EL PP REBUTJA LA CREACIÓ D’UNA UNITAT DE FIBROMIÀLGIA A L’HOSPITAL DE GANDIA




Enric Morera es reuneix amb les associacions de Fibromialgia de la Safor i es compromet a presentar noves iniciatives a les Corts i als ajuntaments

Els col·lectius reclamen que se’ls reconega la malaltia i no se’ls tracte com a “boges”


El diputat del BLOC-Compromís, Enric Morera s'ha reunit aquest matí a Gandia amb les associacions de malalts de fibromiàlgia de la Safor, AFISAVALL i AFISA, per tal de comunicar-les la negativa del PP a aprovar la seua proposició no de llei a les Corts Valencianes perquè s'hi creen unitats específiques de fibromiàlgia, fatiga crònica i del dolor a l’hospital Francesc de Borja i a la resta de centres hospitalaris públics del País Valencià. "Estes unitats haurien de comptar amb la dotació de personal especialitat adequada per al diagnòstic i tractament d’estes malalties". El BLOC també va instar la Conselleria de Sanitat, sense èxit, a difondre a tota la xarxa sanitària, així com als equips de valoració d’incapacitat "una mena de protocol amb instruccions i cursos de formació sobre la fibromiàlgia per a sensibilitzar el personal que els formen"

Tot i el rebuig de la Generalitat, el diputat olivà ha anunciat que el seu grup continuarà insistint amb la presentació de noves iniciatives als ajuntaments valencians, però també a les Corts Valencianes, com ara sol·licitar a al Conselleria que “ajude vertebrar les associacions de fibromiàlgia, mitjançant la creació d’una federació o preguntar-li al conseller sobre el número d’atencions específiques d’aquestes malalties als hospitals de referència (València, Sant Vicent del Raspeig...) La salut no és un negoci, sinò un dret fonamental de la ciutadania. En aquest sentim, nosaltres reivindiquem el valencianisme com a sinònim de Benestar Social i treballarem colze a colze amb el col·lectius sociosanitaris".

Per la seua banda, les representants d’AFISAVALL i AFISA, Empar Fossatti i Luisa Arias, respectivament han lamentat que el PP rebutjara una iniciativa que haguera estat “molt positiva per a nosaltres. La societat ha de saber i conscienciar-se que no estem boges, que necessitem treballar. Cal que es reconega la nostra malaltia com a crònica perquè tingam dret a una discapacitat. Existim no som invisibles”. Els col·lectius han fet autocrítica i han destacat la necessitat de “començar a treballar conjuntament, sumant esforços i no dividint...”

Es calcula que la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica afecta o pot afectar entre un tres i un cinc per cent de la població sanforenca, majoritàriament dones de 40 a 50 anys, tot i que estan apareguent els primers casos entre la població infantil. Les afectades per aquestes malalties s'enfronten a la problemàtica física, però també d'atenció sanitària. Tal és el grau de falta de desconeixement o desinterés per part del personal sanitari que els malalts han d'iniciar un vertader calvari per diferents especialitats mèdiques, entre elles la psiquiatria.

| Més