EL BLOC-VERDS PROPOSA QUE GANDIA COMMEMORE EL 75È ANIVERSARI DE LES NORMES DE CASTELLÓFacund Puig planteja activitats específiques el 21 de desembre que contribuïsquen a divulgar l’efmèride
-


El regidor del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia ha anunciat aquest matí que el seu grup ha presentat una proposta als departaments de Cultura i al d’Educació de l’Ajuntament de Gandia perquè arran de la celebració del 75è aniversari de la firma de les Normes de Castelló, es programen activitats específiques que contribuïsquen a divulgar l’event i a celebrar esta efemèride. "El 21 de desembre de 1932 es van reunir a Castelló de la Plana un conjunt d’escriptors, intel·lectuals i representants d’associacions culturals valencianes per signar el que després ha sigut conegut com les "Normes de Castelló" o "Normes del 32". Es tracta d’un acord entre representants dels sectors culturals més dinàmics de la societat valenciana, per tal de fixar un conjunt de normes ortogràfiques que unificaren la manera d’escriure la nostra llengua. D’alguna manera, suposava l’adaptació a la nostra realitat lingüística de les normes que Pompeu Fabra havia dissenyat per a Catalunya".

Facund Puig ha recordat també que l’acord va ser particularment interessant perquè la immensa majoria de les recomanacions arreplegades per les Normes de Castelló són les que hui en dia utilitzem en el nostre valencià estàndard i han sigut beneïdes per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.


Gandia, 24 de setembre de 2007

| Més