EL BLOC-INICIATIVA-VERDS PROPOSA MÉS SEGURETAT SANITÀRIA PER A LES VALENCIANES I ELS VALENCIANS








Isaura Navarro vol que l’Estat garantesca la cobertura del 100 per cent de les necessitats sanitàries


Josep Miquel Moya reclama que es "parle clar" sobre la paralització de les obres del futur hospital comarcal


La diputada Isaura Navarro ha demandat aquest matí a Gandia més polítiques que es preocupen de la ciutadania, del poble valencià. En aquest sentit, ha recordat que la seguretat sanitària és un dret fonamental i, per tant, cal una major inversió pública "per a construir els hospitals i centres de salut que ens mereixem… però també per garantir la cobertura del 100 per cent de les necessitats sanitàries, inclosos el dentista, el logopeda, el fisioterpaeuta, l’assistència física i mental…" Però per aconseguir-ho, la candidata del Bloc-Iniciativa-Verds vol canviar les lleis a l’àmbit estatal. "Cal una voluntat real, ja no ens creguem promeses electorals d’última hora, com que s’incrementarà el temps d’atenció metge-pacient. Des del Bloc-Iniciativa-Verds portem molt de temps reclamant-ho i no ens han fet cas. Igual passa, per exemple, amb el futur l’hospital comarcal".
Precisament, a les obres o, millor dit, a les no obres del futur centre, s’ha referit el portaveu del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia. Per a Josep Miquel Moya és l’hora que la ciutadania reclame a la conselleria i el govern municipal que parlen clar. I és que per al líder econacionalista torna a ser preocupant que, en la darrera visita del conseller tornara a retraure l'argument dels problemes tècnics als terrenys per a l’inici de les obres, mentre que l'alcalde Orengo "llençava balons fòra" parlant de "magnífica sintonia" entre les dues administacions. "Volem saber si és un problema de finançament, com pensem - ja que dels 42 milions que costa el projecte, només s’han pressupostat sis - o són problemes tècnics. En aquest cas, que ho diguen també, sobretot, per solucionar-ho".
Moya ha recordat que ja ha passat un any des de que es posara la primera pedra, en periode preelectoral, "i ara es parla encara de l’inici imminent, també en temps preelectoral. Haguérem preferit menys promeses i més fets. Però la realitat és que no s’han iniciat les obres i ningú sap dir-nos quan, ni per què".
Cal recordar, que els representants del BLOC a les Corts Valencianes van preguntar al conseller de sanitat sobre l’estat del projecte, també sense cap resposta.
D’altra banda, la candidata del Bloc-Iniciativa-Verds s’ha reunit també amb els/les representants de diferents associacions locals de l’àmbit sociosanitari i de la cooperació, com ara l’associació d’operats de laringe, de minusvàlids físics, familiars de malalts d’Alzheimer, Globalmón, malalts de Parkinson, fibromialgia, del Col·lectiu Obertament i pro integració laboral de minusvàlids psíquics. Isaura Navarro els va presentar les línies programàtiques de la coalició pel que fa a aquest camp, però, sobretot, va voler escoltar les reivindicacions dels diferents col·lectius.




Gandia, 19 de febrer de 2008

| Més