LA JUNTA ELECTORAL ORDENA LA RETIRADA DE PUBLICITAT INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE GANDIA


El BLOC denúncia, una campanya més, l’ús partidista dels recursos públics per part del PSOE

Els econacionalistes esperen que Orengo execute de forma immediata la sentència i retire la publicitat de les campanyes Una bona obra i Tramvia-Grau Port


La Junta Electoral de Zona ha sol·licitat a l’Ajuntament de Gandia que “s’abstinga durant la campanya electoral de realitzar la publicitat insitucional sobre el Tramvia-Grau Port. En el mateix sentit es pronuncia esta Junta Electoral de Zona respecte a la publicitat municipal Una bona obra, ja que es refereix a obres futures a realitzar en els pròxims anys i no a obres en curs d’execució, acordant-se requerir a l’Excel·lentíssim Ajuntament perquè s’abstinga durant la campanya electoral de portar a terme l’esmentada publicitat institucional”.

El BLOC va presentar la denúncia, divendres passat, després de comprovar com, una vegada més, el Govern Municipal utilitza els recursos públics per a beneficiar el PSOE, mitjançant la publicitat institucional a la premsa, la ràdio, la televisió i al carrer, a través de MUPIS o els autobusos de la Marina Gandiense, dins el període electoral.

Però aquesta no és la primera vegada, ja que cada cita electoral ens trobem amb campanyes institucionals i propaganda política del PSOE que s’assemblen sospitosament o l’incompliment dels acords pel que fa a l’ús dels espais electorals. En aquest sentit, recordem que les dues darreres campanyes municipals la Junta Electoral també va ordenar la retirada d’enormes cartells amb la imatge dels candidats Pepa Frau i José Manuel Orengo, respectivament, els quals estaven situats fora dels llocs reservats.


El BLOC també recorda que la darrera legislatura, aleshores al govern, ja vam fer públic el nostre malestar perquè el Gabinet d’Alcaldia havia utilitzat personal i material de l’Ajuntament per a la preparació de la festa organitzada pel PSOE, amb motiu del tercer aniversari de l’arribada d’Orengo a l’alcaldia. I més recentment, la utilització per part d’Orengo de la pàgina principal de la web institucional per a respondre’ns i criticar-nos, sense que tingam dret a explicar-nos en el mateix espai.


És per tot això, que esperem que el govern faça complir de forma immediata l’acord de la Junta Electoral de Zona i retire les campanyes de Gandia una obra i el Tramvia.


Per últim, considerem també lamentable que partits que ja compten amb pressupostos de campanya tan importants i que es reparteixen (PSOE i PP) 700 espais electorals, front els 19 que ens cedeixen al BLOC, empren jugades tan poc ètiques i de baixa qualitat democràtica.

| Més