El BLOC JOVE Safor-Valldigna presenta un nou cicle de rutes per la comarca





La primera tindrà lloc per les fonts del Mondúver el 26 d'abril i comptarem amb el relat de rondalles valencianes a càrrec de Víctor Labrado




El BLOC JOVE de la Safor-Valldigna torna a organitzar el cicle “En ruta: coneix i estima la Safor-Valldigna”, des del 12 d'abril fins al 14 de juny. Les eixides estan pensades per tal de donar a conèixer paratges de la comarca de la mà de les persones que hi viuen. A més, des del BLOC JOVE volem compatibilitzar l'oci i el compromís pel territori per fer arribar d'una manera més senzilla la importància de tenir cura del nostre entorn natural.L'objectiu, recordem, és que els saforencs i les saforenques coneguem i gaudim d'alguns paratges naturals i béns culturals de la comarca. Conéixer és el primer pas per poder estimar qualsevol cosa. I amb l'estima cap a allò que considerem nostre, podrem conservar i potenciar aquests espais. Des del BLOC JOVE, volem continuar amb l'activitat començada l'any passat, donada la resposta molt positiva que va tenir. Així, volem agrair totes les persones que van participar i animem la joventut, i tota la gent que vulga passar un matí de festa de manera distesa, a fer-ho de la mà dels paratges de la comarca.
El nou calendari d'excursions ha estat dissenyat a partir dels suggeriments i idees dels participants en l'anterior cicle, en una trobada i sopar celebrats a la seu del BLOC JOVE de la Safor el passat mes de març. Allà mateix, els simpatitzants i membres del BLOC JOVE van poder visionar els vídeos de la passada campanya.
Les eixides són les següents:

- Diumenge 26 d'abril: Fonts del Mondúver i llegendes valencianes.
- Diumenge 1 de maig: Dia del traballador. Ruta de les 3 creus a Tavernes de la Valldigna.
- Diumenge 17 de maig: marjal Pego-Oliva, en col·laboració amb el BLOC JOVE Marina Alta.
- Diumenge 31 de maig: les fonts de Vilallonga.
- Diumenge 14 de juny: Rafelcofer.

Diumenge 26 d'abril, la primera
Diumenge 26 d'abril tindrà lloc la primera eixida del cicle: en aquest cas passejarem per les fonts del Mondúver (la font de l'Ull, la de l'Olivera i la del Xopet. Al llarg del recorregut gaudirem del relat de llegendes valencianes, que anirà a càrrec de l'escriptor Víctor Labrado. Es tracta d'una ruta circular. La duració serà de 3 h i mitja. Organitza l'Associació Cultural Marge Gros.
L'eixida se situa a la seu del BLOC JOVE Safor-Valldigna (C/Tossal, 5 - GANDIA) a les 08:30 h. (des de Xeraco, a les 9:00 h). En principi, cadascú es fa responsable del seu mitjà de transport però a l'eixida l'organització coordinarà els participants per emprar els menys vehicles possibles. És aconsellable dur roba còmoda, calcer adequat, aigua i esmorzar

'Terra Jove', núm. 2
D'altra banda, els/les joves nacionalistes de la Safor-Valldigna presenten un nou número de Terra Jove. En aquest exemplar, vos presentem les rutes que hem programat per a la primavera i un recull d'articles d'opinió d'actualitat sobre la comarca.



| Més