LES SEUS DEL BLOC A VALÈNCIA I GANDIA PATEIXEN NOUS ATACS FEIXISTES


Seu Local BLOC Gandia Seu Nacional BLOC (València)

Morera demana Alarte que exigisca respostes al govern central "davant l'existència d'una trama organitzada que actua amb impunitat contra els col·lectius del BLOC"

La Seu Nacional del BLOC a València i la del col·lectiu local de Gandia han tornat ha patir agressió feixistes. En el primer cas, l'atac s'ha produït aquesta matinada, amb el llançament d’una pedra de grans dimensions contra la façana de la seu, provocant el trencament dels vidres. Per la seua banda, a la capital de la Safor també han aparegut pintades a una de les façanes de la seu local i comarcal.
Aquestes noves agressió es sumen a les que ha patit també el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament durant aquest pont i coincideixen amb l’atemptat que també la Seu Nacional del BLOC va sofrir l’any passat amb la col·locació d’un artefacte incendiari que mai va arribar a explotar i que està sent investigat per l’Audiència Nacional. També cal recordar que fa quinze dies la regidora del BLOC a l'Alqueria, Maite Peiró, va rebre dotze punts de sutura per una pedrada que un grupuscle d’ultradreta li va llançar en la celebració del Correllegua a Gandia. Quinze dies més tard encara no hi hagut cap tipus de detenció.
Davant de tot això, el secretari general del BLOC, Enric Morera, que la setmana passada li va sol·licitar per carta una reunió urgent al Ministre de l’Interior, ha exigit al nou secretari general del PSPV-PSOE que estiga a l’altura de les circumstàncies i li exigisca a la Delegació del Govern que ature tota aquesta escalada d’agressions contra entitats nacionalistes i d’esquerres, que cada 9 d’Octubre afloren sense que hi haja mai cap detenció, ni la Delegació del Govern haja fet res al respecte. "Li demanem a Alarte que exigisca respostes als seus companys de govern", ha exigit Morera. Precisament, el líder nacionalista ha fet aquestes declaracions hui a Gandia on també ha criticat la marginació que pateix, un any més, el País Valencià als Pressupostos Generals de l'Estat.
Vos adjuntem el text de la denúncia que el BLOC ha interposat en la Policia Nacional aquest mateix matí sobre l'agressió de la Seu Nacional:
"El cristall de la finestra ha estat trencat pel llançament contra el mateix de una pedra de 25 per 10 cm., aproximadament, des del carrer Sant Jacint. La gravetat dels fets esta en que el local atacat es la seu nacional del partit polític BLOC Nacionalista Valencià, que, any rere any, per aquestes senyalades dades pateix atacs dels intolerants -l'any passat van col·locar una bomba que per sort no va esclatar però que va obligar a desallotjar el veïnat de la finca-. Com sempre s'emparen en la nit per a fer aquestes accions que suposen atacs als principis constitucionals de llibertat de opinió i associació política. Ja vàrem advertir per carta al Delegat del govern que podíem ser objecte de un atemptant de aquest tipus. La data elegida per aquest atemptat ens confirma la intencionalitat política i ideològica de aquests fets. Cal tenir en compte també que el passat 26 de setembre una regidora de aquesta formació política en Alqueria de la Comtessa va ser agredida brutalment per grups de ultradreta a Gandia en la celebració del Correllengua".
Durant les pròximes hores, està previst que el col·lectiu de Gandia també presente la corresponent denúncia a la Comissaria de la Policia Nacional de Gandia.


| Més