EL BLOC EXPOSA A LA FEDERACIÓ LOCAL D’ASSOCIACIONS VEÏNALS LES SEUES AL·LEGACIONS A L’ESTUDI D’INTEGRACIÓ PAISATGÍSTICA DEL PROJECTE DEL TRAMVIA


Els representants del BLOC van exposar el seus interrogants sobre el projecte: “continuem pensant que potser hi ha millors alternatives, respecte al traçat i respecte al model. Pel que fa al traçat, seria més coherent, més productiu, menys impactant, utilitzar l’actual via del tren que ajudaria a dotar de mitjà de transport a urbanitzacions que a hores d’ara no el tenen i que suposaria l’eliminació d’una barrera i la integració urbanística de distints espais de la ciutat (Mar-2, Sant Nicolau, Grau 1-Grau 2) i evitaria l’impacte que va a suposar el tramvia en la carretera del Grau, amb l’eliminació d’un dels carrils i els problemes de mobilitat que això suposarà". No entenen perquè és possible un tramvia per la Safor, per un traçat compatible amb el futur tren i en el cas de Gandia (Gandia-Grau) no.

I respecte al model, "cal recordar que el que es proposa no és el que recomana el Pla de Mobilitat Sostenible, encomanat (previ pagament de 180.000 €) pel propi govern municipal, ja que, a hores d’ara, hi ha sistemes més eficients, més versàtils, menys impactants i menys costosos que el tramvia”.

El BLOC considera també que el model concret que se’ns proposa és manifestament millorable. “Per exemple, s'han el·liminat les catenàries electrificades en tot el traçat urbà de Gandia (seran soterrades), però es mantenen al Grau, amb un impacte evident i un greuge comparatiu entre els dos nuclis urbans...".
“Però hi ha més: hem escoltat estos dies que el tramvia arribarà al futur Palau de Congressos. En l’avantprojecte presentat no és així (arriba a la gasolinera). Prolongar-lo fins el futur Palau de Congressos té dos inconvenients. D’una banda, el cost: qui ho pagarà? Cal tindre en compte que parlem de més 5.000 €/m. I, d’una altra, el traçat: com passarà el barranc? Esta és una pregunta que hem formulat i ningú ens ha contestat però tenim curiositat per saber-ho perquè per l’actual pont no cap: en farem un altre? Anirà pel mateix lloc que els cotxes? També s’ha anunciat que en una segona fase es durà el tramvia fins el final de la platja, la qual cosa pot suposar, com a mínim, 30 milions d’€ més”.
El co-portaveu del BLOC a l'Ajuntament de Gandia, Facund Puig va recordar que l'estudi que s’ha aprovant fa referència a un tramvia que du des del carrer Tossal fins el Grau. I que, després, connectarà amb un urbà circular per la platja. “No sabem si s’ha tingut en compte el fet que existeix una concessió, la Marina, que acaba l’any 2012, és cert, però que és competència de la Generalitat i no de l’ajuntament. Però cas que fora factible esta idea, suposaria un pas enrere, que pot tindre conseqüències econòmiques perquè pot afectar seriosament el turisme. No seria lògic que per anar des del final de la platja fins l’hospital, una persona haguera d’agafar l’urbà circular de la platja, baixar i agafar el tramvia en el centre social del Grau, baixar en l’estació i agafar un altre urbà”.


Gandia, 30 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC I EL VEÏNAT DEL CARRER TOSSAL PRESENTARAN AL·LEGACIONS CONTRA EL TRAÇAT ACTUAL DEL TRAMVIA



Els econacionalistes es tornaren a reunir ahir amb més de quaranta residents del carrer per a on passarà el tramvia per informar-los de l’obertura del termini d’al·legacions a l’Estudi d’Integració Paisatgística del projecte d’obres.

Asseguren que "perjudica la seua qualitat de vida, produirà sorolls i vibracions, serà un perill per als xiquets i els usuaris del carrer per a vianants, té un fort impacte visual...".

Proposen traçats alternatius, com ara l’actual via del tren que uneix Gandia i el Grau o el trasllat de l’estació d’eixida (del parc de l’estació) a l’altra banda de l’Avinguda del Grau...

La reunió va comptar també amb els dirigents de l’Associació de Veïns de Corea, els quals han sol·licitat, "sense èxit", la convocatòria d’una Junta de Districte Extraordinària.

Hui dimecres, a les 20 hores, el BLOC-Verds es reunirà amb la junta de la Federació Local i els presidents de totes les associacions de veïns de Gandia.

Gandia, 29 de juliol de 2009

| Més

EL VEÏNAT DEL GRAU MOSTRA EL SEU REBUIG AL TRAÇAT ACTUAL DEL TRAMVIA


El BLOC-Verds de Gandia reuneix mig centenar de persones que manifesten la seua disconformitat amb el projecte

Hui dimarts es reuniran amb els residents al carrer Tossal

Puig no entén "perquè Orengo proposa un tramvia comarcal per les antigues vies del tren, però els nega això mateix per a Gandia"

Al voltant de 50 persones es reuniren ahir, al Saló d’Actes del Grau, amb els representants del BLOC-Verds per conèixer les afeccions que l’estudi d’integració paisatgística del projecte d’obres del tramvia Gandia-Grau té sobre el districte marítim. Els econacionalistes van informar que el document es troba en fase d’exposició pública i que el veïnat pot manifestar la seua opinió a través del preceptiu Pla de Participació Pública “a pesar que el govern n’ha fet molt poca publicitat”.
Per la seua banda, els assistents van manifestar el seu malestar per la falta d’informació sobre el projecte i van mostrar el seu rebuig, sobretot, al traçat proposat -l’avinguda del Grau- pel govern municipal. En aquest sentit, alguns van anunciar la presentació d’al·legacions.
Precisament, el co-portaveu del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig, ha manifestat aquest matí la incongruència d’Orengo “que presenta a so de bombo i platerets un tramvia comarcal que discorreria per l’antic traçat ferroviari Oliva-Gandia i que seria compatible amb la circulació del tren, però no contempla eixa mateixa possibilitat per a Gandia”. I és que l’edil econacionalista ha recordat que el seu grup va proposar un traçat alternatiu per al tramvia aprofitant les vies de tren que uneixen la ciutat i el Grau. Una possibilitat, d’altra banda, molt ben rebuda pels veïns del Grau, del Grau I i Grau II, la platja de Gandia, el carrer Tossal i adjacents...

El BLOC-Verds es reuneix aquesta vesprada, a partir de les 20 hores, a la seua seu, amb el veïnat del carrer Tossal. Demà s’entrevistaran amb els membres de la Federació Local d’Associacions de Veïns de Gandia i els presidents de les associacions veïnals de la ciutat.

Gandia, 29 d’abril de 2009

| Més

ELS REGIDORS DEL BLOC A GANDIA, OLIVA I DÉNIA LAMENTEN "EL CIRC" PP-PSOE I VOLEN EL TREN "SENSE PERÒS"


Els nacionalistes acusen els dos partits majoritaris de fer demagògia política d’una qüestió que hauria de ser prioritària per a les administracions autonòmica i central

Una vegada més els representants polítics del BLOC a Dénia, Oliva i Gandia, Pau Reig, David Gonzàlez i Facund Puig, respectivament, acompanyats per la secretària comarcal de la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo, han comparegut davant els mitjans de comunicació per reiterar el seu posicionament unànime reclamant la signatura del conveni entre el govern central i la Generalitat que possibilite la construcció del més que reivindicat tren Gandia-Oliva-Dénia.

Els edils nacionalistes han lamentat “el circ mediàtic en què PP i PSOE han convertit el projecte, fent un ús totalment demagògic i partidista”. Puig ha reclamat el tren “sense peròs”. Per la seua banda, el portaveu d’Oliva ha ressaltat “una vegada més, i van moltes, la decepció després que a la reunió entre Camps i Blanco no es donara prioritat a la necessària connexió ferroviària entre les dues comarques. Es tracta d’una injustícia històrica que s’ha tornat a quedar en declaració d’intencions”. Gonzàlez ha recordat que PP i PSOE van votar en contra, fa uns quants mesos, de la proposició no de llei presentada pel BLOC (Compromís) a les Corts per prioritzar la construcció del tren. “Ara, per a nosaltres, el 2010 és l’únic compromís vàlid”.

D’igual manera, Pau Reig ha reclamat a les dues administracions una major unió institucional per aconseguir “la signatura del famós conveni. En canvi, el que tenim és un ball de competències. Reclamem coherència, com la que ha mantingut sempre el BLOC”.

La Safor-Valldigna, 28 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC-VERDS CONSIDERA QUE L’STOCK VIVENDES NO FOMENTA L’OCUPACIÓ

Els econacionalistes opten ofertar PMS per a la construcció d’habitatges públics “i no la compra d’edificis ja construïts que només beneficien alguns grans constructors”

POCA TRANSPARÈNCIA: També critiquen que el procés de contractació d’obres i persones el fa la gerència de l’empresa pública “sense cap procés públic de selecció i participació de tots els representants polítics”

El representant del BLOC-Verds al Consell d’Administració d’Iniciatives Públiques, SL, Emili Ripoll va votar en contra del programa stok vivendes, “no per la finalitat, la promoció de 21 habitatges de lloguer públic, sinó perquè no s’acomplixen els objectius de fomentar l’ocupació en el sector de la construcció”. Els econacionalistes recorden que únicament s’estan comprant edificis pràcticament finalitzats que no generen llocs de treball i on “l’únic beneficiat és algun gran constructor”. Front això, el BLOC considera que una forma de fomentar l’ocupació al sector és que l’Ajuntament de Gandia oferte PMS perquè els constructors puguen concórrer en igualtat de condicions “i no aprofitar vivendes que ja no produixen”.

D’altra banda, el BLOC-Verds ha mostrat el seu malestar pel que considera un pas més en la política d’opacitat de les empreses públiques. I és que segons denuncien, la modificació de les normes internes de funcionament de la societat “reitera el control del gerent de la societat sobre el procés de contractació d’obres i persones” sense que s’establisca cap procés de selecció públic on, a més, tinga presència l’oposició per garantir la transparència mínima. “Creguem que una empresa pública hauria de ser molt més transparent i el fet que el personal laboral de caràcter temporal siga contractat pel president, a proposta del gerent, no és el procés més transparent possible...” ha afegit Ripoll.

Gandia, 28 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC-VERDS LAMENTA QUE LA GENERALITAT CONTINUE CASTIGANT EL CAMP VALENCIÀ

El Consell Local Agrari de Gandia es farà càrrec del cost del tractament contra la mosca mediterrània, davant la negativa de la Generalitat que és l'administració competent

El Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia vol manifestar el seu malestar pel que considera “una nova demostració del menyspreu i poc interès de la Generalitat Valenciana cap al camp valencià”. Concretament, els econacionalistes lamenten que la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació s’haja negat a fer-se càrrec, enguany, del tractament necessari per combatre la Ceratitis Capitata, més coneguda com a mosca de la fruita o de la mediterrània.
Així, el Consell Local Agrari de l’Ajuntament de Gandia ha assumit els costos del tractament contra la plaga. De fet, ja s’ha iniciat el repartiment de mosquers i càrregues insecticides.
Des del BLOC-Verds no entenen com “en lloc de redoblar els esforços per combatre la crisi del camp valencià, agreujada encara més per l’actual situació econòmica, el Consell opta per una política agrària encara més restrictiva”.

Gandia, 27 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC-VERDS ACUSA EL GOVERN DE CAMPS DE “MALTRACTAR LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES VALENCIANES”


Un any més, els econacionalistes denuncien la disminució de les ajudes al foment de la lectura per part de la Conselleria de Cultura:

- D’una banda, la Conselleria ha retallat el 50% de les ajudes per al foment de la lectura en les biblioteques.

- I de l’altra, la conselleria encara no ha publicat la convocatòria d’ajudes per a l’adquisició de material bibliogràfic per part de les biblioteques públiques corresponent a l’any 2009.

- A més, a mitjans del mes de juliol, la Generalitat encara no ha pagat a les biblioteques públiques la part aprovada pel Ministeri de Cultura de la subvenció de 2008, quan ja fa mesos que l’administració autonòmica l’ha rebuda de la central.

Presenten una moció a l’Ajuntament de Gandia demanant a la Generalitat:

1.- Que incremente les ajudes per al foment de la lectura en les biblioteques valencianes.
2.- Que publique l’ordre que regula les ajudes destinades a l’adquisició de material bibliogràfic.

Gandia, 24 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC ES REUNIRÀ AMB EL VEÏNAT DEL GRAU, EL CARRER TOSSAL I LA FEDERACIÓ LOCAL

Els econacionalistes han organitzat reunions per al dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve per tal d’informar-los del nivell d’afecció que el projecte del tramvia Gandia-Grau provocarà en les seues propietats i en les seues vides i perquè puguen manifestar el que consideren convenient.

La primera de les reunions amb el veïnat tindrà lloc el pròxim dilluns, 27 de juliol, a partir de les 20 hores al Saló d’Actes del costat de l’Escola de Música del Grau i comptarà amb la presència dels regidors del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia i d’altres membres del grup municipal i del col·lectiu local.

Dimarts, a les 20 hores i a la seu local del BLOC, Josep Miquel Moya i Facund Puig tornaran a reunir-se amb els residents del carrer Tossal i del parc de l’Estació, afectats pel pas del tramvia.

Finalment, dimecres 29 de juliol els econacionalistes s’asseuran amb l’Executiva de la Federació Local d’Associacions de Veïns de Gandia, a partir de les 20 hores.

Cal recordar que el BLOC-Verds ha detectat algunes afeccions a l’Estudi d’Integració Paisatgística del Projecte d’Obres del Tramvia:

1.- Ocupació d’una zona verda en el Parc de l’estació per ubicar la parada inicial del tramvia.

2.- Pas del tramvia per un carrer peatonal, el carrer Tossal, amb l’oposició frontal i manifestada de gran part dels residents del carrer.

3.- Ocupació de zones verdes en la urbanització Mar-2 per a propiciar el desdoblament de la via.

4.-Col·locació de catenària aèria en tota la zona del Grau afectada pel projecte. Esta qüestió és , a més, molt curiosa, perquè en el document s’afirma que “s’instal·la catenària aèria en el tram que discorre fora del casc urbà, és a dir, des de la glorieta de Carrefour fins la parada del Grau”. És que tota l’àrea del Grau que travessa, no és casc urbà?

5.- Desaparició de la via de servei a l’entrada del Grau i desaparició del carrer Doctor Melis perquè es desvia cap al sud la carretera del Gandia al Grau.

A més, el projecte continua discorrent per la carretera del Grau, sense tindre en compte altres alternatives més interessants, menys impactants i més integradores com puga ser el traçat per l’antiga via del tren.

Recorden la web on els interessats poden plantejar les al·legacions que consideren convenients:



Gandia, 24 de juliol de 2009

| Més

DICTAMEN CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA


JOSEP MIQUEL MOYA: “ENS RECONFORTA SABER QUE HI HA INSTITUCIONS QUE SÍ CREUEN EN LA DEFENSA DEL PATRIMONI, PERÒ ENS ENTRISTEIX COMPROVAR QUE EL NOSTRE AJUNTAMENT NO ÉS UNA D’ELLES”.

El BLOC-Verds recorda que l’Ajuntament de Gandia és l’únic que no reconeix el valor patrimonial de l’alqueria de Romaguera, ja que els informes de Ferran Garcia-Oliver, Isabel Canet, Carles Miret, Víctor Algarra, Joan Cardona i el Consell Valencià de Cultura situen l’edifici entre el segle XVII - principis del XVIII, amb elements del XVI.

Els econacionalistes tornen a reiterar que és possible fer la urbanització de Santa Anna i salvar l’alqueria.


INTERVENCIÓ DE JOSEP M MOYA:

· Suposem que tots coneixereu que el Consell Valencià de Cultura, en el seu darrer informe, ha instat a les administracions públiques a conservar l’Alqueria de Romaguera, en base als documents redactats pel professor Ferran Garcia-Oliver, la historiadora Isabel Canet i l’arqueòleg Carles Miret, tots tres membres de l’Associació Arc de Mig Punt i gandians, als qui no han tingut en compte per a res (fins i tot se’ls ha arribat a faltar al respecte) els responsables municipals de la nostra (i seua) ciutat.

· L’informe del Consell Valencià de Cultura arriba després que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Gandia acordara que l’edifici s’ha d’enderrocar perquè no té cap valor històric, cultural o etnològic, afirmació que basen en l’informe arqueològic d’Algarra i Cardona.

· Nosaltres hem llegit, per fi, eixe informe i podem assegurar que no hi ha cap referència que induisca a enderrocar l’alqueria.

· Ni tan sols hi ha cap referència de la que es desprenga la conclusió que l’alqueria no té cap valor.

· Eixe informe es limita, exclusivament, a datar l’alqueria i s’havia de complementar amb un altre de l’arquitecte Carles Dolç, del que no en sabem res encara.

· I la datació de l’alqueria, coincidint amb els informes de Garcia-Oliver, Canet i Miret, es remunta al segle XVI, del que encara resten dempeus uns xicotets paraments.

· És cert, com tots sabíem, que l’alqueria és producte de successives intervencions, la més important de les quals es realitza ja en el segle XX.

· Però l’informe diu clarament que el cos principal, fàcilment identificable i recuperable, és de les darreries del segle XVII o principis del XVIII, és a dir, entre 1650 i 1750.

· A la nostra ciutat, no tenim tants edificis d’eixa antiguitat, i, a més, amb vestigis 100 anys anteriors.

· Nosaltres no sabem què en pensaran de tot açò els arqueòlegs Algarra i Cardona però ens atrevim a afirmar que no es mereixen que s’assegure que en el seu informe conclou que l’alqueria no té cap valor i que s’ha d’enderrocar, és a dir, que se’ls culpe, indirectament, de la decisió final.

· Suposem que l’Ajuntament de Gandia va a fer cas omís a la recomanació del Consell Valencià de Cultura, a qui en altres ocasions se’ls demana parer per defensar els seus punts de vista.

· Però per als qui estem defensant la salvació de l’alqueria des del moment en que coneguérem el seu destí, ens reconforta pensar que hi ha institucions que creuen realment en la defensa del patrimoni, encara que, d’una altra banda, ens omple de tristesa comprovar que l’Ajuntament de Gandia, el nostre ajuntament, no és precisament una d’elles.

· Hem de fer esment també que estem pendents de la resolució final de la Conselleria de Cultura que obligava a l’ajuntament i a l’IVVSA a esperar.

· Per això, tornem a reclamar que es facen els esforços possibles per salvar l’alqueria.

· I tornem a reiterar que això és possible juntament amb l’inici immediat de les obres d’urbanització, que també reclamem.

· L’alqueria es troba en una zona verda, per baix de la rasant, efectivament, però estem convençuts que un projecte de rehabilitació i integració és possible. I fàcil.

· El debat es redueix únicament a una qüestió estètica.

· Des del Bloc entenem que, per damunt de l’estètica, està la conservació, la investigació i la difusió de la nostra memòria i el nostre passat.

· És lamentable que després de més de 2 anys i mig reclamant-ho, arribem a este punt, i que es vullga fer creure que s’ha de triar entre l’alqueria o la urbanització i s’intente enfrontar als qui pretenen salvar l’alqueria (entre els qui ens incloem) amb els veïns de Santa Anna o els qui entenen que la urbanització és essencial (entre els qui també ens incloem).

· Ni uns ni altres es mereixen esta situació perquè no són enemics.

· Comencem la urbanització i salvem l’alqueria (ara amb l’aval del Consell Valencià de Cultura).


| Més

EL BLOC I EL BLOC JOVE DE GANDIA CONDEMNEN EL DARRER ATAC FEIXISTA AL CASAL DE LA DIVERSITAT

Els econacionalistes demanem a la Policia Nacional més diligència per dentindre els agressors que els darrers anys també ataquen "amb impunitat total" la seu del nostre i altres partits polítics i entitats culturals progressistes

Els Col·lectius locals del Bloc Nacionalista Valencià i del Bloc Jove de Gandia volem mostrar la nostra solidaritat amb el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor (LGTB), la seu del qual ha estat víctima, novament, d’una agressió feixista i homòfoba.
És per això, que tornem a demanar als cossos i forces de seguretat major diligència contra aquest tipus d’atemptats contra la democràcia i la convivència pacífica. No cal recordar, que tant el Bloc, com altres formacions polítiques i entitats culturals han patit nombrosos actes feixistes a Gandia i el País Valencià (agressions físiques, amenaces per internet i verbals, pintades en les seus i crema de vehicles dels regidors) sense que s’haja produït cap detenció.


Gandia, 23 de juliol de 2009

| Més

EL GOVERN NO INFORMA “COM CAL” DE L’OBERTURA DEL PRECEPTIU PLA D’INFORMACIÓ I PARTICIPACIÓ PÚBLICA SOBRE EL TRAMVIA


El BLOC-Verds denuncia que només s’ha penjat un anunci en la web municipal “mentre que el govern inverteix milers d’euros en campanyes de publicitat sobre el tramvia”.

Els econacionalistes fan pública la web on les persones interessades poden plantejar les al·legacions que consideren convenients:


Després d’una ullada al projecte han detectat algunes afeccions:

1.- Ocupació d’una zona verda en el Parc de l’Estació per ubicar la parada inicial del tramvia.

2.- Pas del tramvia per un carrer peatonal, el carrer Tossal, amb l’oposició frontal i manifestada de gran part dels residents del carrer.

3.- Ocupació de zones verdes en la urbanització Mar-2 per a propiciar el desdoblament de la via.

4.-Col·locació de catenària aèria en tota la zona del Grau afectada pel projecte. Esta qüestió és, a més, molt curiosa, perquè en el document s’afirma que “s’instal·la catenària aèria en el tram que discorre fora del casc urbà, és a dir, des de la glorieta de Carrefour fins la parada del Grau”. És que tota l’àrea del Grau que travessa, no és casc urbà?.

5.- Desaparició de la via de servei a l’entrada del Grau i desaparició del carrer Doctor Melis perquè es desvia cap al sud la carretera del Gandia al Grau.

A més, el projecte continua discorrent per la carretera del Grau, sense tindre en compte altres alternatives més interessants, menys impactants i més integradores com puga ser el traçat per l’antiga via del tren.

El BLOC-Verds tornarà a convocar reunions amb els veïns i els col·lectius afectats per tal d’informar-los del nivell d’afecció que la infrastructura provocarà en les seues propietats i en les seues vides i perquè puguen manifestar el que consideren convenient.


Gandia, 21 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC-VERDS LAMENTA QUE LA JUSTÍCIA DÓNE UN SEGON TOC D’ATENCIÓ AL GOVERN PER LA PERMISSIVITAT PEL QUE FA AL SOROLL A LES ZONES D’OCI


SOROLL/DISCOTECA SENSE LLICÈNCIA: El jutjat torna a donar la raó al veïnat i a condemnar l’Ajuntament
.

Els econacionalistes demanen major respecte a la legalitat mediambiental i exigeixen polítiques efectives que garantisquen el dret al descans del veïnat, “perfectament compatible amb l’activitat dels pubs i les discoteques”.

Fa un any una altra sentència obligava l’Ajuntament de Gandia a declarar Zona Acústicament Saturada l’entorn de la plaça del Castell, a la platja de Gandia.

Recorden que la legislatura anterior el PSOE no acceptar la declaració de Zona Acústicament Saturada proposada pel BLOC-EV, aleshores soci de govern. PP i Plataforma també votaren en contra fa dos anys.


Gandia, 20 de juliol de 2009

| Més

EL PLA D’ACCIÓ COMERCIAL CONFIRMA LES TESIS DEL BLOC SOBRE LA IMPORTÀNCIA DEL COMERÇ URBÀ I ALERTA DEL PERILL DE LES GRANS SUPERFÍCIES


FACUND PUIG:

“L’equip de govern municipal està permetent eixa proliferació de superfícies comercials en l’extraradi de la ciutat, sense haver pres cap tipus de mesura que permetera al comerç urbà defensar-se d’una competència tan ferotge”.

“Desgraciadament, el govern de Gandia no sembla coincidir amb este model comercial. Ells s’inclinen per posar en práctica la frase d’Orengo que “el sol ix per a tots””.

Els econacionalistes demanen “amb caràcter urgent” un calendari d’actuacions que, seguint les recomanaciones del pla, les pose en marxa en un període de temps curt.

Lamenten que s’haja tardat tant en publicar les conclusions i que no s’entrevistara els comerciants.

Sol·liciten la rectificació d’algunes errades a l’estudi:

3.1.- Denominacions incorrectes de certes àrees comercials de la ciutat (Esclaves...).

3.2.- Confusió en alguns moments de l’estudi entre les actuacions de la Unió de Comerciants i la Federació de Comerciants del Centre Històric.

3.3.- Quan s’enumeren els principals equipaments de la ciutat, agrupats per barris, s’hi succeïxen una elevada quantitat d’inexactituds:

· CP Santo Tomàs de Villanueva o col·legi Jesús Obrero, a la República Argentina.
· Hospital de Raval, al districte del Raval.
· Institut de Salut Mental, a la zona de les Esclaves.
· No s’anomenen alguns equipaments bàsics com el Centre Cultural de la Plaça del Rei en Jaume o el Maga, per exemple
.

Gandia, 17 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC ENCARA NO HA REBUT L’INFORME-AVANÇ DE VÍCTOR ALGARRA SOBRE L'ALQUERIA DE ROMAGUERA

Els econacionalistes recorden que han passat 16 dies (30 de juny) des que tinguera lloc la Comissió Extraordinària de Territori, Sostenibilitat i Habitatge on es presentà el document. “En canvi, sí que es va facilitar una còpia a alguns mitjans de comunicació”

Es pregunten què se n’ha fet de l’altre informe encomanat per l’ajuntament a l’arquitecte Carles Dolç “i perquè es decideix l’enderroc de l’alqueria Romaguera sense tindre’l en compte”

Denuncien que Mut amaga públicament l’existència d’altres estudis que està realitzant, a hores d’ara, la Conselleria de Cultura i el Consell Valencià de Cultura


“El fet d’aparéixer vestigis del S. XVI ens diu que l’actual (en part del segle XVII) s’edifica sobre una altra més antiga. I no estem tan sobrats en la nostra ciutat de restes patrimonials i arquitectònics com per anar tombant-ne. Nosaltres ens continuem manifestant partidaris de l’execució immediata de la urbanització, però pensem que això és possible sense enderrocar l’alqueria”

| Més

QUÈ PASSA AMB ELS CARTELLS ELECTRÒNICS DE LES ENTRADES DE GANDIA ?

El BLOC-Verds recorda que el seu cost va ser molt elevat “com per a donar només informació sobre els aparcaments públics”

El regidor del Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Facund Puig va preguntar dijous passat -durant el Ple ordinari- per les raons del no funcionament dels cartells de senyalització electrònica ubicats a les entrades de la ciutat. I els que els econacionalistes van recordar que es van instal·lar la darrera legislatura, amb un cost molt elevat, amb l’objectiu de facilitar informació i dades del trànsit en temps real, via satèl·lit. “En canvi, mai han funcionat i només es limiten a aconsellar els conductors que utilitzen els aparcaments públics de la ciutat... Un cost molt elevat, per a tan poca utilitat”.
Per la seua banda, el responsable de Mobilitat i Trànsit, Vicent Mascarell va respondre que prendria nota i esbrinaria les causes de la infrautilització dels panells de senyalització electrònica.

Gandia, 14 de juliol de 2009

| Més

LA PÈRDUA DE LA CATEGORIA DEL GANDIA BÀSQUET “ÉS CONSEQÜÈNCIA DE LES FALSES PROMESES I DE L’AVARÍCIA DEL GOVERN MUNICIPAL”


El BLOC-Verds recorda que Orengo va comprometre ajudes institucionals per a 4 anys i no ha compensat el club, com cal, per la desaparició de l’esponsorització de l’Aigües de València.


Els econacionalistes reconeixen la tasca dels directius “els actuals i els passats, tots sense distinció, ens han regalat estos anys uns espectacles esportius meravellosos, que nosaltres volem agrair i que uns altres no han sabut valorar”.

JOSEP M MOYA: "Un mitjà de comunicació deia que a veure quin polític s’acosta pel pavelló a un partit de la lliga provincial. Jo aniré. I tornaré a treure’m el meu passe de soci, sense esperar a que me’l regale el club per la meua condició de regidor. I ho faré sense problema, com he fet els darrers 20 anys. Com ho feia en els temps de la rivalitat amb els “lejieros”. Com ho he fet des de la unificació dels dos clubs. I espere tornar a viure tots aquells ascensos: de l’autonòmica a l’EBA, a la LEB i, finalment, a la LEB Or".

Gandia, 10 de juliol de 2009

| Més

ENCARA NO HI HA CAP ACORD FORMAL PER A LA CESSIÓ DE LA DÀRSENA NORD DEL PORT


Orengo reconeix que no hi ha novetats pel que fa a les negociacions amb l’Autoritat Portuària de València.

L’alcalde va anunciar que se signaria un conveni el primer trimestre de 2009.

Orengo i Mut viatjaren recentment a París per conèixer la proposta de Renzo Piano per a la zona
.

El portaveu del Grup Municipal del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya va aprofitar el punt de precs i preguntes del Ple ordinari d’ahir per preguntar l’alcalde “si existeix ja un acord formal amb l’Autoritat Portuària de València per a la cessió del terrenys on es pretén construir el futur Palau de Congressos”, que projecta Renzo Piano. Doncs bé, José Manuel Orengo va reconèixer que no existeix cap novetat al respecte. I això que l’alcalde va anunciar, ara fa set mesos (19 de desembre), que la cessió dels terrenys de la dàrsena nord del port per part del govern central seria imminent, dins el primer trimestre de 2009.
La resposta va sorprendre molts dels presents, si tenim en compte que a finals del mes de juny passat la primera autoritat local viatjava, acompanyada del responsable de Territori, Fernando Mut, fins a París per tal d’interessar-se pels treballs de Piano al voltant del megaprojecte.

| Més

EL BLOC DEMANA QUE ES DECLAREN BIC (Bé Immaterial) LES SOCIETATS MUSICALS VALENCIANES


Els econacionalistes traslladen al Ple la proposta de les tres bandes de música de Gandia.

Facund Puig recorda que en aquests moments la Conselleria de Cultura també tramita dues iniciatives semblants presentades pel BLOC: la declaració del Tio de la Porra i el Jurat d’Aigües de la Marjal com a BIC-Bé Immaterial.

Gandia, 6 de juliol de 2009

| Més

LA NOVA ORDENANÇA CONSAGRA UNA EDUCACIÓ INFANTIL MUNICIPAL DE PAGAMENT



PREU ESCOLES INFANTILS


El BLOC-Verds denuncia un increment desproporcionat, totalment injustificable en un moment de crisi com l’actual:

Matrícula: passa de 12 a 20€. Increment del 70%.
Material escolar: 30€ (l’anterior ordenança no contemplava este concepte).
Menjador: passa de 42 a 54€. Increment del 30%.
Es manté el preu de l’escolarització, però a partir d’ara les famílies han d’ingressar a l’ajuntament l’ajuda de 90€ mensuals que els atorga la Generalitat.

Ja no es tindrà en compte la renda per càpita de la unitat familiar...

Facund Puig recorda que s’incompleix l’acord plenari de 2006 ple que fa la gratuïtat de les escoles infantils i anuncia la presentació d’esmenes perquè:

· La matrícula, el material escolar i l’escolarització siguen gratuïtes.

· Es mantinga el preu del menjador en 42€.

· Es mantinga la bonificació a les famílies nombroses i a les que tinguen més d’un germà, però proposarem que, a més, s’establisca un sistema de beques de menjador del qual es puguen beneficiar les famílies amb menors recursos, igual que es fa en la resta de nivells educatius.

Gandia, 3 de juliol de 2009

| Més

EL BLOC MOSTRA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ LES OBRES INACABADES DE LA URBANITZACIÓ DE MARXUQUERA







Els econacionalistes confien que la gent jutge per sí mateix en veure “com hi ha pósters de llum en mig de la via pública, carrers tallats, suposats parcs que estan abandonats, tubs de la llum a l’aire...”

Recorden que Mut ja va anunciar fa uns quants mesos que l’obra civil estava totalment acabada

Demanen al govern la finalització de les urbanitzacions pendents a Gandia: Marxuquera, Kentuky i Rafalcaid


“Una imatge val més que mil paraules”. Sota aquesta premissa els membres del Grup Municipal del BlOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia han volgut que els mitjans de comunicació foren testimonis de l’estat en què es troben les obres d’urbanització de Marxuquera, sobretot després que el responsable d’Urbanisme, Fernando Mut anunciara fa uns quants mesos que l’obra civil estava finalitzada. “Volem que la gent traga les seues pròpies conclusions, per això pretenem que veguen les imatges de carrers acabats amb pòsters situats en mig, espais abandonats que haurien de correspondre a parcs i zones verdes, vials per acabar, tubs de la llum a l’aire lliure com si foren escultures...”

Els econacionalistes ha recordat que la darrera legislatura Fernando Mut va ser molt crític amb l’anterior responsable d’Urbanisme, Jaume Borràs “i ara ja fa dos anys que les dirigeix ell. Durant aquest temps, el senyor Mut ha donat moltes dates d’acabament: primer en desembre de 2007, després l’estiu de 2008 i ara fa dos o tres mesos que va assegurar que l’obra civil estava completament acabada”.

El BLOC-Verds ha demanat el govern que faça tots els esforços perquè s’acaben les urbanitzacions que encara estan pendents a Gandia: Marxuquera, Rafalcaid i Kentuky, perquè “la gent de Gandia ha costejat eixes urbanitzacions amb els seus diners i veu amb desesperació com no s’acaben mai”.

| Més

EL PSOE I LA DRETA SIGNEN LA SENTÈNCIA DE MORT DE ROMAGUERA


El Bloc demana que, almenys, “tinguen la decència” de convidar-los al soterrament per poder acomiadar dignament l’edifici

I això que l’informe encomanat per l’Ajuntament confirma que l’Alqueria és, com a mínim, del segle XVI, tal i com ja apuntaven els informes de l’associació Arc de Mig Punt

Els econacionalistes es continuen manifestant partidaris de l’execució immediata de la urbanització,
“però pensem que això és possible sense enderrocar l’alqueria. Dissortadament, ni l’IVVSA ni l’Ajuntament (PSOE+Plataforma+PP) ho entenen així”


JOSEP MIQUEL MOYA: “Esperem que siga l’última i esdevinga un símbol per a la lluita pel nostre patrimoni. Una lluita que el Bloc no abandonarem. Potser el proper objectiu siga l’edifici dels Peons Caminers a l’Avinguda del Grau"

| Més

EL BLOC ALERTA QUE ELS BANCS TAMPOC ES FIEN DE LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L’AJUNTAMENT


NOU PRÉSTEC DE 14 MILIONS D’EUROS

EL BLOC ALERTA QUE ELS BANCS TAMPOC ES FIEN DE LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L’AJUNTAMENT


Les condicions de les operacions denoten la falta de confiança en les finances municipals, com també ho demostra que s’haja tardat tres mesos en arribar a acords amb les entitats financeres i no pel total del préstec que necessitem

El Banc de València va a prestar a l’Ajuntament de Gandia 10 milions d’€, pels quals cobrarà una comissió d’obertura de 50.000 € i ens els prestarà a 15 anys, amb 3 de carència (sempre comencen pagant les corporacions posteriors) i a un interés de l’euribor + 2,5 %

És com si pagàrem 4 euros per un producte que val 1,5. Estes no són unes bones condicions i menys encara per a una quantitat tan alta de diners

El Bloc tenim, en principi, un dubte legal perquè el Plenari de l’Ajuntament va aprovar un plec amb unes condicions concretes i determinades que ara es varien en una d’estes propostes: concretament el préstec de 10 milions d’€ (el més gran) no serà a 20 anys (com posava el plec) sinó a 15. I volem dir que el fet que no s’acomplisca en la seua integritat el plec podria suposar la invalidesa del préstec

JOSEP MIQUEL MOYA: “Estes no són unes condicions normals per a un ajuntament sanejat; més bé sembla que s’haja carregat el risc de prestar diners a una entitat amb problemes”

Gandia, 30 de juny de 2009

| Més