ALMISERÀ APROVA UNA MOCIÓ DEL BLOC QUE DEMANA LA RETIRADA DE LA RETALLADA A LES ESCOLETES INFANTILS


- El plenari d'Almiserà va votar ahir demanar a la Conselleria d’Educació l’anul·lació de la resolució de 8 de setembre de 2009 en què modifica els preus dels bons que rebran els alumnes matriculats en escoles infantils de primer cicle.

- De fet, és un dels primers ajuntaments a demanar-ho de manera oficial. L'equip de govern del PP, amb cinc regidors, es va abstenir en la votació i la votació va eixir avant amb els 2 vots favorables de BLOC i PSOE.

La Conselleria d’Educació acabava de publicar una resolució en què comunicava a les escoles infantils de primer cicle que en el curs 2009-2010 aplicarà una disminució considerable en les ajudes que atorgava als pares i mares amb xiquets i xiquetes matriculats en estos centres. La retallada de l’ajuda mensual és del 25% en el diversos nivells d’ensenyament.

L’argument que s’utilitza per a justificar el descens de l’ajuda és l’increment de sol·licituds rebudes. Evidentment, la Conselleria no es planteja la possibilitat d’augmentar el crèdit destinat a esta finalitat i mantenir la quantitat de les ajudes.

El BLOC considera que esta mesura suposa una nova agressió contra les famílies amb fills i filles matriculats en estos nivells educatius i contra les administracions que tutelen eixos centres, perquè hauran de compensar amb recursos propis els ingressos que deixen de percebre de l’administració autonòmica. “En un moment de crisi, en què les famílies necessiten més del suport de les administracions públiques, actuacions com les que denunciem atempten directament contra l’economia de les famílies amb menors recursos”, va apuntar Xavi Martínez.

A més a més la comunicació de Conselleria es va fer pública (si penjar-ho en una pàgina amagada del web de la Conselleria d’Educació suposa fer pública una cosa) el passat 8 de setembre, quan el curs ja s’havia iniciat. El Grup Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d'Almiserà considera que esta manera de gestionar els recursos educatius és totalment inadmissible.

Per això, va demanar “a la Conselleria d’Educació l’anul·lació de la resolució de 8 de setembre de 2009 en què modifica els preus dels bons que rebran els alumnes matriculats en escoles infantils de primer cicle”.

| Més