Franco: fill predilecte de Gandia?

El Bloc de Gandia ha rebut amb sorpresa i tristor, el coneixement del fet que el dictador Franco fou anomenat fill predilecte de Gandia.

En eixe sentit recordem que arran de l’aprovació de la Llei de la Memòria Històrica van preguntar si existia algun tipus de reconeixement semblant a la nostra ciutat.

Ara, l’alcalde Orengo, que sembla haver-se assabentat com nosaltres pels mitjans de comunicació, ha encarregat un informe al Secretari General per avaluar la seua vigència.

El Bloc, davant la més que evident probabilitat que el nomenament no haja estat revocat, ja que ho hauria d’haver estat en l’etapa democràtica, demana a l’alcalde de la ciutat que agilite al màxim eixe, des del nostre punt de vista innecessari informe, per poder procedir de manera urgent i immediata a l’anul·lació d’aquell acord plenari.

L’Ajuntament de Gandia està obligat a fer-ho, en compliment de la llei, però també per respecte a la democràcia.

Per al Bloc no pot passar ni un minut més, des del coneixement de la notícia, en què Franco continue gaudint d’eixe títol honorífic, tan preuat per a molts, i considera un insult per als il·lustres ciutadans que el puguen ostentar justament, eixe o el de fill adoptiu (Josep Camarena, Joan Climent o Tomàs Mut), haver-lo de compartir amb el dictador Franco.

| Més