CARLES ARNAL: "UN ECONOMIA O ÉS SOSTENIBLE O ESTÀ ABOCADA AL FRACÀS ECONÒMIC I SOCIAL"




El líder d’Els Verds-Esquerra Ecologista assegura sentir-se molt agust a la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS perquè acull els principis fonamentals de la defensa del patrimoni natural
.
El candidat al Congrès per València de la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS i portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista, Carles Arnal ha fet aquest matí, des de Gandia, una crida a la ciutadania valenciana implicada i preocupada per la defensa del seu patrimoni natural, "que veu la necessitat de construir un futur sostenible, econòmicament, socialment… Perquè qui millor els defensarà és la candidatura que uneix el valencianisme progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític i on Els Verds ens sentim molt agust, perquè és l’opció, el vot més útil per lluitar per una societat més sostenible, ja que una economia o és sostenible o està abocada al fracàs econòmic i social".
Per a Arnal, les propostes de la coalició no són irreals, sinò que afecten a la població, que són palpables i que poden defensar-se perfectament en el Congrés, com ja ha demostrat Isaura Navarro. Ha recordat que molts d’aquests temes ja els ha portat al Parlament durant aquesta legislatura i que la diputada ha demostrat que des d’un grup minoritari es pot influir en la política estatal. "La bipolarització és molt empobridora per a la política. En el Medi Ambient, gairebé hi ha matissos entre PSOE I PP"

Propostes sostenibles
Segons el BLOC-INICIATIVA-VERDS "El programa verd, recull tota una sèrie de plantejaments, com ara el tancament de les nuclears - tenim molt prop la central nuclear de Cofrents - o propostes per a la potenciació de l’agricultura ecològica. En un moment de crisi de l’agricultura tradicional, és molt important defensar l’ecològica per salut, per economia i en contra de l’expansió del conrreu transgènic". La candidatura també planteja una altra forma d’acometre la recollida de residus, potenciant polítiques de reutilització preventiva… "També és fonamental l’impúls de les energies netes, renovables com a llluita contra el canvi climàtic, entre altres coses, molt especialment la solar, molt endarrerida malgrat el potencial del nostre territori. Ahí es pot fer molt amb incentius fiscals…" Mesures contra la contaminació atmosfèrica, "ja que recordem q moltes ciutats grans i mitjanes valencianes tenen uns nivells de partícules en suspensió d’òxid de nitrògen molt elevades". Arnal proposa eliminar fonts de contaminació, apostar per un transport púiblic menys contaminant , per la xarxa de rodalies, que veu molt abandonades a les comarques valencianes, "mentre que tots els diners s’en van a l’AVE que consumeix i devora el territori "

Platja de l’Ahuir
Precisament, la candidatura BLOC-INICIATIVA-VERDS ha triat un paratge natural emblemàtic, la platja de l’Ahuir per presentar el seu programa verd i per denunciar l’especulació a que amenaça el territori valencià. "Està clar que el PP és un gran deborador, però el PSOE també i ací tenim una demostració. Consideren que la platja de l’Ahuir ha de considerar-se com una riquesa per a tota la població, com un valor de futur. "No es tracta de vindre a prometre res, és el que estem fent en molts ajuntaments, al govern o a l’oposició, al Parlament Valencià, i el que ha estat fent Isaura Navarro al Congrés"
D’altra banda, Carles Arnal ha pogut compartir aquests plantejaments, així com escoltar les reivindicacions de col·lectius i associacions ecologistes, com ara el de la Vall del Vernissa, la Plataforma pels Pobles de la Safor, la plataforma contra la Línia d’Alta Tensió per la Valldigna, Amics de la Natura o el Col·lectiu de Mestres de la Safor, en el transcurs d’una reunió celebrada al Casal Jaume I.



Gandia, 26 de febrer de 2008

| Més