EL BLOC LLIURA ELS PREMIS LLIBERTATS NACIONALS ALS NOU PRIMERS REGIDORS NACIONALISTES



25 D’ABRIL

L’Hort de la Bosca d’Oliva (la Safor-Valldigna) reuneix més d’un centenar de persones


Oliva “un poble valencià de soca-rel, que sempre ha comptat amb representació nacionalista al seu ajuntament...” va ser l’escenari dissabte passat de l’acte de lliurament del Premi Llibertats Nacionals, màxim reconeixement que atorga el BLOC. Així, l’Executiva Nacional va decidir que enguany el guardó el reberen aquelles persones que, en aquests trenta anys d’ajuntaments democràtics, han posat el seu nom en les llistes municipals nacionalistes, a les del BLOC, les de la Unitat del Poble Valencià, les del Partit Nacionalista del País Valencià, les del Bloc d'Esquerres d'Alliberament Nacional, les de Nacionalistes d'Alcoi, les d'Esquerra Independent de Castelló, les del Partit Valencià Nacionalista i un llarg etcètera...
El premi es lliurà, en representació de totes les persones que han format part de les llistes, a aquelles que van encapçalar les municipals de 1979, i particularment a les nou persones que van obtindre acta de regidor a Benidorm, a Sedaví (Pep Cabanes), a Ontinyent Héctor Verdú i Xavier Sanz), a Tavernes de la Valldigna (Miquel Joan i Josep Muñoz), a Castelló (Vicent Pitarch) i a la Font d'En Carròs (Jesús Puig, primer alcalde nacionalista).

“Nou regidors va obtindre el valencianisme polític l’any 1979. Més de 300 regidors, 24 alcaldies, la presidència de mancomunitat a la Ribera baixa, una diputada provincial a la Diputació de Castelló i dos diputats a les Corts Valencianes té a hores d’ara el BLOC que en aquests 30 anys s’ha convertit en la casa gran dels nacionalistes valencians, en el partit de referència dels valencianistes...” El Secretari d’Organització, Josep Melero va destacar l’exemple cívic i moral dels guardonats, gràcies al qual el BLOC pot presumir que no té cap imputat “cosa que no poden lluir els nostres competidors electorals...”

Precisament, el regidor i el portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Oliva, David González va posar Oliva com a un exemple de l’empremta que els nacionalistes han deixat al llarg d’aquests anys. “Fa un moment, alguns de vosaltres heu pogut descobrir i tastar un trosset de la nostra història viva amb la visita a una part del casc antic i heu comprovat alguns dels resultats de recuperació patrimonial, fruit de la nostra gestió. La recuperació d’aquest parc de l’Hort de la Bosca també és deguda a la nostra gestió i a l’esperit de preservació del nostre entorn natural. Només són alguns exemples. Igual que a Oliva, la presència de regidores i regidors nacionalistes a molts dels ajuntaments del País Valencià ens ha permés des de l’àmbit municipal treballar per tot allò que els valencians no volem perdre i que hui reivindiquem amb la celebració del 25 d’abril: la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre entorn natural, el nostre territori, els nostres drets i llibertats i la nostra actitud tolerant i oberta com a poble, amb uns trets d’identitat propis”

En la mateixa línia es va manifestar la secretària comarcal, Pepa Izquierdo, la qual va destacar el paper de la Safor-Valldigna “capdavanter en el nostre projecte del valencianisme polític. Des de l’inici de la democràcia als ajuntaments, fa ara 30 anys, s’ha comptat amb representació dins de les corporacions municipals. No va estar fàcil als inicis, ni tampoc està fàcil a l’actualitat, però el nostre esforç no ha decaigut en aquests 30 anys. Així ho demostra el comptar amb 8 alcaldies i més de 50 regidories. A més de tindre representació en 23 dels 31 pobles de la comarca, és a dir més d’un 70 per cent dels municipis.”

Finalment, va tancar l’acte el secretari general del BLOC i diputat a les Corts. Enric Morera va recordar algunes de les coincidències entre el PP-PSOE en qüestions substancials, com ara l’aigua, l’estatutet... I front el bipartidisme va presentar un BLOC “que té un projecte propi per al nostre País, en clau valenciana” Morera va reconèixer que potser s’ha tardat massa temps, que “hem comés errades, però no hem clavat la ‘pata’, ni la ma...”

Oliva (la Safor-Valldigna), 25 d’abril de 2009

| Més