EL BLOC S'ADHEREIX A L'ATURADA DE DEMÀ PEL TREBALL DIGNE

El Col·lectiu Local del BLOC Nacionalista Valencià de Gandia vol manifestar el seu suport a totes les mobilitzacions que hi haurà amb motiu de la Jornada Mundial pel Treball Digne convocada pels principals sindicats. Concretament, anima la militància i la ciutadania de Gandia a sumar-se a la concentració que tindrà lloc demà dimarts, 7 d'octubre, a les 12 hores, davant la porta principal de l'Ajuntament de Gandia.
La Jornada Mundial pel Treball Digne té com a objectius la universalització dels principis i drets fonamentals del treball, el treball digne i el compliment dels Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides com a mitjà per a combatre la pobresa i la desigualtat i per fomentar la solidaritat internacional. Des del BLOC pensem que el treball digne és un element essencial per a eradicar la pobresa, millorar la vida de dones i homes i permetre que la gent visca en pau i dignitat.
A més, la Confederació Europea de Sindicats ha afegit un tercer objectiu, al qual també ens sumem: rebutjar el Projecte de Directiva Europea sobre el temps de treball, el qual contempla l'ampliació de la jornada laboral, en determinats suposats, fins a les 65 hores. No cal dir, que la llei ens semblaria injusta i regressiva.
Enguany a més, la jornada té especial significació, ja que s'emmarca en un context de crisi econòmica mundial. La principal preocupació per al BLOC són les conseqüències socials d´aquesta crisi econòmica, i primer que res la desocupació. L´augment del número d´aturats registrats als nostres pobles i ciutats és la conseqüència de la reducció de l´activitat econòmica, el consum i la inversió.

| Més