EL BLOC FA AUTOCRÍTICA DELS RESULTATS ELECTORALS I ESTÀ PREOCUPAT PER LA VICTÒRIA DE LA DRETA I L'ULTRADRETA

L’EXECUTIVA DEL BLOC FA AUTOCRÍTICA DELS RESULTATS DE LES EUROPEES I MOSTRA LA SEUA PREOCUPACIÓ PER LA VICTÒRIA DE LA DRETA I L'ASCENS DE L'ULTRADRETA

Tot i que no són extrapolables, els nacionalistes creiem que Orengo hauria de reflexionar sobre el pacte amb la Plataforma, la qual és partidària d’un govern popular a Gandia

La nova executiva treballa ja en el projecte que retorne la il·lusió a l’electorat progressista de Gandia

El BLOC estem acostumats a tindre en les eleccions europees els resultats pitjors de tots perquè la majoria de la gent creu que això és cosa dels partits estatals PP-PSOE-IU. Per això, no ens preocupen en excés els resultats, tot i que, evidentment, ens agradaria que foren uns altres. Però tampoc se’ns pot demanar molt més als partits minoritaris, en una campanya amb escassa presència als mitjans de comunicació i al carrer. Com a mostra, un botó: a Gandia, dels 750 llocs per a cartells, 700 els tenien PP i PSOE i 50 la resta.

Ara bé, el que sí que ens preocupa és que no siguem capaços de traslladar els nostres missatges, ni tampoc de mobilitzar el nostre electoral més fidel que el dia 7 es va quedar en un percentatge important a casa. En aquest sentit, la nova executiva local ha decidit augmentar els esforços per arribar a la gent, mitjançant reunions permanents amb associacions veïnals i col·lectius sectorials, continuar amb la visita als barris, creant grups de treball que confeccionen propostes i accions concretes amb les quals s’identifique la ciutadania, recolzar l’acció del nostre grup municipal...

I és que els resultats a Gandia presenten un panorama desolador, que ens haurien de posar en alerta als partits d’esquerra. Creiem que és conseqüència de l’acord de govern, del pacte del PSOE amb la Plataforma i de l’erràtica acció del govern d’Orengo. Si Zapatero ha de reflexionar, Orengo encara més.
Als fidels socis d’Orengo els ha faltat temps per felicitar públicament i de forma “sincera” al Partit Popular i per mostrar la seua alegria perquè “la rotunda victoria del Partido Popular, manifiesta que la sociedad de Gandia pertenece, desde el punto de vista de su adscripción política al Centro-Derecha”. Mut també li demana al Partit Socialista que reflexione “para acercarse cada vez más al sentir de la sociedad y seguir dejando atrás ideologías y actitudes obsoletas”.

En canvi, a la nova executiva local els resultats ens reafirmen en la nostra voluntat de treballar per la construcció d’un projecte que recupere la il·lusió de l’electorat d’esquerres que va impedir que la dreta governara, per primera vegada, a Gandia fa sis anys. Una ciutadania que no amaga el seu malestar i desencant davant moltes de les polítiques que està desenvolupant l’actual govern de centre-dreta capitanejat per Orengo i Mut.

Està clar que els resultats d’unes europees no són extrapolables a les eleccions locals, però alerten. Ens preocupen uns resultats històrics per al partit conservador i la irrupció a Gandia de l'ultradreta (UPyD).

Gandia, 15 de juny de 2009

| Més