El BLOC dóna suport a la demanda del govern municipal de la titularitat de la carretera Natzaret-Oliva

Però afirma que “espera que el posicionament de la Diputació no siga el mateix que el que va mantindre Fernando Mut amb la carretera de la Vital”

El Grup Municipal BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia s’ha sumat a la demanda del govern local a la Diputació Provincial de València sobre el traspàs de la titularitat de la carretera Natzaret-Oliva al seu pas per la Platja de Gandia.

Per al Bloc esta carretera és, hui, una via urbana i compleix un paper fonamental per a la mobilitat i la distribució del trànsit a la platja.

També cal tindre en compte que la Natzaret-Oliva ha estat escenari de nombrosos accidents sense que s’hagen produït massa intervencions per part de la Diputació per millorar la seua seguretat.

Els nacionalistes manifesten els seus dubtes sobre la solució proposada per la Diputació ja que consideren que els passos subterranis no serien la fórmula més adequada i aposten per una intervenció més integral que acabe convertint l’actual carretera en una avinguda urbana.

Per això, es considera encertada la demanda del traspàs de la titularitat de la carretera que permeta abordar les actuacions que es consideren convenients per integrar l’espai.

Des del Bloc es recorda, però, que un precedent semblant fou la Carretera de la Vital, encara que en aquell cas, curiosament, l’aleshores diputat provincial de carreteres, Fernando Mut, es va negar a traspassar la titularitat adduint informes tècnics que ho desaconsellaven. Hui, el mateix Fernando Mut, ara regidor de Territori de l’Ajuntament de Gandia, reclama a la Diputació el que ell no va voler atorgar en el seu dia i que va ser aconseguit en la legislatura posterior, quan el senyor Mut havia deixat el càrrec.

El Bloc afirma que “esperen que el posicionament de la Diputació no siga el mateix que va mantindre el senyor Mut amb la carretera de la Vital i que ningú intente tornar-li la pilota perquè, al capdavall, l’única perjudicada seria la ciutat”.

Gandia, 22 de juny de 2009

| Més