El Col·lectiu Obertament guanya el Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista 2008






  • El BLOC de la Safor valora el treball realitzat per la defensa i la promoció del nostre territori des de la vessant cultural

  • Puig recorda la figura de l’ex president, Salva Muñoz "un exemple d’humanitat fins al final"

  • El guardó s’atorgarà el 23 de maig, a les 20.30 hores, a la Casa de la Marquesa


Any rere any, el Premi Abril d’Acció Cívica Valencianista va consolidant-se, com demostra el ressò social i la categoria dels guardonats: persones i/o col·lectius de la comarca que treballen des d’àmbits molt diversos (l’educació, la cultura, la sanitat, el Medi Ambient…) per defensar el territori.

Així, en aquesta edició, la vuitena, l’executiva comarcal del Bloc Nacionalista Valencià de la Safor-Valldigna va decidir que el premiat serà el Col·lectiu Obertament. Es tracta, tal vegada, de la primera associació a l’Estat que es composa únicament de persones creatives afectades per malaltia mental greu, que utilitza diferents manifestacions artístiques com una forma d’expressió, comunicació i acció social.
"Són grup de persones (13-15) que, a partir de les seues realitats, treballen per oferir un producte molt digne, culturalment parlant, molt arrelat al nostre territori. Contribueixen, des de l’estima, a la defensa i la promoció de la nostra terra. Com ells diuen, els diferents no tenen perquè ser ells ("Qüestionem la discapacitat de la societat per reconéixer la nostra capacitat"). Tal vegada som nosaltres els que hauriem de canviar la perspectiva cap a elles i ells, però també sobre el nostre entorn"

El secretari comarcal, Facund Puig vol que aquest guardó servisca per retre un xicotet homenatge a l’ex president Salva Muñoz i "l’ànima del col·lectiu. Aquesta persona ens va donar exemples de la seua gran humanitat, fins i tot uns dies abans de morir quan va sol·licitar – per registre d’entrada- que l’Ajuntament augmentara els esforços per aconseguir la pau al Món"

El Premi Abril 2008 serà lliurat el pròxim 23 de maig, a les 20.30 hores, en un acte públic que tindrà lloc a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

La Safor-Valldigna, a 25 d’abril de 2008





| Més