’unic, que ha participat econòmicament des de la fundació del consorci (1999) fins al 2003, quan ens vam adonar que érem els únics que pagàvem". Ara, Moya considera important reprendre el consorci, totalment paralitzat des del mes de juliol de 2002, per la falta de voluntat política del PP, però també dels socialistes.



Proposició No de Llei
La moció sorgeix de la proposició No de Llei que el diputat del BLOC-Compromís i secretari Nacional del BLOC, Enric Morera va presentar el passat 13 de novembre a la Mesa de les Corts Valencianes. El líder nacionalista ha recordat aquest matí que les Comarques Centrals Valencianes són un motor econòmic i social natural del País Valencià (representen el 14 per cent de la població i el 29 per cent del PIB), "a pesar que no s’ha desenvolupat la Llei de Comarcalització o que sectors econòmics clau com l’agricultura o el textil pateixen una situació perillosa". Morera ha recordat que s’estàn perdent fons europeus per culpa de la inactivitat del consorci "i és per això, com que som comarcalistes, que volem liderar un nou acord a les Corts perquè s’impulsen les Comarques Centrals Valencianes". En aquest sentit, el BLOC ha propiciat reunions de tots els sectors implicats a les principals ciutats, entre elles Gandia. Així, la primera d’elles tindrà lloc el pròxim dijous, a les 19.30 hores, a Ontinyent.



TV3
El secretari Nacional del BLOC ha aprofitat la presència davant els mitjans de comunicació per condemnar el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta. Per a Morera, l’atac als mitjans de comunicació és més propi de règims feixistes. En aquest sentit, ha denunciat "el fracàs de les negociacions PP-PSOE i pel qual pagarà el poble valencià deixant de veure TV3. Per això volem que s’hi tornen a obrir els repetidors, s’arxiven les sancions i es convenie la reciprocitat. I demanarem a les Corts que es recupere la normalitat democràtica i no es tanquen més mitjans de comunicació".



Felicitació
Morera també ha mostrat la seua satisfacció després que les Corts aprovaren la Proposició No de Llei presentada pel BLOC, a instància de l’Ajuntament d’Oliva i la Plataforma Cívica Carretera NO, demanant el rescat del peatge de l’AP-7 fins que no estiga construida la ronda comarcal.




La Safor-Valldigna, 10 de desembre de 2007







Fem BLOC. Fem PAÍS !!!!

| Més