El BLOC APLAUDEIX QUE EL GOVERN TORNE A RESCATAR LA POLICIA DE BARRI

Els econacionalistes demanaren una tornada al sistema anterior a la remodelació "perquè no ha donat els resultats esperats"

Satisfacció també perquè vol reforçar-se els barris amb major sensació d'inseguretat

Tot i això, este nou servei sembla dur-se a terme amb policies contractats que finalitzen el seu contracte el proper mes de gener

Continuen reivindicant un nou reté de la policial local a Gandia i un de permanent a la platja


A les darreres juntes de districte celebrades durant este mes de novembre, el govern municipal de la ciutat ha presentat nous membres de la policia de barri. Es tracta d’una aposta per augmentar el seu efectiu i, amb això, la presència policial als distints barris de la ciutat, al marge de les patrulles en cotxe o la d’atestats.

Esta mesura suposa, de fet, una tornada al sistema anterior a la remodelació que, com alguns anunciàvem no ha donat els resultats esperats. Efectivament, la seguretat ciudadana es basa, sovint i sobretot, en la percepció que tinga la ciutadania. I, al marge que el número d’efectius per a esta policia de proximitat s’havia reduït, la percepció dels veïns era d’una minva en la seua presència, com així han estat fent constar de manera insistent els darrers mesos. Per això, des del Bloc demanàrem una tornada al sistema anterior que ara sembla començar a materialitzar-se.

El BLOC també vol manifestar la seua satisfaccció amb el fet que, com també proposàrem, sembla voler reforçar-se de manera notòria els barris més conflictius o els que tenen una major sensació d’inseguretat. I ens alegrem perquè la policia local ha de donar distintes respostes a les distintes realitats, les quals, a més, poden ser canviants.

Per tot això, ens alegrem d’esta nova concepció de la policia de barri després d’haver insistit en la poca efectivitat de la remodelació duta a terme en l’actual legislatura.

Tot i això, este nou servei sembla dur-se a terme amb policies contractats que finalitzen el seu contracte el proper mes de gener. Per això, des del Bloc demanem al govern municipal que faça una correcta previsió d’esta circumstància i el servei de policia de barri continue en el futur.
De la mateixa manera que continuem insistint en la necessitat de la construcció d’un nou reté de la policial local a Gandia i d’un reté permanent a la platja.
Gandia, 14 de novembre de 2008

| Més