UN GRUP DE FEIXISTES AGREDEIX LA REGIDORA DEL BLOC A L'ALQUERIA DURANT EL CORRELLENGUA


El Bloc Nacionalista Valencià de la Safor-Valldigna, davant l’agressió patida per la regidora del Bloc de l’Alqueria de la Comtessa, Maite Peiró, en rebre una pedrada llançada per un grup de manifestants d’extrema dreta quan participava en la concentració cívica del Correllengua a la ciutat de Gandia, vol fer públic les consideracions següents:
1.- El Bloc vol manifestar la seua solidaritat amb Maite Peiró, una ciutadana pacífica que es manifestava lliurement i que va patir esta agressió injustificada.
2.- El Bloc considera totalment inadmissible que un grup de ciutadans i ciutadanes, en una societat democràtica com la nostra i amb els permisos administratius corresponents, no puga manifestar-se tranquil·lament, en un ambient que pretenia ser lúdic i festiu, en defensa de la llengua pròpia pels carrers de la ciutat.
3.- El Bloc exigix a la policia nacional que identifique els autors de l’agressió a Maite Peiró i als altres manifestants i inicie el procediment que corresponga per tal que els implicats siguen jutjats i se’ls impose la sanció que pertoque.
4.- El Bloc vol fer pública la seua disconformitat amb l’actuació de la policia nacional que no sols va permetre que el grup feixista s’acostara en ocasions reiterades a la manifestació pacífica amb l’objectiu de provocar i insultar els participants en el Correllengua, sinó que, a més, no va impedir que els feixistes llançaren pedres contra els concentrats, entre els quals també hi havia moltes criatures, i provocaren ferides greus a Maite Peiró.
5.- El Bloc es qüestiona com un contingent de policia nacional, més nombrós que els contramanifestants feixistes, no va ser capaç de neutralitzar-los i impedir que entrebancaren la marxa pacífica dels participants en el Correllengua.
6.- El Bloc es pregunta si, trenta anys després d’acabada la dictadura franquista, el ciutadans i ciutadanes d’este país encara no tenen el dret i la llibertat de manifestar lliurement les seues opinions.
7.- Per últim, el Bloc es planteja qui ha de manar en este país nostre que siga capaç d’evitar que agressions com la que ha patit Maite Peiró i la resta de persones que participaven en el Correllengua no es produisquen amb la impunitat amb què han esdevingut en esta ocasió.

| Més