EL BLOC CONSIDERA UN HONOR ACOLLIR EL CURS DE LA XARXA VIVES D'UNIVERSITATS I A ROBERT ARCHER


Condemnen
"l'absurda barreja entre llengua i política que conrea electoralment el PP".

Feliciten l'actitud de l'Ajuntament i l'animen a que
"juntament amb altres representants municipals socialistes, convencen el secretari general del PSPV-PSOE perquè canvie de postura".

Donada l'oposició de la dreta (PP o Plataforma) li reiteren al PSOE local la seua
"predisposició a continuar assegurant la majoria en temes com el que ens ocupa".


Arran de les darreres manifestacions del PP de Gandia sobre l’acte d’obertura del curs de la Xarxa Vives d’Universitats, el BLOC vol manifestar el següent:

PRIMER: Considerem un honor per a la nostra ciutat haver estat seu de l’esmentat curs i haver comptat amb la presència de Robert Archer, qui, a l’endemà, va inaugurar el Congrés sobre Ausiàs March organitzat per la Diputació de València i fou rebut a la Llotja pel president de la Generalitat, el president de la Diputació i l’alcaldessa de València, entre d'altres.

SEGON: Reiterem el nostre total suport a la pertinença de la ciutat de Gandia a la Xarxa de Ciutats Ramon Llull, com a instrument de defensa i promoció de la nostra llengua.

TERCER: L’absurda barreja entre llengua i política, que continua conreant electoralment el PP, ens ha dut a la permanent conflictivització de la llengua i als seus baixos nivells d’ús, que potser és el darrer objectiu no confessat del PP. Confondre o intentar confondre actes universitaris com el del darrer dilluns amb cap identificació dels valencians és, a banda dels possibles interessos electorals, una demostració d’incultura.

QUART: Des del BLOC entenem que posicionaments com este del PP de Gandia són els que donen una magnífica excusa perquè grupuscles organitzats acaben realitzant actes vandàlics i antidemocràtics, com el de les pintades al Palau Ducal.

CINQUÈ: És cert que al BLOC ens agradaria una major fermesa per part del PSOE valencià en qüestions referides a la defensa i promoció de la nostra llengua. En eixe sentit, ja lamentàrem l’inexplicable rebuig del Grup Parlamentari Socialista a les Corts Valencianes a la proposta del BLOC perquè la Generalitat Valenciana s’adherira a l’Institut Ramon Llull (del que ja formen part la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes i el Govern d’Andorra), com també ho és que sembla una contradicció que el Grup Parlamentari Socialista vote en contra d’eixa adhesió i que ajuntaments presidits per membres del PSOE en formen part. Però, contràriament al PP, des del BLOC saludem l’actitud de l’Ajuntament de Gandia i l’animem a que, juntament amb altres representants municipals socialistes, convencen el secretari general del PSPV-PSOE perquè canvie de postura.

SISÈ: Malgrat que la dreta de la ciutat (PP i Plataforma) s’ha posicionat en contra d’esta iniciativa en defensa i promoció del valencià i ja que Plataforma de Gandia forma part del Govern municipal, li reiterem al PSOE local la nostra predisposició a continuar assegurant la majoria en temes com el que ens ocupa.


| Més