PER AL BLOC ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT SÓN "OCULTISTES, REGRESSIUS, DISCRIMINATORIS" I NO ATENEN A LA REALITAT DEL PAÍS VALENCIÀ


Morera presentarà esmenes per a fomentar l’accès jove a l’habitatge i equiparar les pensions i la inversió sanitària valencianes a la mitjana estatal

.
L’Estat i la Generalitat continuen sense apostar pel tren Gandia-Dénia i la ronda sud

.


El Secretari Nacional del Bloc i Diputat Autonòmic pel Bloc-Compromís, Enric Morera ha qualificat aquest matí els Pressupostos de la Generalitat per a 2008 com a ocultistes, regressius i que no s’adapten a la realitat social i econòmica. "Ocultistes, perquè no detallen amb claretat quines seran les inversions, per exemple, en construcció de noves infrastructures, jutjats, escoles… Tampoc s’adapten a la realitat social i econòmica del País Valencià, i són gastadors, perquè augmenten considerablement la despesa en personal de confiança…"
Morera ha anunciat que el seu partit presentarà una proposta dirigida als joves, fins als 30 anys, perquè s’elimine l’impost de transmissió patrimonial i l’acte jurídic documental que augmenten un 10 per cent el cost de les hipoteques. Des del punt de vista social, també presentaran dues esmenes per tal que s’equipare el sou dels pensionistes valencians (619 euros) a la mitjana estatal (145 euros més). "Els valencians també tenim un dèficit en inversió anitària, necessitem més de 900 milions d’euros per arribar a la mitjana espanyola"
Per la seua, el secretari comarcal de polítiques municipals i portaveu del Bloc a Oliva, David González ha lamentat també l’ocultisme pel que fa infrastructures comarcals reclamades per tots els sectors socials i econòmics. "En el cas del tren Gandia-Dénia, s’hi ha presentat propostes de tots els colors i cap d’elles venen recollides als pressupostos de l’Estat i la Generalitat. Les dues administraciones es passen la pilota". Per al regidor oliver, la situació és molt semblant també en el cas de la circumval·lació o ronda sud de la Safor. "Nosaltres proposàrem, sense èxit, la fórmula d’alliberar el peatge de l’AP-7 fins que s’acometa la insfrastructura". D’igual manera, es troben a faltar consignacions pressupostàries per a la regeneració de les platges de la comarca.
El secretari comarcal, Facund Puig ha criticat també l’opacitat en matèria d’educació. I és que "no hi ha forma de saber quines seran les actuacions educatives perquè estan en mans de l’empresa pública CIEGSA, la qual compta amb un pressupost global, no detallat. Així, és impossible saber, per exemple, si es contempla un nou centre de secundària per a Gandia, la remodel·lació del CP Cervantes o altres col·legis de la comarca". El regidor gandià, també considera que els pressupostos de la Generalitat i l’Estat són reduïts i sucursalistes, "dissenyats d’esquenes a la realitat comarcal i en funció d’interessos partidistes, des de València i Madrid, respectivament". El Bloc també ha denunciat el caràcter discriminatòri de les inversions de l’administració central, autonòmica, però també provincial (Diputació) "castigant els pobles del signe polític que no és afí al del govern"


La Safor-Valldigna, 12 de novembre de 2007

| Més