MANIFEST DIA DE LA REPÚBLICA

Des del BLOC de Gandia i amb motiu del 77é aniversari de la proclamació de la II República volem reivindicar aquesta forma de govern com la millor solució als problemes nacionals i sobiranistes plantejats actualment a l’Estat Espanyol. És en el marc polític del País Valencià, on cal configurar el projecte republicà i sobiranista de futur, despenjats de tota reivindicació aliena que no ens pertany.
La forma d’estat republicana que des del BLOC de Gandia recolzem i defensem passa per la defensa de l'estat laic, el lliure exercici del dret a l'autodeterminació, per la millora i ampliació dels drets socials i laborals, pel caràcter públic de serveis essencials com la sanitat i l'ensenyament, per la defensa del territori i el camp front a l'avarícia constructora, per la defensa i unitat de la llengua, la renúncia a la guerra com a instrument de política exterior... i tot açò, i que ningú es porte a engany, és inassumible pel sistema monàrquic i els partits polítics espanyols que el sustenten.
L’actual monarquia parlamentària espanyola no té cap tipus de legitimitat ja que l’actual Cap de l’Estat Espanyol i forma de govern, el rei i la monarquia, mai ha estat sotmés a un referéndum sinó que la seua inclusió en l’actual Constitució ve provocada per la voluntad del franquisme i del dictador. No és creïble que en un estat i en una Europa democràtica una persona ocupe la més alta instància política no per mèrits propis sinó pel seu origen o pel seu cognom.
Des del BLOC de Gandia volem reivindicar la Tercera República, ja que és l'única fórmula possible per trencar definitivament amb l'herència de la dictadura feixista, perpetuada en el període conegut com la transició, i que va suposar salvaguardar els interessos polítics i econòmics de les classes privilegiades, mentre que ofereix un blindatge infranquejable per a tots el implicats franquistes en els milers d'assassinats comesos contra el nostre poble. La III República ha de ser l’instrument necessari per aconseguir la soberania fiscal i tributària. L’actual sistema tributari espanyol no satisfa el desequilibri territorial com ens volen fer creure sinó que és un instrument en mans dels partits espanyolistes per tal de perpetuar-se en el poder.
L'actual sistema parlamentari, la Constitució del 78 i els partits que la sustenten no tenen cap interés en resoldre la convivència de les diferents nacionalitats a l'Estat Espanyol, no reconeixen el dret d'autodeterminació dels pobles i és per això que no han recolzat ni la indepèndencia de Kosovo ni els drets del poble tibetà o no s'impliquen en el llarg afer del Sàhara, per exemple.
Des del BLOC de Gandia apostem per una República social, que permeta una veritable redistribució de la riquesa, controle el sector financer i limite els beneficis del capital per tal que reverteixin en la societat.
Gandia, 14 d'abril de 2008

| Més