FACUND PUIG: “EL BLOC SÍ VOL PARLAR D'EUROPA I PROPOSARÀ LA CREACIÓ D’UN PLA EUROPEU D’INFRASTRUCTURES”


Àlvar Català recorda la importància que la Safor-Valldigna estiga inclosa en un futur Corredor Mediterrani

“Qualsevol país del món amb dos dits de front apostaria per un corredor mediterrani com aquest. Potser Espanya no és capaç de fer-ho perquè ha fet d’altres tonteries en casos similars. El BLOC-Coalició per Europa som garantia que el corredor siga una realitat el més aviat possible”


El regidor del BLOC a l’Ajuntament de Gandia i l’alcalde de Palmera, Facund Puig i Àlvar Català, respectivament, han citat aquest matí els mitjans de comunicació davant l’estació intermodal de Renfe a Gandia per tal d’escenificar el recolzament del BLOC-Coalició per Europa al Corredor Mediterrani.

Puig ha anunciat que la coalició proposarà un Pla Europeu d’Infraestructures que servisca per a donar exida i entrada a mercaderies i persones per eixe espai de comunicació. “El BLOC – Coalició per Europa potenciarà la connexió ferroviària. El 2010 la UE ha de prendre decisions importants sobre quines són les grans xarxes ferroviàries a potenciar i una d’elles ha de ser el corredor mediterrani” L’ex secretari comarcal ha lamentat que les connexions ferroviàries entre Castelló i Tarragona es facen amb una única via “que significa un coll de botella inacceptable”, mentre que les connexions amb el centre de l’Estat estan garantides.
La coalició també apostarà per la potenciació dels ports valencians, dels fluxos de mercaderies i transports i per una gestió inadequada i autònoma dels aeroports valencians. “El PP i el PSOE no tenen una opinió clara pel que fa al corredor del Mediterrani: aquesta ambigüitat fa témer el pitjor”, ha constatat Puig. El regidor nacionalista ha recordat que “el 40% de les exportacions i importacions de l’Estat espanyol passen pel País Valencià i Catalunya: No podem permetre que se’ns ignore un cop més des de Madrid, Espanya és un dels pocs països del món que tanca la porta a les seves realitats econòmiques més positives”.

Per la seua banda, el primer edil de Palmera i vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Àlvar Català ha recordat que la Safor forma part del Corredor Mediterrani, per això es fa necessari assolir les reivindicacions d’infraestructures, com ara el tren Gandia-Oliva-Dénia. “No ens podem quedar despenjats de la connexió entre París, Milà i Alacant”


La Safor-Valldigna, 27 de maig de 2009

| Més