EL BLOC-VERDS SOL·LICITA PER QUARTA VEGADA QUE S’ACOMPLISCA EL COMPROMÍS DE LA GRATUÏTAT DE LES ESCOLES INFANTILS I DELS LLIBRES DE TEXT


Puig recorda que Liduvina Gil es va comprometre a posar en marxa la mesura l’1 de gener passat





No obstant això, els econacionalistes insten el govern municipal a crear la comissió especial que estudie la proposta per garantir l’aplicació per al curs 2008-2009

RODA DE PREMSA

Facund Puig:

Al plenari del 27 de desembre es va produir el darrer intent del Bloc-Verds d’aconseguir materialitzar l’acord pres per la unanimitat dels grups polítics en el plenari celebrat en juliol de 2006 sobre la gratuïtat de les escoles infantils i la dels llibres de text.
Vam presentar dos esmenes perquè a partir de l’1 de gener, amb l’aplicació del nou pressupost, s’atengueren ambdós reivindicacions.
El govern de PSOE i Plataforma, novament, les va rebutjar.
Prèviament ho havíem intentat dos vegades a l’hora d’assignar modificacions de crèdit en els últims plenaris. No ens van fer cas.
La Sra. Liduvina Gil va afirmar el 6 de setembre, en una compareixença pública, que el Bloc era el culpable que la iniciativa no s’haguera aplicat, perquè els nacionalistes, quan gestionàvem la regidoria d’educació, no vam preparar la proposta amb temps suficient. Fa ara sis mesos que ha començat la nova legislatura i es veu que el govern encara no ha tingut temps a enllestir-la. La Sra. Gil es va atrevir a avançar que l’1 de gener podria posar-se en marxa.
Fa ara dos comissions de Benestar Social la Sra. Gil, davant la proposta reiterada del nostre grup en el mateix sentit, va assumir el compromís d’estudiar-la i presentar una alternativa que poguera ser consensuada i aplicable per al 2008.
S’ha acabat l’any, s’han aprovat els pressupostos de 2008 i eixa paraula no s’ha complit.
Cada vegada s’inventen noves excuses per no fer efectiu un acord, torne a insistir, pres per unanimitat de les forces polítiques.
L’última eixida de l’alcalde va ser, en el mateix plenari del 27 de desembre, proposar la creació d’una comissió que estudie la proposta.
És prou coneguda la dita que afirma que si una cosa no vols que funcione, crea una comissió.
Doncs bé, a pesar que este assumpte porte el mateix camí, el nostre grup accepta el repte i insta el govern municipal a crear eixa comissió que es plantege per al curs 2008-2009, ja que no han volgut fer-ho per al curs actual, la consecució d’eixos dos objectius:
Que les escoles infantils de la ciutat siguen gratuïtes.
Que els llibres de text de l’ensenyament obligatori no tinguen cap cost per a les famílies.
Nosaltres ja fem públic que, si no s’accepta la proposta, aprofitarem qualsevol ocasió per a continuar reiterant-la.


| Més