EL BLOC-VERDS CONSIDERA QUE L’STOCK VIVENDES NO FOMENTA L’OCUPACIÓ

Els econacionalistes opten ofertar PMS per a la construcció d’habitatges públics “i no la compra d’edificis ja construïts que només beneficien alguns grans constructors”

POCA TRANSPARÈNCIA: També critiquen que el procés de contractació d’obres i persones el fa la gerència de l’empresa pública “sense cap procés públic de selecció i participació de tots els representants polítics”

El representant del BLOC-Verds al Consell d’Administració d’Iniciatives Públiques, SL, Emili Ripoll va votar en contra del programa stok vivendes, “no per la finalitat, la promoció de 21 habitatges de lloguer públic, sinó perquè no s’acomplixen els objectius de fomentar l’ocupació en el sector de la construcció”. Els econacionalistes recorden que únicament s’estan comprant edificis pràcticament finalitzats que no generen llocs de treball i on “l’únic beneficiat és algun gran constructor”. Front això, el BLOC considera que una forma de fomentar l’ocupació al sector és que l’Ajuntament de Gandia oferte PMS perquè els constructors puguen concórrer en igualtat de condicions “i no aprofitar vivendes que ja no produixen”.

D’altra banda, el BLOC-Verds ha mostrat el seu malestar pel que considera un pas més en la política d’opacitat de les empreses públiques. I és que segons denuncien, la modificació de les normes internes de funcionament de la societat “reitera el control del gerent de la societat sobre el procés de contractació d’obres i persones” sense que s’establisca cap procés de selecció públic on, a més, tinga presència l’oposició per garantir la transparència mínima. “Creguem que una empresa pública hauria de ser molt més transparent i el fet que el personal laboral de caràcter temporal siga contractat pel president, a proposta del gerent, no és el procés més transparent possible...” ha afegit Ripoll.

Gandia, 28 de juliol de 2009

| Més