GANDIA NO ABANDONARÀ LA XARXA RAMON LLULL A PESAR DEL REBUIG DEL PSOE VALENCIÀ

Orengo confirma al BLOC que Gandia continuarà a la Xarxa de Ciutats Valencianes que formen part de la fundació

PP i PSPV-PSOE voten en contra a les Corts de la proposta del BLOC-Compromís perquè la Generalitat s’integre a la institució que promou la nostra cultura


L’Ajuntament de Gandia va entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, el passat 18 de novembre “donada la negativa del govern de la Generalitat Valenciana a integrar-se en la Fundació Ramon Llull”, segons va explicar l'alcalde de Gandia. José Manuel Orengo (PSOE) feia l’anunci acompanyat dels alcaldes d’altres municipis valencians que integren la “xarxa de ciutats amigues” : Morella (PSOE), Sueca (BLOC) i Vinaròs (PSOE+IND+BLOC). Recentment, també s’hi ha incorporat, entre altres localitats, Simat (PSOE+BLOC+ERC) Precisament, l’alcalde de Morella i president de la xarxa, el socialista Joaquim Puig ha comentat en alguna ocasió que la presència dels municipis valencians és transitòria fins que s'incorpore la Generalitat, tal i com s’estableix als estatuts del consorci.

És per aquesta raó, que els/les representants de Compromís (Bloc i Iniciativa) a les Corts Valencianes mostraren la seua sorpresa, després que PP i PSPV-PSOE votaren en contra, el passat 27 d’abril, de la seua proposició no de llei que instava la Generalitat a formar part d'aquesta institució que promou la cultura que utilitza el valencià-català com a mitjà d'expressió.
Al BLOC la postura popular no els ha extranyat, però ha denunciat que, amb aquesta votació, es confirma el viatge dels socialistes valencians cap a la dreta.

El portaveu del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya va aprofitar el Ple de la corporació, celebrat dilluns passat, per preguntar Orengo si Gandia abandonarà la Xarxa de Ciutats Valencianes, en no comptar amb el vistiplau del seu grup parlamentari. L’alcalde de Gandia es va limitar a respondre negativament.

Els econacionalistes recorden que la nostra ciutat ha de jugar un paper important en projectes com el de la fundació que pretenen "intensificar l'estudi de la llengua, promoure i defensar la nostra cultura i fomentar la seua projecció exterior… Per això, nosaltres sempre estarem al costat del govern defensant les senyes d'identitat pròpies" .

Gandia, 14 de maig de 2009

| Més