DAVID GONZÀLEZ: “LA NOSTRA COALICIÓ DEFENSA UN MODEL DE COMERÇ URBÀ QUE PERMET CREAR RIQUESA I OCUPACIÓ”


El regidor de comerç i portaveu a Oliva assegura que el BLOC-Coalició per Europa “vol potenciar a Europa el model de ciutat mediterrània, dinàmica i convivencial, vertebrada a l’entorn del comerç “

El BLOC-Coalició per Europa aposta per un nou model d'economia productiva. El BLOC defensa l'ajuda als professionals autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses, autèntics pilars de la nostra economia.


El regidor de comerç i portaveu del Grup Municipal del BLOC a Oliva, David Gonzàlez s’ha referit a les propostes que la candidatura BLOC-Coalició per Europa durà a Estrasburg en relació al comerç, i ha declarat que “no es tracta d’una promesa, sinó d’un fet comprobable: les formacions nacionalistes que integrem la Coalició per Europa, sempre que hem governat, hem donat ple suport al xicotet i mitjà comerç autòcton, i ens hem oposat a l’expansió salvatge de les grans superfícies multinacionals, com no ho han fet ni el PP ni el PSOE, diguen el que diguen, perquè en això, com en tantes altres coses, les dues grans formacions estatals han anat de la mà per a imposar els grans centres multinacionals, segurament molt temptadors per a inaugurar-los amb fotos i televisions, però nefastos per a l’evolució del xicotet i mitjà començ en les poblacions i comarques on s’instal.len. Els comerciants saben molt bé que, si algú és sensible a les seues reivindicacions i necessitats, però de veritat, i no per electoralisme barat, eixos som els nacionalistes”.

Gonzàlez s'ha compromés que “el BLOC i la Coalició per Europa durem a l’Europarlament la defensa d’aquest model de comerç de tipus mediterrani, obert i que dóna vida a les ciutats, contraposant-lo a les grans superfícies multinacionals, tancades en elles mateixes, instal.lades a la perifèria de les ciutats i que obliguen a l’ús del vehicle privat per anar-hi, amb les negatives conseqüències urbanístiques, de congestió i de contaminació que comporta aquest model de ciutat “a la nordamericana” sobre les ciutats europees. Per això apostem per aquest model de comerç urbà de xicoteta i mitjana empresa, que permet preservar un model de creació de riquesa i ocupació com a exponent de la iniciativa i del caràcter emprenedor del nostre país, i que és l’autèntic generador de llocs de treball, més que no les grans superfícies. Per això volem potenciar a Europa el model de ciutat mediterrània, dinàmica i convivencial, vertebrada a l’entorn del comerç, tal com encara ho és, majoritàriament i per sort, el País Valencià. i per això impulsarem el suport europeu a aquesta forma de comerç, amb ajudes de tota mena per al seu manteniment i expansió”.

Per la seua banda, Jaume Talens, del Col·lectiu del BLOC a Tavernes ha mostrat la seua preocupació de "com el PSOE va a fer eixe canvi estructural en la indústria, bàsicament dient que l'eixida serà Andalusia. Mal estem els valencians si anem a dependre d'una indústria subvencionada des d'Andalusia i després quedant-se-la els amiguets o les filles dels presidents... Necessitem representants que sàpiguen negociar a Europa l'eixida de la crisi. Necessitem a Nomdedéu i el BLOC-Coalició per Europa".


La Safor-Valldigna, 3 de juny de 2009

| Més