EL BLOC-VERDS DEMANA AL GOVERN QUE IMPEDISCA L'EXTRACCIÓ D'ARENA BANYADA I QUE INTERPOSE EL RECURS CONTENCIÓS ADMINISTRATIU ANUNCIAT

El Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, en referència a l’extracció d’arena de la Platja de Gandia, demana a l’alcalde i al regidor de Sostenibilitat que interposen el recurs contenciós administratiu anunciat en el requeriment previ efectuat el 18 de febrer a la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient i, al mateix temps, que impedisquen de manera efectiva l’extracció d’arena de la part banyada.
Des del Bloc es vol recordar que este afer començà l’any 2005 quan s’anuncià l’extracció de 200.000 m3 d’arena de la Platja de Gandia per regenerar altres platges de la comarca, projecte al que l’Ajuntament de Gandia presentà diverses al·legacions que no foren contestades pel Ministeri, qui va encetar la licitació del projecte en març del 2006. Davant d’esta licitació, l’Ajuntament va interposar un recurs de reposició el 21 d’abril i va demanar la suspensió de la tramitació, demanda fonamentada en el convenciment de la necessitat de sotmetre el projecte al tràmit d’Avaluació d’Impacte Ambiental per afectar el LIC Dunes de la Safor. Ja en eixe moment, s’advertia, a més, del greu perill ambiental que suposava l’extracció d’arena a la Platja de l’Ahuir i, sobretot, a la part banyada (en contacte amb l’aigua).
Segons publicava el BOE de 23 de gener de 2008, el Ministeri va considerar innecessària l’avaluació d’impacte ambiental, fet davant del qual, l’Ajuntament de Gandia, amb data 18 de febrer, notificava mitjançant una resolució signada pel Regidor de Territori, Sostenibilitat i Urbanisme, Fernando Mut Oltra, la interposició d’un requeriment previ a la via contenciosoadministrativa i, novament, la demanda de suspensió i paralització dels tràmits. En el seu dia, manifestàrem la nostra satisfacció per eixa resolució en defensa dels interessos mediambientals del municipi.
Per això ens ha sorprès que, menys de dos mesos després, s’afirme que l’Ajuntament no s’oposa a eixa extracció, sense fer cap referència al requeriment presentat i a la necessitat de l’avaluació d’impacte ambiental.
A més a més, com es pot comprovar, els treballs s’estan efectuant en la part banyada, tot i les prevencions manifestades, les recomanacions fetes per este ajuntament i els propis informes del Ministeri i el compromís amb els pescadors, ja que este extrem pot ocasionar un mal irreparable a un sector del col·lectiu de pescadors, concretament el de la tellina.
Per això, des del Bloc, preguem als responsables municipals que actuen en conseqüència i eviten de manera efectiva, com s’han compromès, eixa extracció de la part banyada, i que s’interpose el recurs contenciosoadministratiu anunciat contra la no tramitació de l’avaluació d’impacte ambiental prèvia a qualsevol extracció, en conseqüència amb les decisions preses fins ara.
Des del Bloc, considerem que, si no es fa, estarà en joc també la credibilitat en matèria de sostenibilitat del nou govern municipal.

Gandia, 10 d’abril de 2008

| Més