PER A MORERA ELS PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT SÓN UN NOU ENGANY A LA SAFOR-VALLDIGNA



Els valencians i les valencianes rebrem 73 euros/per persona menys que la mitjana estatal

El BLOC denuncia les promeses incomplides pel que fa a la circumval·lació, el tren Gandia-Oliva-Dénia o la solució a la regressió de les platges del sud

Presentaran esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat a través dels seus socis parlamentaris a Madrid

El secretari General del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera ha visitat aquest matí Gandia per fer una primera valoració del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat. Enric Morera considera que a Madrid es continua marginant el País Valencià amb una inversió molt per baix de la resta de comunitats autònomes. "Concretament, cada valencià/ana rebria 73 euros menys que la mitjana estatal. Tot i això, cal dir que és més que època d'Aznar, però continua sent molt insuficient".
El líder nacionalista ha posat quatre exemples de la manca d'inversions a la Safor-Valldigna. En primer lloc, denuncia que baixen les aportacions pel que fa al control fitosanitari dels cítrics que importem d'altres països. "Tampoc entenem com no s'ha previst ni un euro per solventar el greu problema que tenim de regresió de les platges del sud, per finançar el projecte de la Universitat Politècnica de València"
Per la seua banda, el secretari comarcal, Facund Puig ha qualificat com a "lamentable" l'anunci de la Generalitat de desmarca-se del finançament del més que reivindicat projecte del tren Gandia-Oliva-Dénia, "sobretot, perquè Garcia Antón va prometre, abans de la darrera campanya electoral, el tren València-Alacant pel litoral. A més, no cal oblidar que la Generalitat ja havia fet un avantprojecte sobre el tren Gandia-Oliva-Dénia, per tant estava reconeixent que tenia alguna responsabilitat…"
En la mateixa línia s'ha manifestat el responsable comarcal de política municipal i portaveu del BLOC a l'Ajuntament d'Oliva pel que fa a la ronda sud. David Gonzàlez ha denunciat l'icompliment de les promeses electorals per part dels dos grans partits. "I és que abans d'eleccions tot anava molt ràpid, i ara ens trobem com que encara no hi ha estudi d'impacte mediambiental, no s'han contestat les al·legacions i no hi ha previsió econòmica important (més enllà de 35.000 euros) per a una infrastructura valorada en 150 milions d'euros. Per tant, resulta poc creïble que l'obra estiga finalitzada abans de 2011, tal i com es va prometre en eleccions"
Per últim, Enric Morera ha anunciat que el BLOC presentarà tota una bateria d'esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat a través dels seus socis parlamentaris a Madrid.

| Més