EL BLOC-VERDS PREOCUPAT PER L’ESTAT EN QUÈ ES TROBEN LES ALQUERIES "PROTEGIDES" DE LES FOIES





Els regidors econacionalistes visiten les alqueries de Les Boles i el Gall i recorden que estan incloses al catàleg d’eficicis protegits



Moya demana una actuació urgent de consolidació, una vegada siguen de propietat municipal


Els membres del Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia van visitar ahir dimarts les alqueries de Les Boles i el Gall, a la zona conguda com les Foies, al Grau de Gandia.
Els econacionalistes van comprovar l’estat avanç de deterioració dels dos edificis tot i el seu valor patrimonial, cultural i paisagístic. De fet, el BLOC ha recordat que aquestes alqueries "sí que es troben incloses al catàleg municipal d’edificis protegits".


A més a més, en el cas de l’Alqueria del Gall i la seua sènia, cal dir que també està contemplada com a element eco-cultural destacat en el Catàleg de Custòdia. Patrimoni Verd del Departament de Serveis Bàsics al ciutadà i el Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandiahttp://www.patrimoniverd.org/home.htm


És per aquesta raó, "si no volem continuar perdent més elements arquitèctonics importants que a més, com hem dit, estan protegits per l’ajuntament" que el BLOC ha demanat que s’encete de manera prioritària la consolidació dels edificis, una vegada estiga aprovada la reparcel·lació del sector les Foies i inscrites les alqueries a nom del consistori. Aquesta, asseguren, seria la passa prèvia a la restauració.
Paral·lelament, el BLOC-Verds ha demanat encetar el debat sobre els usos futurs de les alqueries de Les Boles i del Gall.

| Més