EL BLOC-VERDS ‘PERCEP’ UN CANVI D’ACTITUD DEL PSOE PEL QUE FA A LA PROPOSTA DE GRATUÏTAT DE LLIBRES DE TEXTOS

Els econacionalistes aplaudeixen la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Col·lectiu de Gais i Lesbianes de la Safor
-

La Comissió de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Gandia, celebrada divendres passat, va debatre la moció que en el seu dia va presentar el Grup del Bloc-Verds per demanar la gratuïtat de les escoles infantils municipals i dels llibres de text. Doncs bé, el regidor Facund Puig ha reconegut aquesta matí que “sembla percebre’s un canvi d’actitud en el partit socialista en esta qüestió. De l’oposició frontal mostrada quan vam llançar la proposta i quam vam presentar l’esmena a la incorporació de crèdits al darrer plenari s’ha passat a un acord segons el qual, una vegada consultats els centres educatius i el Consell Escolar Municipal, la proposta tornarà a la comissió per intentar consensuar un acord que siga viable econòmicament” La intenció és que la proposta consensuada s’aprove abans de la discussió dels pressupostos de 2008. I és que, cal recordar, que l’anterior govern es va comprometre a aplicar la mesura aquest curs, tal i com denunciaren els econacionalistes.
D’altra banda, Puig també ha volgut mostrar la satisfacció del seu grup després que la comissó donara el vis-i-plau a la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Col·lectiu de Gais i Lesbianes de la Safor. “Ens alegrem perquè suposa la posada en pràctica d’una part de les reivindicacions que llançàvem en la moció d’adhesió a la Declaració de Montréal presentada i aprovada al darrer plenari de l’ajuntament, sobre respecte als drets de les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals” A més, la firma d’este acord “hauria de possibilitar” la participació activa del Col·lectiu de Gais i Lesbianes de la Safor en el disseny de campanyes de sensibilització social per evitar que continuen produint-se actes de discriminació i, fins i tot, d’agressió a les persones del col·lectiu.

Gandia, 24 de setembre de 2007

| Més