EL BLOC CELEBRARÀ DIMECRES EL 9 D'OCTUBRE



EL BLOC ORGANITZA TALLERS INFANTILS, UN SOPAR POPULAR I UNA EXCURSIÓ AL CASTELL DE BAIRÉN


Maite Peiró serà l'encarregada de llegir el manifest abans de la tradicional ofrena al rei En Jaume I

Els nacionalistes reclamen un major autogovern "per garantir una millora en la qualitat de vida del poble valencià"


Per al BLOC enguany el nou d’octubre cobra una especial rellevància perquè celebrem el 800 aniversari del naixement de Jaume I, del rei que va crear una estructura política independent anomenada Regne de València, una independència que va conservar durant pràcticament cinc segles i que va ser arrabassada brutalment després de la Batalla d’Almansa. És per això, que el BLOC, "expressió política del valencianisme progressista, d’aquelles dones i d’aquells homes que ens resistim a la desaparició del nostre poble, ret homenatge a Jaume I com a símbol de la nostra llarga història i de la nostra voluntat de construir un futur més lliure"
Per als nacionalistes l'efemèride també ha de servir per reclamar un major autogovern. "No parlem de coses vagues, sinó que estem demanant allò imprescindible per garantir una millora en la qualitat de vida dels valencians i les valencianes". El secretari d'organització, del Col·lectiu Local de Gandia, Emili Ripoll ha posat exemples, com ara la construcció de la línia de rodalia entre Gandia i Dénia, l’alliberament de l’AP-7, l’increment dels recursos per satisfer la creixent demanda en l’àmbit de l’ensenyament i la sanitat …
Activitats programades
I per a commemorar el 9 d'octubre, els nacionalistes de Gandia han previst actes per a tota la ciutadania. Així, en primer lloc, de cinc i mitja a set de la vesprada, hi haurà tallers per a xiquets i xiquetes a la Plaça de l'Escola Pia on podran fer:
Auca en retallable sobre la història de Jaume I.
Plànol retallable de la Safor.
Ambientadors fets amb les herbes que podem trobar a les muntanyes de la Safor.
Mocadorà de llepolies.
Després, a les nou i mitja hem preparat un sopar d’entrepà i la lectura del manifest, a càrrec de Maite Peiró, regidora del BLOC a l'Alqueria. Tot seguit, tindrà lloc l’ofrena de la corona de llorer acompanyats per música de tabal i dolçaina al monument de Jaume I a la plaça del segó.

"En acabar, farem una pujada nocturna al castell de Bairén, així que recomanem, a tota persona que ens vullga acompanyar, portar calçat adequat i anar proveïts d’una llanterna".

Segons Eva Pellicer, responsable de la comissió organitzadora els actes pretenen mostrar els valors que els valencians i les valencianes defensem des del Bloc: la nostra història, la cultura, el territori, el paisatge, les tradicions...

Gandia, 6 d'octubre de 2008

| Més